Milliyet Executive Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

08.01.2024 - 04:41 | Son Güncellenme:

Yeni yılla birlikte Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Elektronikten bankacılığa, gıdadan havacılığa önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert'in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Esin Gül

Schneider Electric /O. Doğu ve Afrika End. Oto. İş Gel. ve Dön. Bşk. Yrd.

Schneider Electric, Esin Gül’ün Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Endüstriyel Otomasyon İş Geliştirme ve Dönüşüm Başkan Yardımcılığı görevine atandığını duyurdu. Yeni görevi kapsamında Gül, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Endüstriyel Otomasyonun stratejik dönüşümüne liderlik edecek. Gül, şirketin stratejik çözümü olan Ecostruxure Automation Expert’in bölgede gelişimi ve yaygınlaşması, iş ortakları ve müşteri memnuniyetinin artırılması, satış operasyonlarının güçlendirilmesi ve böylece hedef segmentlerde pazar payının artırılması gibi kritik alanlarda dönüşüm ve ilerlemeden sorumlu olacak. 2007'den bu yana kariyerine Schneider Electric’te devam eden Gül, son olarak grubun Almanya merkezli şirketi ProLeiT’in Global Satış ve Pazarlama Başkanlığı görevini üstlenmekteydi. Bu görevinde şirketin uluslararası pazarlardaki faaliyetlerine güçlü bir katkı sunan Gül, 2018-2022 arasında ise Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Endüstriyel Otomasyon Başkan Yardımcısı olarak bölgede önemli bir gelişime liderlik etmişti. Gül, Grup içerisindeki 15 yılı aşkın deneyiminde ayrıca satış, pazarlama ve kanal yönetimi alanlarında çeşitli sorumluluklar üstlenerek endüstriyel otomasyon, proses otomasyonu ve OEM kanalları ile pazarlama stratejileri alanlarında zengin bir deneyime sahip. Makine mühendisliği alanında lisans derecesine sahip Gül’ün İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden MBA derecesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Berna Yıldız

EY Türkiye / Teknoloji Danışmanlığı Bölümü Lideri

Uluslararası danışmanlık, denetim, kurumsal finansman, strateji ve vergi şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye’nin Danışmanlık Bölümü Şirket Ortaklığı ve Teknoloji Liderliği görevine Berna Yıldız atandı. Yıldız, EY Türkiye’deki yeni görevinde en yeni teknoloji çözümleri geliştirmeye, değer odaklı ve sürdürülebilir teknoloji alanları oluşturmaya odaklanacak. EY Türkiye bünyesine dahil olmadan önce, Microsoft’ta 5 yıl boyunca görev alan Berna Yıldız, bu süreçte sırasıyla Microsoft Türkiye Kurumsal Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ile Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bakım Destek Çözüm Grup Liderliği görevlerini üstlendi. Teknoloji alanında 24 yıllık deneyime sahip olan Berna Yıldız, profesyonel iş yaşamında farklı şirketlerde çeşitli üst düzey yönetim pozisyonlarında yer aldı. Kariyerine Telsim ile telekomünikasyon sektöründe başlayan Yıldız, sonrasında Avea’da Bilgi Teknolojileri ve Şebeke Arayüzü Müdürü olarak görev yaptı. 2007 2016 yılları arasında Nokia Networks’te görev alan Yıldız, bu süreçte şirket bünyesinde, Danışmanlık, Sistem Entegrasyonu, Teknik Destek, Satış Destek ekiplerinin bölgesel yönetimi ve Güney Doğu Avrupa Yazılım Satış Müdürü sorumluluklarını yürüttü. 2015 yılında İsveç’e transfer olarak burada 8 ülkede faaliyet gösteren operasyonda Satış Direktörlüğü görevine atandı. 2016 - 2017 arasında veri analitiği ve yapay zekâ alanında faaliyet gösteren SAS Türkiye’de Genel Müdürlük görevini üstlenen Yıldız, bu dönemde ekibiyle birlikte Türkiye ve bağlı bulunduğu Orta Doğu ve Doğu Avrupa Bölgesi’nde başarılara imza attı.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Burçin Alev Ekşi Nespresso Türkiye / Genel Müdür

Haberin Devamı

İsviçre merkezli gıda şirketi Nestlé’nin Türkiye’deki iki iş biriminde atamalar gerçekleşti. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü görevini yürüten Burçin Alev Ekşi, Nespresso Türkiye Genel Müdürü görevine atanırken; Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi’nin yeni Genel Müdürü ise Emre Kılıçal oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlayan Burçin Alev Ekşi, hızlı tüketim sektöründe geniş tecrübesi sonrasında Nestlé Türkiye’deki kariyerine 2008 yılında başladı. Nestlé Türkiye İçecekler İş Birimi’nde, Nescafé markasının yönetiminde farklı pozisyonlarda görev alan Ekşi, aynı zamanda Tüketici İletişimi ve Pazar İçgörüleri Müdürü rolünü de 2 yıl boyunca üstlendi. 2018’de İçecekler İş Birimi’ne geri dönen ve son dört yıldır Nestlé Kahvaltılık Gevrekler Türkiye Genel Müdürü görevini sürdüren Ekşi, 1 Aralık 2023 itibariyle Nespresso Türkiye’ye liderlik edecek.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Emre Kılıçal Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi / Genel Müdür

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Emre Kılıçal, ardından Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama ve Lojistik Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. İş yaşamına 2004 yılında Nestlé Türkiye’de MT (management trainee) olarak başlayan Kılıçal satış ve pazarlama fonksiyonlarında farklı yöneticilik tecrübelerinin ardından, 2013’te İsviçre’deki Çikolata ve Şekerleme stratejik iş birimine geçiş yaptı, daha sonra ise Türkiye pazarında satış yönetiminde artan sorumluluklar aldı. 2020 yılından bu yana Nestlé Türkiye’de Ticaret Geliştirme Ekip Lideri olarak görev alan Kılıçal, Nestlé Kahvaltılık Gevrekler Türkiye iş birimine liderlik yapacak.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Mısra Meriçten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya / Yön. Kur. Üyesi ve Kıdemli İK Dir.

Türkiye de dahil olmak üzere sekiz farklı ülkenin yönetiminin yapıldığı P&G Türkiye’de yeni atamalar gerçekleştirildi. Yaklaşık 24 yıldır P&G çatısı altında görev yapan ve son 6 yıldır da Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörlüğü’nü üstlenen Berna Yener Aksu, kariyerine ABD Cincinnati’de Kuzey Amerika Güzellik Kategorileri Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak devam edecek. Yaklaşık 20 yıllık P&G kariyerinde son 6 yıldır P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan Mısra Meriçten ise bayrağı Berna Yener Aksu’dan devralarak, yeni görevini P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak sürdürecek. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimi alan Mısra Meriçten, profesyonel iş yaşamına 2004 yılında Procter&Gamble’ın Türkiye organizasyonunda İşe Alım, Eğitim ve Gelişim Sorumlusu olarak başladı. O günden bu yana P&G Türkiye Merkez Ofisi’nde, Gebze Fabrikası’nda ve çeşitli serbest konumlarda farklı görev ve üst düzey sorumluluklar aldı. Türkiye’nin yanı sıra Kafkasya ile Orta Asya Cumhuriyetleri’nde ve çeşitli Avrupa ülkelerinde liderlik görevlerinde ve projelerinde sorumluluklar üstlenen Meriçten, son altı yıldır P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışıyordu. Mısra Meriçten, 1 Aralık 2023 tarihi itibarıyla P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapacak.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Berna Yener Aksu P&G Kuzey Amerika / Güzellik Kategorileri Kıdemli İK Direktörü

Lise öğrenimini TED Zonguldak Koleji ve sonrasında AFS öğrenci değişim programı ile Berlin UVH Gymnasium’da tamamlayan Berna Yener Aksu, sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Harvard Extension School ve Adler School of Professional Coaching’de eğitim aldı. Profesyonel iş yaşamına 2000 yılında The Gillette Company Türkiye ve Balkanlar İşe Alım, Eğitim ve Gelişim Lideri olarak başlayan Yener Aksu, yaklaşık 24 yıllık süreç içerisinde farklı görev ve üst düzey sorumluluklar üstlenerek Türkiye P&G Merkez ofisi ve Gebze Fabrikası da dahil olmak üzere İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İsviçre’de farklı liderlik görevlerinde bulundu. P&G Kuzey Amerika Güzellik Kategorileri Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü olarak atanan Berna Yener Aksu, yeni görevi için ABD'nin Cincinnati kentinde bulunacak.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Murat Büyükkucak

Adel Kalemcilik /Pazarlama Direktörü

1969 yılından bu yana Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Adel Kalemcilik’te Pazarlama Direktörü görevine Murat Büyükkucak getirildi. Büyükkucak, kurumun yurt içi ve yurt dışı pazarlama ve iletişim faaliyetleriyle birlikte, markalarının stratejik yönetiminden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamlayan ve London School of Economics’in Siyaset Bilimi Enstitüsü’nde yüksek lisans programını bitiren Murat Büyükkucak, profesyonel iş hayatına 2003 yılında Starcom’da Stratejik Planlama Uzmanı olarak başladı. Ardından Mondelēz International’da Marka Müdür Yardımcısı, Coca Cola’da ve Novartis’te Marka Müdürü olarak görev aldı. Üç yıl boyunca British American Tobacco Türkiye’de ve sekiz yıl boyunca Vodafone Türkiye’de farklı üst düzey pozisyonlarda görev yapan Büyükkucak, iki yıl boyunca da Iyzico’da CMO olarak görev aldı. Büyükkucak, Adel Kalemcilik’te Pazarlama Direktörü görevine başlamadan önce Akbank’ta Marka Yönetimi Bölüm Başkanı olarak marka ve iletişim hedeflerinin belirlenmesi, vizyon, misyon ve stratejiler doğrultusunda aksiyon planlarının hayata geçirilmesinden sorumluydu.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Özlem Aksoy

Çalık Holding / Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü

İtibar yönetimi ve 360 derece iletişim konularında ulusal ve uluslararası şirketlerde 25 yıldan fazla yöneticilik yapan Özlem Aksoy, Çalık Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü olarak atandı. Özlem Aksoy, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1994-2000 yılları arasında Sabah Gazetesi’nde ekonomi gazetecisi olarak görev yapan Aksoy, özellikle iş dünyası, teknoloji, insan kaynakları ve havacılık alanlarında köşe yazıları ve haberler hazırladı. 2000 yılında Siemens’e katılan Aksoy, 11 yıl boyunca Medya ve Halkla İlişkiler Yöneticisi olarak çalıştı. 2012 yılında İletişim Direktörü olarak GE’ye katılan Özlem Aksoy, markanın global ağı ile işbirliği içinde Türkiye’de 360 derece iletişim çalışmalarına liderlik etti ve şirketin iç, dış iletişim çalışmaları, medya iletişimi, reklam projeleri, sosyal medya ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarını yönetti. 2023 yılı Ekim ayı itibariyle Çalık Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü olarak Gruba katılan Özlem Aksoy, itibar yönetimi, 360 derece iletişim ve sürdürülebilirlik alanlarına liderlik ediyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Jeff Jo

Samsung Electronics Türkiye /Başkan

25 yıldan uzun süredir şirket bünyesinde çeşitli kilit roller üstlenen Jeff Jo, 11 Aralık 2023 tarihi itibariyle Samsung Electronics Türkiye Başkanı olarak göreve getirildi. Görevi Philip Choi’den devralan Jeff Jo, 1997 yılında Samsung Electronics'in Güney Kore'deki genel merkezinde Kurumsal İlişkiler departmanında kariyerine başladı. Şirket içinde yükselerek 2004’te Mobil Dış Satışlar bölümünde görev aldı. 2009’da Tayland'da, ardından 2014’te ise Avustralya'da Mobil İş Birimi Müdürü olarak başarılı bir performans sergileyen Jo, 2017 yılında Mobil Perakende Operasyonu Başkanlığı görevine getirildi. Bu görevde, şirketin mobil ürünlerinin perakende sektöründeki operasyonlarını ve müşteri deneyimini geliştirdi. 2019 yılında Kanada'da Samsung Electronics Başkanı olarak atanan Jo, Kuzey Amerika pazarında şirketin etkinliğini ve pazar payını artırmada önemli başarılara imza attı. 2021'de Mobil Deneyim Perakende Grubu Başkanı olarak atanan Jeff Jo, Samsung Electronics Türkiye Başkanı olarak göreve atanıncaya kadar bu pozisyonda kritik roller üstlendi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Bike Tarakcı

 Alternatif Bank / İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı

Alternatif Bank’ta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine, bu alanda uluslararası deneyime sahip Bike Tarakcı atandı. Alternatif Bank’ın insan kaynakları alanındaki tüm fonksiyon ve operasyonlarının yönetimini üstlenecek olan Tarakcı, insan kaynakları alanında sanayi ve bankacılık sektörlerinde toplam 18 yılı aşkın deneyime sahip. Tarakcı, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olup ODTÜ Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine 2005 yılında Eczacıbaşı Yapı Grubu’nda başlayan Tarakcı, 2008 - 2011 yıllarında KordSA Global’de insan kaynakları alanında farklı pozisyonlarda görev aldı. Bankacılık sektörüne 2012 yılında HSBC ile giriş yapan Tarakcı, ücret ve yan haklar ile insan kaynakları iş ortağı alanlarında çalıştı. 2019 yılında Standard Chartered Türkiye’de İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışmaya başlayan Tarakcı, insan kaynakları alanındaki ajandanın yönetimini üstlendi. 2021 yılında tamamladığı koçluk programı sonrasında iş hayatına dair konularda genç profesyonellere koçluk ve mentorluk desteği vermeye devam ediyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Esra Doğan Tulgan

Mondelēz International Türkiye / Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü

Atıştırmalık sektörünün önde gelen şirketlerinden Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarlarından olan Türkiye’nin yeni Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Esra Doğan Tulgan oldu. Lisans eğitimini Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde, yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi’nde Avrupa Birliği üzerine tamamlayan Esra Doğan Tulgan, kariyerine Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası'nda Araştırma ve Dış İlişkiler Uzmanı olarak başladı. 2006 2023 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde (Invest in Türkiye) Proje Koordinatörü ve Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak İstanbul ve Şikago ofislerinde farklı pozisyonlarda yer aldı. Devlet işleri, kamu politikası, dış ilişkiler, kurumsal ilişkiler alanlarında 17 yıllık deneyime sahip Tulgan iyi derece İngilizce, Fransızca ve İtalyanca biliyor.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Serhat Soğukpınar

Sabiha Gökçen Havalimanı /CEO

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın CEO olarak atandığını duyurdu. Soğukpınar ulaşım sektörünün önde gelen firmalarında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Ankara Esenboğa Havalimanı ve Antalya havalimanlarında 20 yılı aşkın süre farklı kademelerde görevler yaparak liderlik deneyimi kazanan Soğukpınar, 2015'ten 2019 yılına kadar Antalya Havalimanı’nda CEO olarak görev yaparak havacılık sektöründeki tecrübesini artırdı. IC Holding'deki görevi süresince çok sayıda önemli projede yer alan Soğukpınar, İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminali, Antalya Havalimanı 2. pist ve dış hatlar terminali ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatlarına da katkıda bulundu. Soğukpınar, aralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi, Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletmesi, Kuzey Ege Otoyolu işletmesi, İstanbul Lojistik Park Yatırım ve İşletmesi gibi altyapı şirketlerinin yönetimini yapan IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanlığı yapıyor.