Ekonomi Mobil davul cepten ney!

Mobil davul cepten ney!

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mobil uygulama mağazalarına da Ramazan geldi. İftara ne kadar kaldığını gösteren, yemek tarifleri veren, davul çalan, ney müziği gibi uygulamalar ilgi görüyor. Ramazan uygulamalarına mercek tuttuk

Mobil davul cepten ney

Mobil davul cepten ney
Ramazan, teknoloji dünyasını da hareketlendirdi. Mobil uygulamaların kullanımı artarken, teknolojik cihazlar da gözde oldu. İftara ne kadar kaldığını gösteren, yemek tarifleri veren, davul çalan, ney müziği gibi uygulamalar ilgi görüyor. Ramazan uygulamalarına mercek tuttuk.

Haberin Devamı

DİJİTALİN SESİ HOŞ GELİR

Davul

Ramazanların vazgeçilmezi. Her ne kadar gerçek davulcular halen olsa da Ramazan davulu uygulamalarıyla pek çok insan sahura kalkıyor.

Bu konuda hem Android hem iOS’ta pek çok uygulama var. En iyi puan alanlardan biri ‘Ramazan davulu+alarm’.
Bu uygulamayla cep telefonunuzdan davul çalabilir ve davul sesini telefonunuzun alarm sesi olarak da atayabilirsiniz.
Aynı zamanda cihazınızın hareket özelliğine entegre olarak çalışan uygulama, telefonu hareket ettirme ritminize göre davul çalıyor.

Mobil davul cepten ney
İFTARA KALAN SÜRE

İftara kalan zamanı gösteren pek çok uygulama var. Pek çok geliştiricilerin farklı uygulamaları bulunuyor.

‘İftara Ne Kadar Kaldı’ bunlardan biri. Türkiye’nin 81 ilinde farklı olan iftar saatini her gün kaç dakika kaldı diye hesaplamaktan kurtarıyor.

Haberin Devamı

Alarm kurup uyarma özelliği bulunanlar var. İftar vaktine kalan süreyi ve Ramazan ayının tamamına ait imsakiyeyi de gösteren mobil aplikasyonlar da revaçta. İmsak ve iftar vakitleri için uyarı ve not oluşturma seçenekleri de sunuyorlar.

Mobil davul cepten ney

YEMEK TARİFİ

İnternetsiz Ramazan Yemekleri, Ramazan Yemek Tarifleri, Ramazan Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri, Leziz Yemeklerim gibi onlarca popüler uygulama var. İftar ve sahur için size yemek tarifleri sunuyorlar. Yemek tarifleri günlük olarak veriliyor. Haftalık olarak da listeleyenler var. Bazılarına siz de tariflerinizi gönderebiliyorsunuz. Ramazan ayına özel iftar ve sahur menüleri, denenmiş, ekonomik yazılı ve videolu tarifler sunuyorlar.

Mobil davul cepten ney

ÖZEL HASHTAG

Twitter da özel hashtag (etiket) açtı. #Ramazan kutlamaları hashtag’i var. Bir ay boyunca sağlıktan, yemek ve eğlenceye pek çok konuda canlı sohbetler gerçekleşiyor ve insanlar son gelişmeleri ve neler olup bittiğini (#WhatsHappening) takip edebiliyor. Twitter Ramazan emojisi de oluşturdu. İlk emoji, iftar açarken ve sahurda sıklıkla kullanılan bir bardak yoğurtla birlikte hurma tasarımı emojisi. Kullanılacak hashtagler ise #Sahur #İftar. İkinci emoji de #Ramazan feneri temalı. #Kandil hashtag’iyle kandil emojisi kullanmak da mümkün.

Haberin Devamı

Mobil davul cepten ney

NEY MÜZİKLERİ

Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden biri de müzik. Ney müzikleri çokca çalınıyor.

Türk klasik müziği üflemeli çalgısı ney için de onlarca mobil uygulama var. Ney Dinletileri, Ney Zil Sesleri, Neyzen Engin iOS ve Google Play’de en popüler uygulamalar arasında.

Ney müzikleri dinleyenlere huzur vermeyi hedefliyor.

Mobil davul cepten ney

ZİKİRMATİK

Dijital ve tespih şeklindeki zikirmatikler de uygulama dükkanlarını vazgeçilmezlerinden.

Akıllı zikirmatikleri onlarca kez kullanarak vakit geçmesini sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra devam etmek için kaldığınız yeri kaydetmeye de imkan veriyor. Tek tuşla tüm sayacı sıfırlayıp yeniden başlamak da mümkün.

Ekranda çekmek istediğiniz zikir sayısını, kalan sayıyı, zikir adını, zikir tuşu üzerinde de o ana kadar çektiğiniz zikir sayısını görebilirsiniz.