Geri Dön

Mısır gevrekli kurabiye tarifi

Ağızda çıtır çıtır ve oldukça lezzetli olan mısır gevrekli kurabiye tarifini sizinle paylaştık. Evinizde kolayca yapabileceğiniz mısır gevrekli kurabiyeyi, sabahları sütle tüketilen mısır gevreklerine bulayarak, ortaya mükemmel bir tat çıkardık. Tüm püf noktalarıyla mısır gevreği kurabiye tarifini sizlere sunuyoruz. İşte mısır gevrekli kurabiye tarifi için malzemeler...

Mısır gevrekli kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-3 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-4 su bardağı mısır nişastası
-2 su bardağı kadar un

Üzeri İçin:
-400 gram çikolata
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Kahvaltılık mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Nasıl Yapılır?

-Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.
-Ardından 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
-Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
-Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
-Üzerini kızartmamaya dikkat edin.
-Fırından çıkardığınız kurabiyeler ılınırken çikolatayı benmari usulü eritin.
-Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
-Mısır gevreklerini elinizle hafif parçalar halinde kırın.
-Ilınan kurabiyeyi ilk çikolataya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alın.
-1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Püf noktaları:

-Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir.
-Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave etmeli ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz.
-Kurabiyelerinizin yayılmasını istemiyorsanız aksi belirtilmediği sürece önceden ısıtılmış fırında pişirmelisiniz.
-Kurabiyelerinizi yaptıktan sonra çikolataya bulamadan saklama kabına koyarak dolapta saklayabilir ve bir sonraki günde çikolataya bulayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber