Geri Dön
Kendisinin ve arkadaşlarının notlarını değiştiren 'hacker' genç tutuklandı

Kendisinin ve arkadaşlarının notlarını değiştiren 'hacker' genç tutuklandı

ABD'nin Iowa Üniversitesi'nde öğrencilik yapan Trevor Graves adlı 22 yaşındaki genç, okulundaki öğretim görevlilerinin bilgisayarlarına casus yazılımlar göndererek okul sistemine giriş yapabilmesini sağlayan bilgileri ele geçirdi. 2015 yılından beri yaklaşık 2 yıllık süre boyunca tam 90 defa not değişikliği yapan bu genç bilgisayar kurdu, bu kadar değişikliğin sonucunda şüphe uyandırdı ve okuldaki bir eğitmen tarafından bilgisayar güvenliği görevlilerine (IT Security) şikayet edildi. Bunun üzerine tutuklanan

Turcel Orman
Turcel Orman

Yalnızca kendisi için değil 5 arkadaşı için daha not değiştirme işlemi yapan Graves, bunu para karşılığında mı yaptı bilinmiyor. Yalnızca arkadaşlık, dostluk adına yaptıysa gerçekten deli cesaretine sahip olsa gerek.

Haberin Devamı

Öyle anlaşılıyor ki Trevor Graves biraz ayarsız biri. Akıl vermek gibi olmasın ama insan sadece not dönemlerinde girer, neyi değiştirecekse çabucak yapıp bitirir değil mi? 90 defa not değiştirip yakayı ele vermeyeceğini nasıl düşündün ah benim zeki hekır kardeşim?

Notlarını değiştirdiği diğer 5 arkadaşı da kesin vermiştir gazı bizim Trevor'a. Aslansın, kaplansın, Mr. Robot'sun, Sedat Kapanoğlu'ndan iyisin, Bill Gates de zamanında notlarını değiştirdiği için okuldan atılmış gibi yalanlarla çocuğun gözünü boyamışlardır. Bak ne oldu şimdi? Seni 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılıyorlar. Nerede o 5 arkadaşın Trevor!?

Böyle bir girişim için o kadar uzun süre hapis fazla mı ağır karar sizlerin. Fakat Trevor Graves eğer suçlu bulunursa uzun süre hapiste yatacak.

Benzer İçerikler