Geri Dön
Hope Hicks neden istifa etti?

Hope Hicks neden istifa etti?

Geçen yıldan beri Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğünü yapan 30 yaşındaki eski model Hope Hicks istifa etti.

Şule Kızıltuğ
Şule Kızıltuğ

Genç yaşında Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğünü üstlenen Hicks’in öncesinde hiçbir siyasi deneyimi yoktu. Harvard, Yale, Oxford mezunu falan da değil, orta halli bir üniversiteden mezun. Ancak eski bir röportajında, “Eğer oyuncu olamazsam kendimi politikada görebilirim.” diye demeç vermiş. En azından o zamanlardan politikaya ilgi duyduğunu belli etmiş.

Haberin Devamı

2014’de Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump tarafından işe alınan Hicks, Trump Organizasyon’da çalışmaya başladı.Sonrasında Trump’ın güvenini kazanarak hızlı adımlarla Beyaz Saray iletişim direktörlüğüne kadar yükseldi.

İstifasını açıklayan Hicks’in ardından Trump şu açıklamayı yaptı: “Çok zeki ve harika bir insan. Onun yakınımda olmasını özleyeceğim. Eminim ileride tekrar birlikte çalışacağız.”

Trump’ın kızı ve yardımcısı Ivanka Trump ise dün attığı bir tweetle, “O çok sevilen bir insan. Onun için her şeyin en iyisini diliyorum.” diye yazdı.

Hope Hicks’in genç ve güzel bir kadın olması ve hızlı bir yükselişle böylesine önemli bir göreve getirilmesi farklı yönlere çekilse de bu genç kadının ne istediğini bilen, zeki ve başarılı bir kadın olduğu anlaşılıyor. Hangi manken genç yaşlarda verdiği röportajda politikaya yönelebileceğini söylüyor ki? Ayrıca ailesinin birkaç nesildir halkla ilişkiler alanında çalışan bir aile olduğu biliniyor. Bu da yaptığı işe çok da yabancı olmadığını düşündürüyor.

Haberin Devamı

İstifa açıklaması Trump seçimlerine Rusya’nın müdahalesi iddialarının incelendiği soruşturmanın hemen arkasından gelse de genç kadının yeni iş teklifleri nedeniyle istifa etmiş olabileceği de söyleniyor. Ki bence bu da akla yatkın görünüyor.

Benzer İçerikler