Milliyet Executive Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

10.11.2023 - 04:19 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Telekomünikasyondan bankacılığa, sağlıktan havacılığa önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert'in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

ALİ TAHA KOÇ- TURKCEL / GENEL MÜDÜR

Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi. Ali Taha Koç,  Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra Dallas Texas Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamladı. ABD’de Intel şirketinde Ar-Ge mühendisi olarak çalışmaya başlayan Koç, bu sürede 61 patent geliştirdi, 23 bilimsel makalesi yayımlandı. Uluslararası projeler geliştirip yöneten Koç, 2013’te en çok patent üreten ve ödül alan 10 mühendisten biri oldu. 2014 yılında Türkiye’ye dönen Koç Başbakanlık Başmüşaviri olarak göreve başladı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atandı. Eş zamanlı olarak tüm bakanlıklardan ve güvenlik birimlerinden bilgi akışını sağlayan Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin kurulum sürecini yönetti. 2018’de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atanan Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Mezun olduğu Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor. Lisanslı pilot olan Koç, evli ve bir çocuk babası.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

KAAN GÜR- AKBANK / GENEL MÜDÜR

 Akbank’ta göre 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil, 2 Ekim 2023'ten itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atandı. Aynı tarih itibarıyla Genel Müdürlük görevine Kaan Gür getirildi. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Kurumumuzda 21 senedir önemli görevler üstlenmiş, 12 yıla yakın da Genel Müdürlük yapmış olan Hakan Binbaşgil, görevini Sayın Kaan Gür’e devrederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak çok önemli bir pozisyona geçiyor. Yeni Genel Müdürümüz Kaan Bey, 30 yılı aşkın bankacılık tecrübesiyle çok deneyimli bir isim. 2011-2017 yılları arasında Akbank üst yönetiminde de görev yapan değerli çalışma arkadaşımız Kaan Gür; bütün tecrübesiyle yuvaya geri dönüyor” dedi. Kaan Gür ise, “Akbank’ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil’in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank’taki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Günce Çakır- Vodafone Türkiye / Hukuk ve Kur. Güvenlikten Sor. İcra Kurulu Bşk. Yrd TAV İşletme

Vodafone Türkiye Hukuk ve Kurumsal Güvenlikten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Günce Çakır getirildi. Çakır, Vodafone Türkiye’nin hukuk ve kurumsal güvenlik alanlarındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetimini üstlenecek. Hukukta ve hukukta dijitalleşme alanlarında deneyimli, 24 yılı aşkın süredir ağırlıklı olarak bankacılık sektöründe çokuluslu yapıların hukuk bölümlerinde üst düzey rollerde görev alan Günce Çakır, kariyerine ağır ceza ve ticaret hukuku alanlarında çalışan bir hukuk bürosunda başladı. 2000-2006 arasında Garanti Bankası Hukuk Danışmanlığı biriminde çalıştı. Ardından Deutsche Bank Group’a katılan Çakır, burada 11 yıl boyunca Türkiye ve Malta’dan Sorumlu Hukuk Direktörü olarak görev yaptı. 2018 yılında ING Bank’a geçen Çakır, Hukuktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak hukuk departmanının iş yapış şeklindeki dönüşüme liderlik etti. ING Teknoloji’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Çakır, ING Global’de de hukuk kültürü ve hukukta inovasyon alanlarında sponsorluklar yürüttü.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Ufuk Mahir- TAV İşletme Hizmetleri / İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi

Dünyanın önde gelen havalimanı ve yolcu ağırlama hizmet sağlayıcıları arasında yer alan TAV İşletme Hizmetleri’nde üst düzey atama gerçekleşti. TAV İşletme Hizmetleri İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi görevine 20 yılı aşkın tecrübesiyle Ufuk Mahir getirildi. Mahir, IK alanında Liderlik, Strateji ve Yönetim Sistemleri başta olmak üzere IK İş Ortaklığı, Dönüşüm Yönetimi ve Mükemmellik Merkezi yönetiminden sorumlu olacak. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Ufuk Mahir, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. İş hayatına 2000 yılında Bayındır Holding’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Mahir, sırasıyla ABB Electric, PepsiCo Güneydoğu Avrupa Bölgesi & Frito Lay, Arzum Elektrikli Ev Aletleri, Sandoz Company gibi çok uluslu şirketlerde İnsan Kaynakları alanında üst düzey görevlerde yer aldı. Son olarak Şişecam’da İK Direktörlüğü görevini yürüten Mahir, TAV İşletme Hizmetleri’nin İK operasyonlarına İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Bora Uludüz- Memorial / CEO 

Memorial Sağlık Grubu’nun 16 yıllık CEO’su Uğur Genç görevini, dijitalleşmenin Türkiye’deki önemli isimlerinden biri olan Bora Uludüz’e devrediyor. Genç, Memorial Yönetim Kurulu ve Aydın Holding İcra Kurulu’nda görevine devam edecek. Geçtiğimiz yıl Romanya yatırımıyla dünyaya açılan Memorial Sağlık Grubu’nun genel müdürlüğüne, Türkiye’de dijital sigortacılığın gelişmesine liderlik eden isimlerden Bora Uludüz getirildi. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlayan Uludüz, Harvard Üniversitesi’nde MBA yaptı. Kariyerine, 2008 yılında McKinsey & Company’de başlayan, 2008- 2017 arasında ağırlıklı banka ve sigortacılıkta danışmanlık projeleriyle uzmanlaşarak çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev alan Uludüz, bu sektörlerde dijitalleşme süreçlerine liderlik etti. 2017-2021 arasında Garanti BBVA’da Dijital Bankacılık Direktörü, 2021'den günümüze kadar ise Sigortam.net CEO’su görevlerini yürüten Uludüz, 16 Ekim itibariyle Memorial Sağlık Grubu CEO’su oldu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Menekşe Yüksel- Adidas Türkiye / Kategori & Pazarlama Operasyonları Direktörü

Global markalarda 15 yılı aşkın deneyiminin ardından Menekşe Yüksel, ekim ayı itibariyle adidas Türkiye Director CTC & MOPS olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi Uluslarası Ticaret Bölüm’ünden 2006 yılında mezun olan Menekşe Yüksel, sonrasında İngiltere’de University of East Anglia’da Pazarlama Yüksek Lisansını tamamladı. Profesyonel iş yaşamına 2008 yılında L’Oreal firmasında Ürün Müdürü olarak başladı. Yüksel, 2012 yılında Henkel’e Marka Müdürü olarak geçmesinin ardından, devamında aynı şirkette Uluslarası Kıdemli Ürün Müdürü ünvanını alarak Almanya’ya gitti. Türkiye’ye dönmesiyle birlikte Sur-Med’de Stratejik Pazarlama Müdürü görevini üstlenen Yüksel, AVON ve Flormar markalarındaki yöneticilik pozisyonlarının ardından adidas Türkiye Kategori & Pazarlama Operasyonları Direktörü olarak atandı. Menekşe Yüksel, ürün yelpazesi oluşturmaya ve kategori büyüme stratejisinin geliştirilmesinin liderliğini yaparak markanın performans hedeflerinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Figen Bilgen- Abdi İbrahim / Reçeteli Ürünler Pazarlama ve Satış Grup Başkanı

Abdi İbrahim’de 2021’den bu yana Genel Tedaviler Grup Direktörü olarak görev yapan Figen Bilgen, Reçeteli Ürünler Pazarlama ve Satış Grup Başkanı olarak atandı. İlaç sektöründe 30 yılı aşkın deneyim ve birikime sahip olan Bilgen, lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. İş hayatına Pfizer’de başlayan Bilgen, aynı şirkette farklı yöneticilik pozisyonlarında uzun süre görev aldı. Sonrasında sırasıyla Sanofi'de Diyabet Satış ve Pazarlama Direktörü, MSD’de İş Operasyonları Direktörü, Sandoz’da Pazarlama ve Satış Direktörü ve Abbott’ta Kardiyovasküler İş Birimi Direktörü olarak görev yaptı. Abdi İbrahim'e 2017 yılında Pazarlama ve Satış Direktörü olarak katılan Figen Bilgen, 2021’den bu yana Genel Tedaviler Grup Direktörü olarak görev yapıyordu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Seda Simur Büyükkucak- Arzum / Pazarlama Direktörü

Arzum’un yeni Pazarlama Direktörü Seda Simur Büyükkucak oldu. Seda Simur Büyükkucak, lisans eğitimini 2001-2005 arasında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini ise Barcelona’daki EADA Business School’da Pazarlama alanında yaptı. İş hayatına Arçelik'te başlayan Büyükkucak, 2011'de Redbull’da Pazarlama Müdürlüğü görevinin ardından, kariyerine Vodafone Türkiye’de devam etti. 2011 - 2023 arasında Vodafone Türkiye’nin Marka Stratejisi ve Pazarlama İletişimi Müdürlüğü, Kıdemli Pazarlama Müdürlüğü'ne ek olarak Çevik Pazarlama organizasyonunun oluşturulmasına liderlik etti. Eylül 2023 itibarıyla Arzum'a katılan Seda Simur Büyükkucak, yurt içi ve yurt dışında sürdürdüğü tüm pazarlama faaliyetlerine, çoklu kanal stratejisine ve markanın global yolculuğuna öncülük edecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Oğuzkan Şatıroğl- Koçtaş / Genel Müdür

Koçtaş Genel Müdürlüğü'ne Koç Topluluğu şirketlerinden Düzey Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev yapan Oğuzkan Şatıroğlu getirildi. Şatıroğlu, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi’nde Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanında yüksek lisansını ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde ise doktorasını tamamladı. Kariyerine 1996 yılında Beko Ticaret A.Ş.’de Satış Temsilcisi olarak başlayan Şatıroğlu, daha sonra Arçelik A.Ş.’de Pazarlama Bölümü'nde görev aldı. 2002-2008 ve 2008-2012 yıllarında sırasıyla Arçelik’in Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki ve Rusya’daki iştiraklerinin Genel Müdürlüğü'nü yaptı. 2012- 2015 arasında ise Avrupa’ya İhracattan Sorumlu Direktör olarak atandı. 2015-2018 yıllarında Beko Türkiye’nin ve 2018-2021 yıllarında ise Arçelik Türkiye’nin Satış Direktörlüğünü yaptı. 2021 yılında Düzey Pazarlama A.Ş.’de Genel Müdür olarak görev alan Şatıroğlu, 1 Ekim itibariyle Koçtaş’ın Genel Müdürü oldu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Faruk Kocabaş- MediaMarkt İspanya / CEO

MediaMarkt’ın Türkiye organizasyonundan MediaMarkt Global organizasyonuna üst düzey atama gerçekleşti. 2023 yılının başından beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olan Faruk Kocabaş, MediaMarkt İspanya CEO’su olarak atandı. Kocabaş, yeni görevine 1 Kasım'da başladı. MediaMarkt Türkiye’ye 2016 yılında Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CPO) olarak katılan, ardından da görevine Ticaretten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CCO) olarak devam eden Faruk Kocabaş 2023 yılının başından beri MediaMarkt Türkiye CEO’su olarak görev yapmaktaydı. MediaMarkt Türkiye’nin grupta en yüksek büyümeye sahip ülke olmasına liderlik eden, strateji, kategori yönetimi, satın alma, fiyatlandırma, satış sonrası operasyonlar, lojistik, talep planlaması ve ticari pazarlama gibi alanlarda uzun yıllara dayanan deneyimiyle dikkat çeken Faruk Kocabaş, görevine MediaMarkt İspanya CEO’su olarak devam edecek. Uluslararası şirketlerdeki uzun kariyeri boyunca Türkiye’de Türk Philips ve TP Vision'da, Hollanda’da Philips Consumer Lifestyle BV ve MMD Monitors & Displays Nederland BV’de üst düzey görevler üstlenen Kocabaş, ODTÜ İşletme Bölümü mezunu

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Melike Koçoğlu- Alarko Tarım / Genel Müdür

Alarko Holding bünyesinde tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren Alarko Tarım Genel Müdürlüğü’ne Melike Koçoğlu atandı. 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan ve çalışma hayatına aynı sene Unilever Gıda'da başlayan Koçoğlu, 2005-2013 arasında 3M'de ve 2013-2016 döneminde Eczacıbaşı'nda Satış ve Pazarlama alanında üst düzey görevlerde ve Genel Müdür olarak rol aldı. 2018-2021 arasında Umur Basım'da Genel Müdürlük görevini yürüten Koçoğlu, 2021-2023 arasında Tamek Grup Üretim Gıda'da Genel Müdürlük görevini üstlendi. Koçoğlu, Alarko Topluluğu bünyesinde Alarko Tarım Grubu’ndan sorumlu olup; Alsera Jeotermal Tarım, Palmira Agro Gübre, Ereğli Agrosan Doğal Ürünler ve Türevleri’nin de aralarında bulunduğu şirketlerin yönetimini üstlenecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Sinan Kebapcı- Philips / Kişisel Sağlık Türkiye Ülke Müdürü

2021 yılından bu yana Philips’te Kişisel Sağlık İş Biriminde Türkiye Satış Lideri olarak görev alan Sinan Kebapcı, 1 Ekim 2023 itibarıyla görevine Philips Kişisel Sağlık Türkiye Ülke Müdürü olarak atandı. 2021 yılında Philips Kişisel Sağlık Birimine Satış Lideri olarak katılan Kebapcı, uyguladığı müşteri odaklı satış modelleri ve liderlik ettiği projelerle sürdürülebilir ve büyüme odaklı bir iş modeli oluşturulmasına öncülük etti. Sinan Kebapcı, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra Linnaeus Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. Kariyerine 2010 yılında Danone’da Modern Kanal Saha Satış Yöneticisi olarak başlayan Kebapcı, Philips’e katılmadan önce Danone ve Perrigo’da Saha Satış, Kanal Yönetimi, İş Geliştirme ve Ticari Pazarlama birimlerinde farklı rollerde görev aldı. Kebapcı, görevine Philips Kişisel Sağlık Türkiye Ülke Müdürü olarak devam edecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Melis Tosun Arslan- Türkiye Finans / Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı

Türkiye Finans, dijital rekabette güçlenme hedefiyle organizasyon yapısında değişikliğe giderek, Dijital Bankacılık İş Grubu’nu oluşturdu. Kurumun iç ve dış tüm süreçlerinde dijital dönüşümü bütünsel bir yaklaşımla yönetmek adına oluşturulan Dijital Bankacılık İş Grubu’nun çatısı altında Dijital Kanallar, Müşteri Memnuniyet Merkezi, Müşteri Deneyimi ve İnovasyon, Süreç Yönetimi ve Dönüşüm, Ödeme Sistemleri, Operasyonel Mükemmellik ile Pazarlama İletişimi ve Marka Deneyimi gibi dijital dönüşümde kilit role sahip birimler yer alacak. Oluşturulan bu yeni yapıda; 2019 yılında Türkiye Finans’ta göreve başlayan ve son olarak Operasyonel Mükemmellik ve İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Melis Tosun Arslan, Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı sorumluluğunu üstlendi. Melis Tosun Arslan 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2015 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Arslan, farklı şirketlerde ve bankacılık sektöründe; yazılım geliştirme, Ar-Ge, ürün geliştirme ve uygulama, satış, pazarlama ve dijital dönüşüm rollerinde görev aldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Gamze Yüceland- Takeda / GEM Başkanı

Küresel biyofarma lideri Takeda’nın global organizasyonunda üst düzey bir atama gerçekleşti. 8 yıl önce Takeda'ya Takeda Türkiye’nin Genel Müdürü olarak katılan ve daha sonra Kanada ve Amerika’da görevlerde bulunan Gamze Yüceland, Takeda Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Başkanı olarak atandı. Yüceland; yeni görevinde Asya Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ile Rusya’yı içeren beş geniş coğrafi bölgedeki toplam 30 ülkeyi kapsayan bölgeyi yönetecek. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olan Gamze Yüceland, 1994-1996 arasında Dow Chemical’da çalıştı. 1996 yılında ilaç sektörüne Abbott’ta adım atan Yüceland; 2008-2012 arasında Abbott Güney Avrupa Bölgesi Ticari Direktörü olarak Paris ve Basel’de görev aldı. Daha sonra Türkiye’de Genel Müdürü olarak görevine devam eden Yüceland; 2015 yılında Takeda Türkiye’ye transfer olarak Genel Müdürlük görevini üstlendi. 2018 yılında Kanada Ülke Müdürü olarak atanan Gamze Yüceland, 2021 yılında ABD Gastroenteroji İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı, Ağustos 2023 itibariyle de merkezi Singapur’da bulunan Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Başkanı olarak atandı.