Ekonomi Model fabrikalar kasımda açılıyor

Model fabrikalar kasımda açılıyor

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sanayicilerimiz için Dijital Dönüşüm Merkezleri kuruyoruz. Ankara ve Bursa’da  model fabrikalarımızı kasım ayında hizmete açıyoruz” dedi.

Model fabrikalar kasımda açılıyor

Varank, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) genel merkezinde gerçekleştirilen ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri’nin dördüncüsünde yaptığı konuşmada, küresel ekonomide yeni bir evreye girildiğini söyledi. Bu dönemin kodlarının “ticaret savaşları” ve “teknolojik değişim” üzerinden yeniden tanımlandığını aktaran Varank, “Küresel ticaret savaşları tüm gündemi meşgul ediyor. ABD’nin aldığı bir karar ya da yapılan bir açıklama, dengeleri bir anda sarsabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara ve Bursa’da

Teknolojik değişim ve dönüşümün, çok hızlı bir biçimde hayata dâhil olduğuna işaret eden Varank sanayinin dijital dönüşümü için bugüne kadar atılan adımlara değinerek, 2 yıl önce kamu ve özel sektör kuruluşları ile birlikte bir platform oluşturduklarını hatırlattı.

Bu platformun, gelecek dönem yol haritasını şekillendirmek üzere politika ve strateji önerileri geliştirdiğini aktaran Varank, yol haritalarının bir bileşeninin de “kullanıcılar” olduğunu belirterek, “Sanayicilerimiz için Dijital Dönüşüm Merkezleri kuruyoruz” dedi. Bu merkezlerde sanayicilerin, deneyimsel eğitim ve danışmanlık alacağını bildiren Varank, şu görüşleri dile getirdi:

“Dijital dönüşümün, teori ve uygulamasını gerçek bir üretim ortamında deneyerek öğrenecekler. Ankara ve Bursa’da model fabrikalarımızı kasımda hizmete açıyoruz. İzmir, Gaziantep, Mersin, Konya ve Kayseri model fabrika projelerinin de planlaması yapıldı ve fon kaynakları bulundu. Model fabrikalarında, sanayi ile ilgili doktora ve master programlarının uygulama aşamaları da gerçekleştirilebilecek. Böylece kamu - sanayi - üniversite iş birliği de somut bir biçimde hayat bulacak.”