Gündem MİT firari teröristlere nefes aldırmıyor

MİT firari teröristlere nefes aldırmıyor

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MİT, yurt dışındaki firari teröristlerin peşini bırakmıyor. FETÖ mensuplarının kaçışlarını organize eden Balkan yapılanması başta olmak üzere, Orta Afrika, Azerbaycan ve Ukrayna’daki örgüt mensuplarına MİT’in operasyonlarıyla ağır darbe vuruldu.

MİT firari teröristlere nefes aldırmıyor

MİT’in Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde gerçekleştirdiği operasyonla 29 Mart 2018’de Türkiye’de aranan FETÖ/PDY’nin altı üst düzey mensubu yakalandı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı örgüt üyeleri, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye’ye getirildi.

Haberin Devamı

FETÖ’nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal da 10 Nisan 2018’de MİT’in operasyonuyla ele geçirildi. MİT’in, 12 Temmuz 2018’de FETÖ’nün “Azerbaycan kasası” İsa Özdemir Azerbaycan’da, Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yaptığı belirlenen Salih Zeki Yiğit ise de Ukrayna’da yakalanarak yurda getirildi. Darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından 15 Temmuz’da Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi.