Ekonomi Mobil tekno şov başlıyor

Mobil tekno şov başlıyor

25.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bir hafta boyunca teknolojiye doyacağız. Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde cep telefonunda yeni modelleri göreceğiz. 5G ve yapay zeka diğer trendler. Türk firmaları da fuara çıkarma yapacak.

Mobil tekno şov başlıyor

Mobil dünyayı bir araya getirecek olan Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC 2018) başlıyor. 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona şehrinde açık kalacak olan fuara 2.300 firma ve 100 binden fazla ziyaretçi katılacak. MWC 2018’ye başta cep telefonları olmak üzere, 5G, giyilebilir teknoloji, nesnelerin interneti, yapay zeka ve otonom otomobillerin damga vurması bekleniyor. Fuarda bizi karşılayacak olan trendler şöyle:

Haberin Devamı

Android telefon furyası

CEP TELEFONLARI: Fuar yeni cep telefonu modellerinin tanıtımına sahne olacak. Samsung, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Google, Sony, General Mobile, Alcatel ve Asus yeni modellerini görücüye çıkaracak. Etkinlikte öne çıkan en önemli modellerden biri Samsung’un Galaxy S9’si olacak. Fuarın açılışından bir gün önce tanıtılacak telefonun tasarımının S8 gibi olacağı, ancak parmak izi sensörünün ana ekrana entegre edileceği sızan bilgiler arasında. Yeni çipset ve gözden tanıma teknolojisiyle de gelebilir. S9 5.8 inç ekran, S9 Plus ise 6.2 inç’lik ekrana sahip olacak. Sonsuz ekran deneyimi sürecek.

Google’ın Android Go telefonu MWC 2018’e duyurulacak. Firma daha giriş seviyesi cihazlar için özel olarak yeni bir Android sürümü olan Android Go’yu geliştirdi. Blogunda ise bu işletim sistemine sahip ilk telefonunu Barcelona’da tanıtacağını duyurdu. Android Go, 1 GB ve daha düşük Ram’e sahip. Bazı modellerin fiyatı 50 doların altında olacak. Nokia da fuarda yeni modeli Nokia 9’u lanse edebilir. 5.5 inç’lik Oled ekran ve suya dayanıklı metal gövdesi, çift kamerası olacak.

Haberin Devamı

Türk cep telefonu markası General Mobile da, iki yeni modelini fuarda lanse edeceğini duyurdu. Türkiye’de satışa sunulan GM8 modelinin global duyurusunu yaparken, yeni bir modelini daha lanse edecek. Sony’nin de Xperia XZ Pro, XZ2 ve XZ2 Compact modellerini fuarda görebiliriz.

Uygun fiyatlı modeller

LG’nin de, V30 modelinin geliştirilmiş versiyonu V30S’i lanse etmesi bekleniyor. Uygun fiyatlı K10 ve K8 modellerini duyuracağını da açıkladı. Motorola ise Moto G ailesinde güncellemelere gidebilir. Huawei de P10’dan sonra P20’yi lanse edebilir. Asus da yeni nesil Zenfone’larıyla fuarda kendini gösterecek.

Türk firmalardan çıkarma

Mobil Dünya Kongresi’ne her yıl olduğu bu yıl da Türk teknoloji ve telekom firmaları bir hayli ilgi gösteriyor. Adeta çıkarma yapıyorlar. Katılımcılar arasında pek çok Türk firması da bulunuyor. Vestel, Türk Telekom, Turkcell, General Mobile gibi markalarımız fuar alanında büyük standlarla yer alacak. Son teknolojik çözümlerini dünyanın yer yerinden gelen ziyaretçilere sergileyecekler.

Haberin Devamı

5G heyecanı erken başladı

5G: Mobil Dünya Kongresi cihazın ötesinde de şeyler sunuyor. Cihazlar en çok ilgiyi görse de bu yıl etkinlikte 5G’yi çok fazla duyuyor olacağız. Yeni nesil mobil telekom ağının testleri devam etse de dünyada 2020’de kullanıma girmesi planlanıyor. Operatörler, çip ve cep telefonu üreticileri yeni 5G özellikleri üzerinde çalışıyor. Fuarda 5G’nin gerçek hayatta kullanımıyla ilgili yeni denemeler görebiliriz. Intel, Qualcomm, Ericsson gibi firmalar ve operatörler fuarda 5G’nin deneyimlenebileceği yeniliklerini gösteriyor olacak. Ayrı bir 5G zirvesi de düzenlenecek. 5G’yi destekleyen cihazları ise 2019 başında görüyor olacağız.

Yapay zeka daha çok konuşulacak

NESNELERİN İNTERNETİ: Mobil sadece cep telefonu anlamına geliyor. Nesnelerin interneti bugün çevremizdeki bütün cihazları bilgisayara dönüştürüyor. Makinelerin birbiriyle iletişimi, yapay zeka da fuarın trendleri arasında yer alacak. Gelişmiş ses hizmetleri de MWC 2018’de ilgi görecek. Sanal gerçeklik gözlükleri, video ekranlı akıllı saatler gibi fuarda ilgi çekecek pek çok cihaz yer alacak. Cihaz haricinde bir de ağ ve yazılım tarafında yenilikler görücüye çıkarılacak.