Geri Dön
Güneş'teki patlamalar nelere yol açar?

Güneş'teki patlamalar nelere yol açar?

Güneş'e dair son dönemde enteresan haberler geliyor. Hem de peş peşe. Güneş patlamasına dair ortaya atılan teoriler korkutucu. Peki Güneş'te yaşanması beklenen bu patlamalar nelere yol açar?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Mars büyüklüğünde

Bilim insanlarından peş peşe Güneş uyarıları geliyor. Bir süredir popüler yabancı dizilere de konu olan Güneş'teki olağan dışı hareketlilik, merak konusu olmuştu. Uzmanlar yine uyarılarda bulunuyor. Son uyarı şu: Güneş'te gözlemlenen ve Mars büyüklüğünde olduğu belirtilen bir lekenin sayılı günler içinde Dünya'daki radyo iletişimini ve GPS ile elektromanyetik sistemlerini etkileyebileceği belirtiliyormuş.

Güneş patlamaları üretebilirmiş

Yeni güneş lekesi, ABD’nin Florida eyaletinde gözlem yapan amatör gökbilimci Martin Wise tarafından tespit edilmiş. Uzmanlar, Güneş'te gözlemlenen büyük bir karanlık noktanın Dünya'ya doğru döndüğünü açıklamışlar. Bu boyutun da gelecek birkaç gün içinde artabileceğini duyurmuşlar. Bu güneş lekesi, 11 yıllık yeni elektromanyetik aktivite dönemi olan Solar Cycle 25'in bir parçasıymış ve üzerinde ufak patlamalar meydana geliyormuş. Leke alanının büyüdüğü ve gelecek günlerde yoğun Güneş patlamaları üretebilme ihtimalinin olduğu açıklanmış.

Güneşteki patlamalar nelere yol açar

Dijital hayat durabilir

Tabii en büyük etki dijital hayatta... Şu anda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan dijital sistemlerin, Güneş'teki patlamalardan doğrudan etkilenebileceği konuşuluyor. Olası bir felaket, dünyadaki iletişim ağını ciddi ölçüde etkileyebilirmiş yani. Felaket senaryosu bildiğiniz. 2020, daha nelere gebe insan merak ediyor. Ancak tüm kartların yeniden dağıtıldığı, evrenin güçlü bir kabuk değişiminden geçtiğini söylersek yanılmış olmayız...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler