Geri Dön
Uzaylı yaşamına elverişli bir gezegen bulundu

Uzaylı yaşamına elverişli bir gezegen bulundu

Süper Dünya olarak adlandırılan yeni bir gezegen, uzaylı yaşamına olanak sağlayacak anahtar malzemeleri bünyesinde bulunduruyor olabilir.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Biz insanlar eşsiz birer canlı mıyız? Yoksa kendimizi biraz fazla mı abartıyoruz? Hangi konuda diyecek olursanız mesela evrende yalnız olduğumuz algısı. Belki de bu koca evrende eşsiz tek canlı türü bizler değiliz.

Haberin Devamı

İşte yeni bir keşif bu gerçeği yüzümüze vuruyor olabilir. Teksas Üniversitesi ve Montreal Üniversitesi'nde görev yapan araştırmacılar K2-18b adını verdikleri bir Süper Dünya keşfetti.

Yapılan araştırmalar sonucu gezegenin, yıldızının yaşama elverişli olan bölgesindeki yörüngede bulunduğu ve kaya formunda olabileceği tespit edildi. Gezegeni daha da şaşırtıcı kılan tıpkı Mavi Gezegen Dünya gibi gaz içerikli büyük bir atmosfere sahip olma ihtimali.

Avrupa Güney Rasathanesi'nde teleskobun yardımıyla keşfedilen K2-18b gezegeninin ayrıca kız kardeşi olarak bahsedilen K2-18c adlı bir başka gezegen de keşfedildi. Fakat K2-18c, yaşama elverişli bölgede bulunmuyor.

K2-18b gezegeni sahip olduğu atmosferle, yaşama elverişli gezegenlerde listenin en üst sıralarına yerleşiyor.

Haberin Devamı

K2-18b gezegeni, Güneş Sistemi'nden 111 ışık yılı uzaklıkta yer alan Aslan takımyıldızında yer alıyor.

Bilim dünyasını heyecana boğan bu keşif şimdiden çok sayıda araştırma planını yaptırmaya başladı bile.

NASA'nın 2019 yılında devreye sokması beklenen James Webb Uzay Teleskobu ile beraber daha büyük işlere imza atılacak gibi görünüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler