Geri Dön
Uranüs'ün Boğa burcundaki transiti hangi burcu nasıl etkileyecek?

Uranüs'ün Boğa burcundaki transiti hangi burcu nasıl etkileyecek?

Astrologlar Uranüs'e 'Great Awakener' der. Yani bir nevi, 'aydınlanma prensibi'dir. Modası geçmiş ve yıpranmış olan her şeyi göz açıp kapancıya kadar, ışık hızıyla silip süpürür.

Gülüm DAĞLI
Gülüm DAĞLI

Dışarıya pek çaktırmasak da, bazı misafirleri evimizde ağırlamayı sevmeyiz. Mesela dedikoducuları, gevezeleri, laf taşıyanları, geldi mi gitmek bilmeyenleri... Listeyi istediğiniz kadar uzatabilirsiniz! Ama bence en sevmediğimiz misafir tipi belli: Uzaktan gelen çocuklu misafir! Onların sonsuza kadar sizde kalabilme potansiyeli vardır. Sanki asla gitmek gibi bir niyetleri yok gibidir! Resmen eve çökerler. Bavullarıyla, gürültüleriyle, eve giriş/çıkışlarıyla kurulu düzeninizi bozarlar. Çocukları etrafı dağıtır, sinirinizi bozar, bir şey de diyemezsiniz (sonuçta misafir) ama acayip yorarlar! Gittiklerinde ise şöyle kocaman bir OHHHH çekersiniz; evinizin kıymetini anlarsınız.

Haberin Devamı

Bu misafire astrolojide 'Uranüs' diyoruz biz.

Uranüs bir burca 84 yılda bir gelir!.. (Hani dedim ya, 'uzaklardan' diye) Ve bi' kere geldi mi de ortalama 7 yıl gitmez. Garip davranışlarıyla, tuhaf huylarıyla, ani ve beklenmedik çıkışlarıyla geldiği yeri fırtına etkisiyle başka bir şeye dönüştürür. Bir de bakmışsınız ki, eviniz Uranüs'e teslim olmuş, hiçbir şekilde kontrol edemiyorsunuz, resmen çalkalanıyor.

Büyük ve ani değişimleri simgeleyen Uranüs gezegeni, son 7 yıldır Koç burcunda seyahat ediyordu. Bu uzun misafirperverlik, 15 Mayıs itibarıyla bitecek. Uranüs, Koç'a veda edip Boğa'ya taşınacak. Peki bundan sadece Boğa'lar mı etkilenecek? Tabii ki hayır. Hepimizin doğum haritasında Boğa burcunun simgelediği bir alan var. Uranüs işte o alana gelip çöreklenecek ve 7 yıl yatıya kalacak. En son 1934'te gelmişti buraya. O zaman hiçbirimiz yoktuk (84 yaşınızdan büyükseniz, bu etkiyi yaşadığınızda minicik bir bebektiniz!) Dolayısıyla hepimiz ilk kez deneyimleyeceğiz demek yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Astrologlar Uranüs'e 'Great Awakener' der. Yani bir nevi, 'aydınlanma prensibi'dir. Modası geçmiş ve yıpranmış olan her şeyi göz açıp kapancıya kadar, ışık hızıyla silip süpürür.

Boğa burcu ibe genel olarak parayı, toprağı, tarımı ve sahip olmayı simgelediğinden; Uranüs'ün gelişiyle Bitcoin gibi kripto paraların, Apple Pay gibi mobil ödeme sistemlerinin yükselişe geçeceğini öngörebiliriz. Uranüs transiti, hükümetlerin yeni para birimleri üzerinde çalışmasının önünü açabilir. Bununla beraber yeni tarım yöntemleri de duyabiliriz.

Uranüsün Boğa burcundaki transiti hangi burcu nasıl etkileyecek

Bireysel olarak baktığımızda, hepimizin Uranüs'ten korkmasına gerek olmadığını söyleyeyim. Eğer doğum haritanızda boğa burcunda bir gezegen bulunmuyorsa, Uranüs o evde tek başına yaşayacak demektir. Bu işten kim rahatsız olabilir? En fazla komşular! Ama doğum haritanızda boğa burcunda bir gezegen varsa, bu gezegen 7 yıl içinde bir dönem Uranüs ile üst üste bindiğinde, zor bir çatışma kurabilir. Hayatta olduğu gibi; en az iki kişi ya da iki gezegeniniz olmadığı sürece pek bir şey olmaz. Yani sadece bir gezegen genelde sorun yaratmaz. Kendi kendine sadece oturur. Ancak yeni ay ve dolunay; Mars, Pluto veya Satürn gibi zararlı bir gezegeniniz Uranüs'ü harekete geçirebilir. Eğer bir gezegen doğum haritanızda matematiksel bir dereceye değerse, bu da bir olayı başlatır.

Haberin Devamı

Takdir edersiniz ki şu an oturduğum yerden, doğum haritanızı göremiyorum. Kendi haritanızla ilgili danışmanlık almak için bana Instagram DM'den yazabilirsiniz. PembeNar'da hangi burcu nasıl etkileyeceğini yazdım; oraya da bir göz atın derim ;) https://www.milliyet.com.tr/uranus-un-boga-burcundaki-transiti-pembenar-yazardetay-yasam-2664790/

Benzer İçerikler