Geri Dön
Sevgililer Günü ve astrolojik bağlantıları

Sevgililer Günü ve astrolojik bağlantıları

Sevgililer Günü nedir? Eski toplumlarda nasıl kutlanırdı? Doğum haritalarındaki göstergeler nelerdir? Gelin Sevgililer Günü ve astrolojik bağlantılarına Molatik olalım...

Emel Açıkel
Emel Açıkel

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı. Hera'nın Roma mitolojisindeki adı Juno'dur. Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da bilinirdi.

Haberin Devamı

Çekilişle belli oluyordu!

Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu çünkü yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış ve birliktelik yaşama şansı olmayan gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç kadının hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir Pagan geleneği olan Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar, isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlar, genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı.

Haberin Devamı

İnanışa göre...

Lupercalia Bayramı'nın kutlandığı bu tarihlerde genç insanlar arasında başlayan ilişkiler; devam etmesi durumunda Haziran ayında olgunlaşır, Eylül-Ekim ayında aile bağı ile taçlandırılırdı. Bu ilişkilerin yaz aylarına kadar olan süreçte olumlu gelişmemesi durumunda genç insanlar, bir sonraki Lupercalia Bayramı'na kadar normal hayatlarına geri dönerler ve yeni tanışmaları beklerlerdi. Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Sevgililer Günü ve astrolojik bağlantıları

Çocuk ile ödüllendirilir

Juno doğum haritalarımızda karşımıza çıkacak eşleri temsil eder. Kavuşumları ve bulunduğu burç bunun nasıl olacağını gösterir. Kadersel eştir. Juno Doğum Haritası'nda, evlilik, gençlik ve doğum ile alakalı bir yapıdır. Ve Juno ile başlayan ilişkiler çocuk ile ödüllendirilir. Aile kurma ve aile birliği ile alakalıdır. Juno Doğum Haritası'nda hangi eve, hangi burca yerleştiyse evlilik ile ilgili konuların nasıl gelişeceğini gösterir.

Benzer İçerikler