Geri Dön
Polonya yanlışlıkla Çekya'yı nasıl işgal etti?

Polonya yanlışlıkla Çekya'yı nasıl işgal etti?

Polonya, geçen ay bir yanlış anlaşılma sonucunda Çekya'yı bir süreliğine işgal ettiğini açıklamış. Oldukça garip bir durum açıkçası. 2020 yılında bir tek bir ülkenin başka bir ülkeyi yanlışlıkla işgal etmediği kalmıştı...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Olay, yanlışlıkla gerçekleşmiş…

Polonya Savunma Bakanlığı, iki ülke sınırında Corona virüs önlemleri kapsamında devriye gezen Polonyalı askerlerin, yanlışlıkla sınırın diğer tarafındaki terk edilmiş bir kilisede kaldığını duyurmuş. Polonyalı askerler de kiliseyi ziyarete gelen Çekya vatandaşlarının bölgeyi gezmesine engel olmuş.

Çekya'nın kuzeydoğusundaki Moravya'da gerçekleşen olayın ardından Polonya, olayın yanlışlıkla gerçekleştiğini açıklasa da Çek yetkililer, olaya dair resmi bir açıklama alamadıklarını söylemiş.

İki komşu arasında gerçekleşen bahçe tartışması gibi…

Olay, kilisenin bakımı için görevlendirilen bir inşaat işçisi, dış cephenin sıvasının fotoğrafını çekmek isterken otomatik silahlı Polonya askerleri tarafından geri çevrilmesiyle başlamış. İşgal, Çek yetkililerin Varşova'yla iletişime geçmesiyle sonlanmış. Olayla ilgili CNN'e bir açıklama yapan Polonya Savunma Bakanlığı ise olayın bilinçli bir şekilde yapılmadığını tam aksine yanlış bir anlaşılma olduğunu belirtmiş.

Neyse ki olay, çok fazla büyümeden sonuçlandırılmış. Böyle bir yanlış anlaşılma çok kötü de sonuçlanabilirdi. Fakat durum, ilk başta bir komedi programı için kurgulanmış sanki. İki komşu arasında gerçekleşen bahçe tartışması gibi, iki ülkenin böyle bir şeyin içinde kalması oldukça komik çünkü. Öyle ki bu çağda böylesi yanlış anlaşılmalar, mizah konusu oluyor.

Benzer İçerikler