Milliyet Executive Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

09.11.2022 - 20:42 | Son Güncellenme:

.

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Cihan Yıldız Boyner Büyük Mağazacılık / Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Haberin Devamı

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Boyner’de Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Cihan Yıldız atandı. Daha önce Hopi’de Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yıldız, 1 Ekim itibarıyla aynı görevini Boyner Büyük Mağazacılık bünyesinde sürdürüyor. Yıldız, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede Telekomünikasyon Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Kariyerine 2004 yılında Turkcell’de Servis Operasyon Uzmanı olarak başlayan Cihan Yıldız, aynı şirkette sırasıyla, Servis ve Tarife Çözümleri Müdürü, İş Operasyonları Birim Müdürü, Pazarlama Çözümleri Birim Müdürü olarak görev aldı. 2018 ile 2022 yılları arasında Turkcell’in Tüketici Finansman Çözümü Financell’de Kıdemli Müdür ve Ödeme Hizmetleri (Paycell) şirketinde CTO olarak IT ekiplere liderlik etti. Yıldız, yeni dönemde şirketin teknoloji ve inovasyon odaklı gelişimine liderlik edecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri, gerçekleştirdikleri üst düzey atamalarla yılın son çeyreğine güçlü girmeye odaklandı. Yöneticiler yeni görevlerinde bilişim, perakende, yapı gereçleri, dayanıklı tüketim malları, inşaat ve finans alanlarında şirketlerine global ve yerel pazarlarda liderlik edecek. Data Expert’in derlediği şirketlerin ekim ve kasım döneminde yaptığı önemli atamalar şöyle:

Yasemin Develioğlu Mastercard / Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Mastercard Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasemin Develioğlu oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Develioğlu, ardından London School of Economics’te Pazarlama sertifika programına katıldı. Kariyerine 2004 yılında Unilever Türkiye’de başlayan Yasemin Develioğlu; Türkiye, İsrail, Türki Cumhuriyetler, İran ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan (NAMET) bölgesinde farklı ürün kategorilerinde birçok markanın ve ürünün projelerini yürüttü. 2012-2017 yılları arasında Coca Cola Türkiye Pazarlama Müdürlüğü görevinde birçok ödüllü projeye imza atan Develioğlu, 2017 yılında Jolly Tur’un CMO’luğuna getirilerek kariyerine devam etmişti. Develioğlu, yeni görevinde Türkiye’nin de dahil olduğu, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Beyaz Rusya, Ermenistan, Moldova ve Ukrayna’yı kapsayan Doğu Avrupa bölgesinin pazarlama ve iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak. Develioğlu aynı zamanda markanın bölgedeki sponsorluk projelerini ve “Paha Biçilemez” platformlarını da yönetecek.

Haberin Devamı

Bülent Kozlu Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri/ CEO

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin yeni CEO’su Bülent Kozlu oldu. Lisans eğitimini Harvard Üniversitesi Siyasi Bilimler Bölümü’nde, İşletme yüksek lisans eğitimini Harvard Business School’da tamamlayan Bülent Kozlu, kariyerine 2003 yılında Lazard Yatırım Bankası’nın New York ofisinde Analist olarak başladı. 2005-2015 yılları arasında The Carlyle Group’un Kuzey Amerika fonunda, Bain Capital’in Avrupa fonunda ve Turkven Private Equity’de farklı sektörlerde yatırımlar yöneten Kozlu, 2015-2019 yılları arasında EBRD (Avrupa Kalkınma Bankası) ve Nef Gayrimenkul ortaklığıyla kurulan Intus Capital gayrimenkul fon yönetim şirketini yönetti ve aynı süre zarfında Nef Gayrimenkul’ün Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Ocak 2020’de Eczacıbaşı Holding Yatırım Ofisi Başkanlığı görevini üstlenen Kozlu, ayrıca Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım, Kanyon, Eczacıbaşı-Monrol, E-kart ve Eczacıbaşı Sigorta şirketlerinin sorumluluğunu üstlenmişti. Bülent Kozlu, Ekim 2022 itibarıyla başlayan yeni döneminde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin yönetiminden sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Tolga Öztoprak Türk Ytong / Genel Müdür

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak oldu. Türk Ytong’da 16 yıldır üst düzey yöneticilik pozisyonları da dahil olmak üzere, Satış Müdürü, Ürün Müdürü gibi görevlerde deneyim kazanan ve 2012’den bu yana Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Tolga Öztoprak, 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla Türk Ytong Genel Müdürü olarak atandı.

Haberin Devamı

Burak Destici BSH Türkiye / Pazarlama Direktörü

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

BSH Türkiye’nin yeni Pazarlama Direktörü Burak Destici oldu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan, ardından UC Berkeley Üniversitesi’nde Pazarlama alanında sertifika programına katılan Burak Destici, kariyerine 1996 yılında S.C Johnson Wax A.Ş.’de Brand Manager olarak başladı. Hızlı tüketim ve teknoloji sektöründe 25 yıllık deneyime sahip, Orta Doğu ve BUCAT gibi pazarlar dahil olmak üzere pazarlamanın farklı alanlarında pek çok farklı yöneticilik deneyimi olan Destici, 2017 yılından itibaren Samsung Türkiye’de tüm marka iletişim süreçlerinden sorumlu Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak görev yaptı. Burak Destici yeni görevinde Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarını içeren portföyün pazarlama faaliyetlerinin ve marka iletişiminin başında yer alacak.

Ufuk Denizci Index Grup / CIO

Son çeyrekte lider kadrolar güçlendi

Index’in yeni CIO’su Ufuk Denizci oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunu olan Ufuk Denizci, kariyerine Yapı Kredi’de Yönetici Adayı olarak başladı. 1989- 1992 yılları arasında Arthur Andersen & Co’da Yönetim Bilgi Sistemleri Kıdemli Danışmanlığı yaptı. Ardından Pamukbank’a Sistem Geliştirme Bölüm Yöneticisi olarak geçen Denizci, Halkbank ve Pamukbank sistem birleşmesi sürecinde aktif rol aldı. 2004’ten itibaren Halkbank’ta Yazılım Geliştirme Daire Başkanlığı görevini üstlendi. 2010’da ise Halkbank Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2014’te önce Halkbank bağlı ortaklığı, sonrasında ise Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortaklığına dönüşen Bileşim Finansal Teknolojiler ve Ödeme Sistemleri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Ufuk Denizci, kariyerini Index Grup’ta CIO olarak sürdürecek.