Geri Dön
BC One Türkiye breakdans şampiyonu üst üste 5'inci kez Jester Khan oldu

BC One Türkiye breakdans şampiyonu üst üste 5'inci kez Jester Khan oldu

Red Bull BC One, Hip-hop'ın ve breakdans'ın hem dünyadaki hem de Türkiye'deki en büyük destekçisi. Her ülkede düzenlenen BC One Cypher'da ülkelerin şampiyonları belirleniyor ve büyük dünya finaline katılmaya hak kazanıyorlar. Türkiye'deyse son 4 senedir Jester lakaplı Oğuzhan Karademir şampiyon oluyordu. Bu sene de İzmir'de düzenlenen yarışmadan şampiyon değişmedi.

Turcel Orman
Turcel Orman

İzmir'deki Container Hall'da düzenlenen yarışmadan finale kalan 16 b-boy (breakdansçı) yarıştı. Henüz 21 yaşında olan Oğuzhan "Jester" Karademir, yarışmanın en çok ilgi gören ismiydi. Benim hemen yanımda da Oğuzhan'ın hep destekçisi olan annesi Aynur Karademir oturuyordu ve heyecandan yerinden duramadığı her halinden belliydi.

Haberin Devamı

Tarzları, dansları ve kendilerine has hip-hop kültürleriyle her ne kadar ülkemizde destekçileri az olsa da onlar da aslında içimizden birileri. Bunu bizzat gözlemledim.

Bu seneyle beraber son 5 yılın şampiyonu olan Oğuzhan'ın annesi Aynur Karademir, oğlu sahneye her çıktığında yarışmayı -ya da onların jargonuyla battle- iki elini göğsünde kavuşturarak izliyordu. Zaten oğlunun şampiyon olduğu açıklandığında da sahneye fırlayarak bu anı oğluyla beraber kutladı.

Final karşılaşmasından hemen önce şampiyonun annesiyle ufak bir söyleşi yaptım: B (Ben), A (Aynur Karademir)

B: Oğuzhan kaç yaşından beri breakdansla uğraşıyor?

A: Şu anda 21 yaşında ve 8 yıldır uğraşıyor.

B: En başından beri destekliyor muydunuz yoksa karşı çıktığınız oldu mu hiç?

Haberin Devamı

A: Başladığından beri ilk andan itibaren destekliyorum onu. Aile olarak hep yanında olduk, sonuna kadar da yanında olacağız.

B: Oğuzhan 4 senedir Türkiye şampiyonu oluyor.

A: Evet, inşallah bu sene de bekliyoruz.

B: Daha önce yurt dışına yarışmaya gitti mi?

A: Çok gitti. Her şampiyonluğunda ülkeyi temsil etti.

B: Bu seneki şampiyonluğundan sonra İsviçre'deki dünya şampiyonasına gidecek. Annesi olarak onunla olacak mısınız?

A: Tabi ki, bu sene onu ilk defa sahneden izledim ama hep yanındayım.

Jester lakaplı Oğuzhan Karademir, bu sene de şampiyon olduktan sonra sahne adeta karnaval alanına döndü. Tabi sahnedekilerden biri de gözyaşları içerisindeki annesi Aynur Karademir oldu. Oğlunu ilk kez izlemenin verdiği heyecanla hem duygulanan hem de sevinen şampiyonun annesi ve şampiyonla olan fotoğrafımız da güzel bir anı oldu.

Ayrıca Red Bull BC One Türkiye ayağında sahnede İngiliz DJ Renegade performans sergiledi. Jüri koltuğunda eski dünya şampiyonu Brezilyalı dansçı Pelezinho, 2012 yılında Rio de Janerio'da düzenlenen dünya finalinde şampiyon olan Mounir ve 2011 yılında Red Bull BC One Cypher Türkiye birincisi olarak Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden G|Hat yer aldı.

Bundan sonraki süreçte Jester, Red Bull BC One Dünya Şampiyonası'nda yarışmak için Eylül ayında İsviçre'nin Zürih kentine gidecek ve Türkiye'yi temsil edecek.

Haberin Devamı

Jester'ın BC ONe Cypher 2017 Türkiye Finali'ndeki battle'ı

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler