Ekonomi Mobilya ihracatı için ‘açık destek’

Mobilya ihracatı için ‘açık destek’

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) başladı.

Mobilya ihracatı için ‘açık destek’

Mobilya sektörünün 2018 için hedeflediği 3 milyar dolar ihracatın önemli bir bölümünün gerçekleştirileceği fuar, CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de katıldı.

Haberin Devamı

Sektörün dış ticaret fazlası verdiğine değinen Tüfenkci, “Mobilya, 20 sektöre birden etki ediyor. Bu sektöre destek vermeye devam edeceğiz. Siz isteyin biz yapalım” dedi.

Hedefi Afrika ve ABD

TİM Başkanı Büyükekşi ise sektörün daha önce 6 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefinin 10 milyar dolara yükseldiğini hatırlatarak: “Sektör için katma değer önemli. Marka değeri inovasyon ve tasarım mobilya için vazgeçilmez” diye konuştu.

CNR Holding Koordinatörü Cem Şenel fuara 60 bini yabancı 150 bin mobilya alıcısının katılmasını beklediklerini açıkladı. Şenel, “122 ülkeden ziyaretçi ağırlıyoruz. Ticaret odalarından da 300 konuğumuz var” dedi.

Mobilya ihracatı için ‘açık destek’

Fuarda, sallandıkça telefonu şarj eden sandalye, oturanın kilosunu söyleyen tabure, dargın çiftleri barıştıran aşk koltuğu büyük ilgi görüyor. Saray mobilyaları Arap Ülkeleri tarafından beğeni topluyor.

Haberin Devamı


Yazarlar