Mini Karın Germe Estetiği Kimlere Yapılır

Karın bölgemiz vücudumuzun estetik görünüm açısından son derece önemli bir alanıdır. İnce, sıkı ve diri bir vücut yapısı bayanların büyük bir bölümü tarafından talep edilir.

Karın Germe Estetiği (abdominoplasti), aşırı kilo alıp verme periyotları, doğumlar, karın kaslarının yapısal olarak birbirinden ayrılması ve aşırı yağlanma sonucunda, karın duvarını oluşturan yapılarda gevşeklik, deride çatlaklar ve etek görüntüsü oluşturacak şekilde sarkmaların meydana geldiği kişilere yapılmaktadır.

Karın Germe Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Mini ve tam karın germe olmak üzere iki çeşidi vardır. Mini karın germe sarkma ya da gevşeklik miktarı az ise tercih edilir. Yapılacak kesi daha kısadır ve göbek deliği çevresinde bir kesi olmaz. Tam karın germe ameliyatı ise, sarkma miktarı daha fazla ise tercih edilir. Her iki teknikte de karın bölgesine ve yan bölgelere liposakşın yapılabilir. Bu karın estetiği ameliyatları sırasında karın kaslarındaki gevşeklik ya da fıtık onarımları da yapılabilir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Karın germe işlemi cerrahi bir müdahale olduğundan dolayı öncelikle mutlaka doktorunuzla ayrıntılı olarak görüşmelisiniz. Ameliyat sonrası beklentilerinizi belirtmeli ve nasıl bir sonuç alacağınızı net bir şekilde öğrenmelisiniz. Bununla birlikte sigara içen hastalar bu ameliyattan en az 1-2 hafta önce sigaraya ara vermeleri önerilir. Ayrıca E vitamini ve aspirin gibi ilaçları da operasyon öncesi kullanmamanız gerekiyor.

Dikiş Alınacak mı?

Eriyen dikişler kullanıldıysa dikiş alınmasına gerek yoktur. 1 ay korse kullanılır. Klasik karın germe dışında karnı nispeten daha sıkı olan ve cilt gevşekliği sınırlı olanlarda mini-abdominoplasti tercih edilebilir. Burada kesi kısadır ve ameliyat iyileşme süresi de daha kısa olmaktadır. Çepeçevre sarkıklığı olan, obezite cerrahisi geçirenlerde ise sirkumferensiyel (çepeçevre) abdominoplasti tercih edilebilir.

İyileşme süreci…

Karın germe ameliyatı tekniğinde 2-3 günden itibaren dışarıda kendi başlarına dolaşabilir hale gelinmektedir. İlk haftalarda görülen şişlikler ve morluklar normaldir ve 15. günden itibaren azalmaya başlar. İlk 3-6 ay süresince yara izleri pembe mor arası renkte ve sert kıvamda iken, 9 ay ile bir yıllık süre zarfında düzleşerek, solacaktır. Kalıcı olan bu iz bikini altına rahatlıkla gizlenebilir. Tam veya kısmi abdominoplasti karın kasları zayıf ve karın sarkıklığı olan hastalarda iyi sonuç verdiği için estetik cerrahlar tarafından tercih edilirler. Bu hastalarda ameliyat sonrası düzenli egzersiz ve diyetle görünüm yıllarca korunabilir.

Haberin Devamı

Alternatif Tedaviler Nelerdir?

Vakum eşliğinde yağ alınması, eğer iyi kalitede gergin bir cilt ve sınırlı yağ birikimi varsa, karın duvarı sağlamsa, normal ağırlıktaki kişilerde alternatif olarak düşünülebilir. Total vücut yağının azalmasında diyet ve egzersiz programlarından yararlanılabilir ancak bunlar deri sarkıklığının giderilmesinde etkili değildir.

Doğum Sonrası Ne Zaman Karın Germe Ameliyatı Olabilirim?

Karın gerdirme de anneler için ideal zaman birinci yılın sonudur. Bu sürede hem anne verebileceği kiloları vermiş oluyor hem de sarkıklığın ve çatlakların derecesi tam olarak ortaya çıkıyor. Karın gerdirme operasyonu daha sonraki hamilelikler için bir problem de teşkil etmez. Ancak çok yakın bir tarihte yeni bir gebelik planlanıyorsa yine bu ameliyatı ertelemekte fayda var. Yeni bir hamilelikte yeni deformasyonlar oluşacağını göz önüne almak ve tedaviyi ikinci hamilelikten sonraya bırakmak daha doğrudur.

Haberin Devamı

Sonuçlar Kalıcıdır...

Mini karın germe ameliyatları hastayı mutlu edecek kalıcı sonuçlar sunar. Hasta sonrasında aşırı kilo alıp verir ya da gebe kalırsa sonuçlar az da olsa bir kayba uğrar ancak hiçbir zaman operasyon öncesi gibi olmaz. Hastalarımızın sıklıkla sorduğu soruların başında operasyon sonrasında gebe kalınıp kalınamayacağıdır. Ameliyat sonrasında gebe kalınabilir. Ancak kısa vadede gebe kalmayı düşünen hastalara bu operasyon önerilmez. Çünkü karın duvarı gebelik döneminde tekrar genişler ve esner.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/

Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/

Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts