Geri Dön
Dünya'nın dönüş hızı bizi korkutmalı mı?

Dünya'nın dönüş hızı bizi korkutmalı mı?

İngiliz Daily Mail gazetesi, Dünya'nın kendi etrafındaki dönüş hızının arttığını açıklayınca kıyamet koptu! Pandemi yüzünden felaketler konusunda ciddi bir mesai harcayan bir güruh, Dünya'nın dönüş hızının artmasını kıyamet olarak bile yorumlamış! Peki Dünya'nın dönüş hızı bizi korkutmalı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Neden zor olanı yapıyoruz?

Sertab Erener'in 'Bu Dünya' şarkısı ne de güzel özetlemişti her şeyi 2020'de: "Bu dünya da hiç kimseye de kalmayacak!" Evet, şu anda nefes alan her canlı minimum 100 yıl içinde yok olup gidecek bu dünyadan. Süremiz geçici. Pozitifi düşünmek, kötünün iyisini görmek bizim elimizde. Kendimizi korkutup germek yerine anın tadını çıkartmak varken neden zor olanı yapıyoruz, anlamak mümkün değil...

Saniye silip silmemek tartışılıyor

İngiliz Daily Mail gazetesi, Dünya'nın kendi etrafındaki dönüş hızının arttığını açıklamış. Daily Mail'deki resmi veriler, son 50 yılda Dünya'nın kendi etrafındaki dönüşünün hızlandığını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre, 1 günün artık 24 saatten daha kısa olduğu da belirtilmiş. Uzmanların bu farkı ortadan kaldırmak ve zamanı yeniden Dünya'nın kendi etrafındaki dönüşüyle paralel hale getirmek için saniye silip silmemeyi tartıştığı da bir diğer bilgi arasında.

Kıyamet bunun neresinde?

'Negatif artık saniye' yani saniye silmeye bu zamana kadar hiç başvurulmamıştı ama uzmanlara göre başvurulabilirmiş. Tabii şu anda henüz kesin bir şey yok, değerlendirilme aşamasında. Ama tablo enteresan. Ortada bir kıyamet belirtisi olmadığı da çok net. Dünya'nın dönüş hızı üzerine bilim insanları araştırmalarını yapıyor. Bu çalışmalardan bağımsız ciddi ciddi dünyanın sonunun geldiğini düşünmek ise bir hayli fantastik kaçıyor. Komplo teorilerine inanmak kolayınıza geliyor olabilir ama her şart ve koşulda bilim konuşmalı. Eskiden çaresi bulunamayan hastalıkların da çaresini bulan bilim insanları. Yani elbette şu 'hız' konusu da elbet çeşitli müzakerelerden sonra bir netliğe kavuşacak. Kıyamet bunun neresinde, affedersiniz?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler