Geri Dön
Sağlıklı yemek sayfaları tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten ne zaman vazgeçerler?

Sağlıklı yemek sayfaları tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten ne zaman vazgeçerler?

Pandemiyle birlikte birçoğumuz yeme-içme alışkanlığımızı epey değiştirdik. Her ne kadar başlarında ekmeğe abur/cubura vursak da alınan kiloların verilme zamanı geldi. Haliyle bu da diyetisyen olmayan diyetisyen hesaplarının, asla tatlı olmayan tatlı tarifi veren sayfaların artmasına sebep oldu. Peki sağlılı yemek tarifi veren sayfalar takribi ne zaman tatlı olmayan tatlı tarifi vermekten vazgeçerler? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

En iyi şekilde yapıyorlar

Çağımızın yeni hastalıklarından biri herkesin her şeyi çok fazla bilmesi. Bizi bu duruma bilginin çabuk ulaşabilir olması getirse de ne yazık ki bazı şeylerin cıvkı cıkmış gibi duruyor. Özellikle spor ve beslenme konusunda uzman olmayan kimse yok. Herkes bu konularda her şeyin en iyisini biliyor. Birçok sayfa diyetisyen edası altında sağlıklı yemek tarifleri veriyor, kilo aldırma tarifi veriyor, nasıl spor yapılacağı üzerine tarif veriyor, alınacak ek gıdalara vitaminlere kadar herkes her şeyi en iyi şekilde yapıyor. (!)

Tatlı olmayan tatlılar


Ama son günlerde beni gerçekten rahatsız eden, "Artık yetmez mi?" dedirten bir durum var. Her sayfanın sağlıklı olmak şartıyla asla tatlı olmayan tatlı tarifi vermeleri. Mesela glütensiz undan, şekersiz, balla KATMER ya da BAKLAVA. İçine de az bir hurma katılmış. Zaten hurma diye bir meyve olmasaydı biz bu sağlıklı tatlıları nasıl yapardık bilemiyorum. Arkadaşlar bakın ben zaten katmer yemek istesem gider katmer yerim. Glütensiz undan yapılmış katmer, bizi nasıl doyurabilir. Bunun gibi daha birçok tarif var bu sitelerde. Her şeyin başını tabii ki yulaf çekiyor. Yulafın olmadığı sağlıklı bir tarif yok. Atlara mı üzülsem yulafa mı artık karar veremiyorum.

Dalga mı geçiliyor?


Sevgili sağlıklı tatlı tarifleri veren ve tatlı olmayan tatlılar sunan sayfalar, hesaplar. Sizce biz keçiboynuzlu olan herhangi bir tarifle tatlı ihtiyacımızı giderecek tiplere mi benziyoruz? Ben zaten keçiboynuzuyla, pekmezle tatlı ihtiyacımı gidersem şu an diyet yapmak zorunda kalmam. Bir de bu tariflerin birçoğu lezzetsiz. Ben artık insanlarla dalga geçildiğini düşünmeye başlıyorum. Sözüm tabii ki sağlıklı beslenmeye çalışan, şeker kullanmayan insanlara değil. Gerçekten diyetisyen görünümünde olan ve diyet yapan insanlara asla işlemeyecek şekilde bu tatlıların ve tariflerin dayatılması. Ayrıca bu konuda çok zorlamaları. Vegan döner ve sucuk hazırlamak gibi bir şey bu. Canınız sucuk ya da döner istiyorsa yiyin arkadaşlar. Vegan olan birinin canının döner ya da sucuk çekmesi zaten ihtimal dahilinde değil. Her şeyin alternatifini yapmaya gerek yok. Sağlıklı beslenmek isteyen, bunu hayat tarzı getiren biri pasta görünümlü yulaf lapası yemeye ihtiyaç duymaz zaten. Ben zaten patatesten yapılmış pizzayla doysam diyetisyene neden geleyim? Bu vicdan ve iştah sömürücülerin sonu ne zaman gelir? Biraz çok zorladılar çünkü. Yetkilelere sesleniyorum. Her şey çok abartıldı. Lütfen herkes uzman olduğu konularda bilgi versin.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler