Milliyet Executive Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

14.07.2023 - 04:20 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Enerjiden perakendeye sanayiden elektroniğe önde gelen şirketlerde Data Expert'in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Hatice Vanlıoğlu- Philips / Kişisel Sağlık Gelişmekte Olan Pazarlar Kadın Bakım İş Birimi Lideri

Hatice Vanlıoğlu, Philips Kişisel Sağlık Gelişmekte Olan Pazarlar Kadın Bakım İş Birimi Lideri görevine atandı. 2014 yılından bu yana Philips Kişisel Sağlık İş Biriminde farklı pozisyonlarda görev alan ve son olarak Philips Kişisel Sağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Direktörlüğü rolünü üstlenen Hatice Vanlıoğlu, Haziran 2023 tarihi itibarıyla Philips Kişisel Sağlık Gelişmekte Olan Pazarlar Kadın Bakım İş Birimi Lideri olarak görevine devam edecek. Vanlıoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2000 yılında Dandy Sakız bünyesinde First Yetişkin Sakızları Marka Müdürü Asistanlığı görevini üstlenerek profesyonel çalışma hayatına başladı. 2002 senesinde Türk Henkel'e katılan Vanlıoğlu, çeşitli yöneticilik pozisyonlarının ardından Kozmetik İş Birimi Pazarlama Direktörü olarak görev aldı. 2014 yılında Kişisel Bakım ve Anne-Bebek Grubu kategorilerinden sorumlu Kıdemli Pazarlama Müdürü olarak Philips'e katılan Vanlıoğlu, bu süreçte markanın Kişisel Sağlık İş Biriminin Türkiye pazarında sağlam ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmasında önemli bir rol oynadı. Philips Kişisel Sağlık ürünlerinin e-ticaret lansmanına liderlik eden Vanlıoğlu Nisan 2022'den itibaren yürüttüğü Philips Kişisel Sağlık Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Direktörlüğü görevinde çok sayıda stratejik projeyi yönetti.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Merve Atuk Toker- L'Oreal / SAPMENA Bölgesi Tüketici Ürünleri Divizyonu E-Ticaret Genel Müdürü

Teknogüzellik şirketi L'Oreal Türkiye'de üst düzey bir atama gerçekleşti. Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörü Merve Atuk Toker, 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla SAPMENA Bölgesi'nin (Güney Asya, Pasifik, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi) Tüketici Ürünleri Divizyonu E-Ticaret işine liderlik edecek. Merve Atuk Toker, global markalarda inşa ettiği kariyerin ardından 2014 yılında Tüketici Ürünleri Divizyonu, Garnier & Makyaj Pazarlama Müdürü unvanıyla L'Oreal Türkiye ailesine dahil oldu. Merve Atuk Toker, sonrasında Garnier Pazarlama & Yeni İş Geliştirme Direktörlüğü pozisyonuna terfi etti. 2019 yılında Kurumsal Dijital ve Pazarlama organizasyonuna Ülke E-Ticaret ve Açık İnovasyon Lideri olarak katılan Toker, e-ticaretin hızlandırılması ve koordinasyonu görevlerini yönetti. Merve Atuk Toker, 2020 yılında ise Ülke Kurumsal Dijital ve Pazarlama Direktörlüğü ve Ülke Yönetim Komitesi Üyeliğine atandı. Bu görevde, L'Oreal Türkiye'nin tekno-güzellik vizyonu doğrultusundaki dijital dönüşüm yolculuğuna paralel olarak dijital ekiplerin büyüme ve gelişmesi konusunda çalışan Toker, başarılı iş sonuçlarına imza atılmasına liderlik etti.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Samile Mümin- Visa Türkiye / Genel Müdür

Visa, 3 Temmuz 2023'ten itibaren geçerli olmak üzere, Samile Mümin'in Visa Türkiye Genel Müdürü olarak atadığını duyurdu. Mümin, dünyanın önde gelen dijital ödeme şirketi Visa'nın, Avrupa'daki ana pazarlarından biri olan Türkiye'deki stratejisini sürdürme görevini üstlenecek. Kendisi yeni görevinde Visa Güney Avrupa Bölge Genel Müdürü Bea Larregle'ye rapor verecek ve İstanbul ofisinde görev yapacak. Finansal hizmetler, analitik çözümler, kredi ve ödeme sistemleri alanlarında 25 yıllık deneyime sahip olan Samile Mümin, daha önce çok uluslu şirketlerde iş geliştirme ve ticari dönüşüm süreçlerini yönetti. Samile Mümin, kariyerine Demirbank'ta başladı ve ardından HSBC Bank'ta devam etti. Sonrasında, Moody's şirketinin ardından Asseco'nun Güney Avrupa Bölgesi'nde Türkiye'de İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. 2012 yılında Experian'a katıldı ve burada iş geliştirme ve satış alanında farklı liderlik rolleri üstlendi. Mümin, 2020 yılında ise Experian Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Özge Yılancıoğlu- Erol Shell Türkiye / İnsan Kaynakları Direktör

Özge Yılancıoğlu Erol, Shell Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine getirildi. Bu göreviyle birlikte aynı zamanda Shell & Turcas İcra Kurulu üyeliği görevini de yürütecek olan Özge Yılancıoğlu Erol, Shell Türkiye'nin tüm insan kaynakları süreçlerinden sorumlu olacak. İnsan Kaynakları alanında 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan Özge Yılancıoğlu Erol, kariyerine Turkcell'de başladı. Sonrasında Spengler Fox, Exalt Consultancy firmalarında görev alan Özge Yılancıoğlu Erol, 2011 yılında UPS'e katıldı. 2012'de Türkiye ve 2017'de de Hollanda'nın İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevlerine getirilen Özge Yılancıoğlu Erol, son olarak UPS Doğu Avrupa Bölgesi İşçi İlişkileri Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. Özge Yılancıoğlu Erol, aynı zamanda TurkishWin platformu İnsan ve Kültür Çemberi liderleri arasında yer alıyor ve kadınların güçlenmesi konuları üzerine TurkishWin ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) gibi topluluklarda gönüllü mentorluk ve fikir danışmanlığı sunuyor. Özge Yılancıoğlu Erol, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
 Işıl Kılınç Gürtuna- IBM Türkiye / Genel Müdür

IBM Işıl Kılınç Gürtuna'nın IBM Türkiye Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Teknoloji ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin, satış, iş geliştirme, finansal hizmetler ve danışmanlık gibi alanlarında yönetim rolleri üstlenen Gürtuna, 2019 yılında IBM'de Dijital Satış Lideri olarak görevine başladı. Gürtuna, daha sonra hibrit bulut ve gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin benimsenmesi hedefine öncülük ederek Türkiye'deki iş ortağı ekosisteminin yönetimini üstlendi. Müşteri odaklı yaklaşımı, dayanıklılığı ve büyüme zihniyetini ön planda tutan Gürtuna, genel müdür sorumluluğu öncesinde ise IBM Türkiye'nin Teknoloji İş Biriminden sorumlu Ülke Lideri olarak görev yaptı. Bu yeni görevinde Gürtuna, Türkiye operasyonlarından, IBM'in hibrit bulut ve yapay zeka teknolojilerinin daha da yaygınlaştırılmasından ve müşterinin dijital ayak izinin genişletilmesinden sorumlu olacak

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Evrim Hizaler- Anadolu Vakfı / Genel Müdür

Anadolu Grubu'nun farklı şirketlerinde uzun yıllar görev yapan Evrim Hizaler, 1 Temmuz itibarıyla Anadolu Vakfı'nın yeni genel müdürü oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi, İşletme Mühendisliği mezunu olan Hizaler, 2004 yılında Sabancı Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamladı. Hizaler, kariyerine 1997 yılında Anadolu Grubu'nda başladı. 1997-2012 arasında Grup şirketlerinden Efes Türkiye'de Pazarlama Uzmanı, Ürün Müdür Asistanı, Miller Pazarlama Müdürü, Marmara Pazarlama Müdürü, Yeni Ürünler Pazarlama Müdürü, Lisanslı Markalar Pazarlama Müdürü, Efes Bira Grubu'nda Pazar Geliştirme Müdürü, Ticari Pazarlama Direktörü, Pazarlama Direktörü ve son olarak Efes Rusya'da Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. 2012 yılında Adel Kalemcilik'e Genel Müdür olarak geçiş yapan Hizaler, 10 yıl üst üste Türkiye'nin En Güçlü Kadın CEO'ları listelerinde yer aldı. Evrim Hizaler, yeni görevine 1 Temmuz itibarıyla başladı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Dr. Philipp Ulbrich- Enerjisa Enerji / CFO

Enerjisa Enerji'de üst düzey bir atama gerçekleşti. Elektrik dağıtım ve perakende satış sektörü şirketi Enerjisa Enerji'de finansın başına yeni finans başkanı (CFO) Dr. Philipp Ulbrich atandı. Eichstätt-Ingolstadt Üniversitesi'nde İşletme alanında yüksek lisansını tamamlayan Ulbrich, doktorasını Muhasebe / Finansal Kontrol alanında verdi. Profesyonel kariyer yolculuğuna 2006 yılında E.ON SE'de başlayan Dr. Ulbrich, sırasıyla Fransa operasyonları için Finans Başkanlığı, Küresel Girişim Başkanlığı, E.ON SE Grubu bünyesinde Çalışma Sermaye Optimizasyonu Programı Liderliği, ERPS/4HANA Dönüşüm Liderliği görevlerini yürüttü. Son iki yılda E.ON SE'nin finansal dijital faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Gökhan Mataracı-  KPMG Türkiye / Teknoloji Danışmanlığı Lideri 

Büyük çoğunluğu danışmanlık olmak üzere teknoloji ile dönüşümler alanında uzmanlığa sahip olan Gökhan Mataracı, KPMG Türkiye Teknoloji Danışmanlığı Lideri olarak atandı. KPMG Türkiye'de uzun yıllardır Veri, Analitik ve Dijital Lideri olarak görev yapan Gökhan Mataracı, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünden 2006 yılında birincilikle mezun oldu. Mataracı, 2019 yılında KPMG'ye katılmadan önce; Akbank'ta Başkan Yardımcısı, Big 4'da Teknoloji Danışmanı ve teknoloji danışmanlığı veren yerel bir firmada Çözüm ve Teknik Satış Direktörü olarak görev yaptı. Akbank'ta, global ve yerel danışmanlık firmalarında çalışan Mataracı, bu firmalarda yöneticilik görevleri üstlendi ve geniş yetkinlikleriyle birçok büyük ölçekli projeyi tamamladı. Yeni rolünde özellikle değer odaklı teknoloji çözümleri geliştirme ve sürdürülebilirlik için teknoloji konularına odaklanacak. 

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Birol Sülük-  Monster Notebook / Global Pazarlama Direktörü

Oyunculara ve iş dünyası profesyonellerine yönelik yüksek performanslı bilgisayarlar ve aksesuarlar sunan Monster Notebook'ta üst düzey görev değişikliği yapıldı. Teknoloji sektöründeki 12 yılllık deneyimiyle pek çok projeye liderlik eden Birol Sülük, Monster Notebook Global Pazarlama Direktörü pozisyonuna getirildi. 2013 yılında Doğuş Üniversitesi İngilizce Matematik bölümünden mezun olan Birol Sülük, profesyonel çalışma hayatına 2011 yılında Logitech firmasının pazarlama departmanında adım attı. 2013 yılından itibaren Logitech Ticari Pazarlama Uzmanı olarak çalşma hayatına devam eden Birol Sülük, 2019 yılında Logitech Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Müdürü olarak atandı. Sülük, 2022 yılında Monster Notebook ailesine katıldı. Birol Sülük o tarihten bu yana Monster Notebook Çevre Birimleri Direktörü olarak görev yapıyordu. Bu birimde ürün karar ve stratejilerinin belirlenmesi, potansiyel analizlerinin hazırlanması ve mevcut pazar & satış öngörülerinin ortaya konulması, hedef müşteri gruplarının analizi ve segmentasyonu, müşteri ihtiyaçlarının analizi ve potansiyele dönüştürülmesi, yenilenme süreçlerinin başlatılması ve takibi gibi stratejik süreçlere liderlik eden Birol Sülük, Haziran 2023 itibariyle Çevre Birimleri Direktörlüğü görevine ek olarak Monster Notebook'un Global Pazarlama Direktörlüğü pozisyonuna getirildi. 

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Hüseyin Burak Dağlı-  Coşkunöz Holding / CFO

Türkiye'nin köklü sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding'de CFO görevini mali işler alanında deneyimiyle Hüseyin Burak Dağlı üstlendi. 1950 yılından bu yana otomotiv başta olmak üzere savunma, havacılık, bilişim, lojistik gibi alanlarda faaliyet gösteren Coşkunöz Holding'te Hüseyin Burak Dağlı CFO olarak göreve başladı. Dağlı, finans sektöründe deneyimi ile holdingin tüm mali işler, hukuk ve dış ticaret fonksiyonlarından sorumlu olacak. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Hüseyin Burak Dağlı, mezuniyetinin ardından iş hayatına denetim sektöründe başladı. 5 yılı KPMG Türkiye'de olmak üzere denetçi olarak geçirdiği 6 yılın ardından, reel söktörde çeşitli firmalarda mali kontrolör, mali işler müdürü, bölge finans direktörü, CFO, mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı gibi çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. 2013 2018 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Johnson Controls firmasının Orta Doğu Merkezinde Finansal Dönüşüm ve Denetim, Körfez Ülkeleri Bölgesi Finans ve Gelişen Piyasalar ve Dağıtım Kanalları Bölgesi Finans Direktörlükleri görevlerini üstlendikten sonra 2018 yılı başında Türkiye'ye döndü. Nisan 2021'e kadar Şişecam Düzcam (Trakya Cam) CFO'luğu ve Şişecam'ın çeşitli iştiraklerinin yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Dağlı, ardından Federal Mogul Powertrain Otomotiv A.Ş.'de Mali İşler, Hukuk ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı CFO olarak görev yaptı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Erdal Haspolat- Vestel / CEO

Vestel üst yönetiminde görev değişimi yaşanıyor. Son 10 yılı CEO'luk görevi olmak üzere tam 35 yıldır Vestel Şirketler Grubu'nda kritik görev ve sorumluluklarda bulunan Vestel CEO'su Turan Erdoğan, 1 Eylül 2023 itibarıyla emekli oluyor. Yeni dönemde CEO'luk görevini Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat üstlenecek. Vestel CEO'luk görevini üstlenecek olan Erdal Haspolat, 1998 yılından bu yana Vestel Beyaz Eşya'da farklı görev ve sorumluluklarda bulundu. Bütün bu süre boyunca teknolojik gelişmelerle pek çok ilke imza atarken, AR-GE'ye verdiği önemle üstün teknolojili, akıllı ve dünya standartlarının üzerinde Vestel Beyaz Eşya ürünlerini tüm dünyayla rekabet eder hale getirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Haspolat, son 8 yılı Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü olmak üzere 25 yıldır Vestel bünyesinde önemli görev ve sorumluluklar üstlendi. 

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Marwa Khairalla- Goodyear Türkiye / Genel Müdür

Lastik üreticilerinden Goodyear'ın Türkiye organizasyonunda yeni bir atama gerçekleşti. Goodyear Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Marwa Khairalla, Genel Müdürlük görevine getirildi. Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 25 yıllık deneyime sahip Marwa Khairalla, Goodyear'ın Türkiye'deki lider konumunu daha da güçlendirmek amacıyla uçtan uca strateji tasarlama ve yürütme konusunda Türkiye organizasyonunun başında olacak. Kahire'deki Amerikan üniversitesi Alexandria Üniversitesi'nden mezun olan Marwa, Atlanta'da Emory Üniversitesi'nde MBA Programını tamamladı. SIG Combibloc, Mondelez International ve Kraft Foods gibi çok uluslu şirketlerde çeşitli yöneticilik görevlerinde çalışan Marwa, 2020 yılında Gelişmekte Olan Pazarlar Tüketici Lastikleri Direktörü olarak Goodyear ailesine katıldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Mehmet Soyarıcı- Gürmen Group / CFO ve COO

Hazır giyim - perakende, enerji, tarım ve teknoloji sektörlerindeki yatırımlarıyla öne çıkan Gürmen Group'ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Mehmet Soyarıcı, Gürmen Group bünyesinde 'CFO ve COO' olarak göreve başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Mehmet Soyarıcı, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yüksek lisans öğreniminin ardından, İstanbul Üniversitesi'nden MBA derecesi aldı. Soyarıcı; iş hayatında satın almadan pazarlamaya, finans ve planlamaya kadar farklı alanlarda deneyime sahip ve birçok ekibe liderlik yaptı. Kariyer yaşamında Beğendik Mağazaları, Ant Gıda (Fora Zeytin), Küçükçalık Grup, Bien Seramik, WTS Danışmanlık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin üst yönetim kademelerinde görev alan Soyarıcı, son olarak Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'da Danışma Kurulu ve Küçükçalık Grup ve Lüks Kadife'de Yönetim Kurulu Üyesiydi. Mehmet Soyarıcı, bünyesinde erkek moda markaları RAMSEY ve KİP ile Maspo Enerji, Gökkale Tarım, Gürmen Teknoloji gibi şirketleri bulunduran Gürmen Group'un, finansal yapısının yönetimi, yatırım alanlarının geliştirilmesi ve global gelişiminin sürdürülebilirliği ile operasyonel verimliliğinin iyileştirilmesine liderlik edecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Salih İleri-  Fibasigorta / Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı 

HDI Sigorta ve Fibabanka'nın, stratejik iş birlikleri kapsamında kurulan dijital sigorta şirketi Fibasigorta'da bir üst düzey görevlendirme gerçekleşti. Salih İleri, HDI Fibaemeklilik'te yürüttüğü Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini, Fibasigorta'da da sürdürecek. HDI Fibaemeklilik'te Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Salih İleri, Fibasigorta'da da Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. İleri, HDI Fibaemeklilik'teki görevine ek olarak, Fibasigorta'nın da mali işlerini yürütmeye devam edecek. İleri, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi Finansal Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. Eğitiminin ardından 1999 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu'nda Müfettiş olarak başladığı kariyerine 2007 2009 yılları arasında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden İleri, daha sonra 8 yıl boyunca Garanti Emeklilik Mali İşler Birim Müdürü olarak görev yaptı. 2017 yılı Ekim ayından bu yana HDI Fibaemeklilik Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden İleri, 2023 yılının Şubat ayında Fibasigorta'da da Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına getirildi