Geri Dön
Dünya Saati nedir? 2018 yılında Dünya Saati ne zaman?

Dünya Saati nedir? 2018 yılında Dünya Saati ne zaman?

Dünya Saati nedir? Dünya Saati 2018 yılında hangi tarihte gerçekleşecek? Dünya Saati'nde ne yapılıyor? İşte Dünya Saati hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Dünya saati Dünya Doğayı Koruma Vakfı WWF tarafından dünya genelinde gerçekleştirilen bir etkinlik ve harekettir. Dünya Saati bireylerin, toplulukların ve iş dünyasının her yıl Mart ayının sonlarına doğru 20:30 ve 21:30 saatleri arası gereksiz kullanılan elektriğin 60 dakikalığına kapatılmasıdır. Etkinlik Dünya'ya karşı sorumluluğun bir sembolüdür.

Haberin Devamı

Dünya Saati uygulaması ne zaman ve nerede başladı?

Dünya Saati uygulaması ilk olarak 2007 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde başlamıştır. Daha sonra dünya genelinde 187 ülkedeki ve bölgedeki 7 bin kentin katılımıyla desteklenen bir etkinliğe dönüşmüştür.

Dünya Saati ne zaman gerçekleşir? 2018 yılında Dünya Saati hangi tarihte düzenlenecek?

Dünya Saati uygulaması her yıl Hristiyan aleminin İsa Mesih'in Golgotha'daki Kutsal Kabir Kilisesi'ne defnedilişini andıkları Kutsal Cumartesi'ye denk gelen Mart ayının son Cumartesi günü düzenlenir. Fakat 2018 yılında geleneksel gününe nazaran Dünya Saati 24 Mart günü 20:30 ve 21:30 saatleri arasında düzenlenecektir.

Kıyamet Saati nedir?

Dünya Saati uygulaması Woodland, CBRE Group, National Hockey League, FIFA, UEFA, Hilton Worldwide, Girl Scouts of the USA, World Organization of the Scouts Movement, UNESCO, Birleşmiş Milletler Çevre Programı, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, HSBC, World Association of the Girl Guides and Girl Scouts, Phillips, IKEA, The Body Shop, ING Vysya Bank ve birçok kurum tarafından desteklenmektedir.

Haberin Devamı

Dünya Saati uygulaması enerji ve karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlayan bir hareket değildir. Yalnızca gereksiz karbon ve enerji tüketiminin önüne geçilmesi konusunda uyarıcı bir sembolik eylemdir. Bu sebeple Dünya Saati uygulaması sırasında tasarruf edilen enerji ve karbon salınımı rakamlarının istatistiği tutulmaz.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler