Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri

Moda dergilerini sürekli takip ediyor ama bu isimleri daha önce hiç duymadıysanız onların güçlü kadın duruşlarını yok sayıyor olabilirsiniz. Dünyaca ünlü moda dergilerine yön veren, başarılı iş hayatları ile tanınır birer isme dönüşen bu kadınlar, günlük stillerinde tercih ettikleri formlar ile işlerinde neden bu kadar başarılı olduklarını tüm dünyaya gösteriyor. Ünlü moda dergilerinin, farklı ülkelerde görev alan moda editörlerinden dikkat çekici tarza sahip olanlarını sizler için derledik, modanın yalnızca görünür olan kısmından sıkıldıysanız birlikte kapıyı biraz daha aralamaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Her biri çok sevdiğiniz moda dergilerinin görünmez birer kahramanı desek ne dersiniz? Dünyaca ünlü moda dergilerinin arka yüzünde görev alan moda editörlerinin dikkat çekici stilleri sizleri ünlü isimlerin günümüz popüler moda anlayışından modanın çok daha derin sularına götürecek. Sanat kategorisi altında değerlendirilmesi hala tartışılan bir konu olan modanın görünmez kahraman isimlerini tanıdığınıza çok memnun olacaksınız, işte o isimler…

Julie Pelipas - Vogue Ukrayna Moda Editörü

Onun ismini duymasanız bile resimlerini defalarca gördüğünüze eminiz. Dünyanın en prestijli dergilerinden birisi olarak kabul edilen Vogue’nin Ukrayna Moda Editörü olan Julie Pelipas maskülen stili ile öne çıkan isimlerden birisi. Genellikle kareli ya da tek renk takımlar ile görmeye alışkın olduğumuz Pelipas, tarzıyla feminen bir tomboy kadını olduğunu da gözler önüne seriyor.

Doğal makyaj, XL küpeler, trençkot ve düz espadriller ile modanın anahtar kelimelerini tamamlayan Julie Pelipas dünyanın izlediği moda haftalarının en merak edilen kadın figürlerinin başında geliyor.

Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri

Emmanuelle Alt - Vogue Paris Baş Editor

10 yıl kadar Vogue Paris’in moda editörlüğü görevini üstlenen Emmanuelle Alt, geçtiğimiz yıllarda ünlü Vogue Paris Ekibi’nin başına geçerek ‘’Editor-in-Chief’’ mertebesine yükseldi. Vogue Paris kadınlarının başı olan ve sokak modasından aşinalığınız olabileceğini tahmin ettiğimiz Emmanuelle Alt’ın giyim tarzını ‘değişmezliğin öncüsü’olarak tanımlamak hiç de yanlış olmaz. Tarzından ödün vermeyen ve stilinde belirgin çizgilere sahip olan Alt; vazgeçemediği siyah renk, suit ceket ve jean birleşimi ile sık sık karşımıza çıkıyor. Emmanuelle Alt, ilham alacağınız başarılı iş kadınlarından birisi.

Haberin Devamı

Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri

Miroslava Duma - Harper’s Bazaar Rusya Moda Editörü

Belki de en çok tanınan yüzlerden birisi olarak karşımıza çıkan Miroslava Duma, şirin görünümünün altında yatan başarılı kadın kimliğinin yanı sıra stili ile de ilham veren kadınlardan yalnızca birisi.Harper’s Bazaar dergisinin Rusya ekibinde yer alan ve burada moda editörlüğü görevini yürüten Duma sonrasında birçok farklı dergide yazarlık yaparak moda dünyasında yer almaya devam eden isimlerden birisi. Renkli bir tarza sahip olan Duma’nın stili oldukça eklentik bir görünüme sahip. Feminen ve canlı bir görünüme sahip olmaktan hoşlananlar için oldukça ilham verici bir isim olan Duma’nın seçtiği formlar çarpıcı ve karakteristik özellikleri ile dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri

Anna Dello Russo - Vogue Japonya Editör

Renk ve cesaret moda dünyasının olmazsa olmaz ikilisi ise bunu Anna Dello Russo’dan daha iyi becerebilecek birisi yoktur diyebiliriz. Moda severlerin ikonik bir isim olarak ölümsüzleştireceği Anna Dello Russo, cesur seçimleri ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Sanatla iç içe bir şekilde büyüyen ve stilinin hayata bakış açısının bir göstergesi olduğunu dile getiren Russo Vogue Japonya’nın genel yayın yönetmeni ve yaratıcı danışmanı olarak görev yapıyor. Avangard formların kraliçesi olarak adlandırabileceğimiz Russo’nun uç noktalarda gezinen stili her zaman başucunuzda olmalı.

Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri

Christine Centenera - Vogue Avustralya Moda Editörü

Vogue dergisinin güçlü duruşuyla dikkat çeken kadınlarından bir diğeri ise Christine Centenera. Vogue Avustralya’da moda editörlüğü yapmakta olan Centenera havalı kadın görünümünün oldukça iddialı isimlerinden birisi. Yeni stil formlarını siyah blazer ve kürk ceket gibi stilinin kodu haline gelmiş zamansız parçalar ile birleştirmeyi seven başarlılı moda editörü, çarpıcı moda duruşunu bu tüyolarda gizliyor. Havalı ve ağır bir görünüm ile dikkatleri üzerine toplamayı seven Christine Centenera’yı tanımıyorsanız, stiline hemen şimdi göz atmanızda fayda var. Az renk, keskin hatlara sahip stil formları ile onun stilinin sıkı bir takipçisine dönüşebilirsiniz.

Modanın Arka Yüzü: Tarzıyla Dikkat Çeken Moda Editörleri