Geri Dön
Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğününde neler yaşandı?

Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğününde neler yaşandı?

19 Mayıs 2018 günü dünya evine giren Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin düğününde neler yaşandı? Davetli listesinde kimler vardı? Kraliyet Düğünü'ne dair en çarpıcı detaylar ne oldu? Hep birlikte göz atalım.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Kesin olan şu ki dünya uzun bir süre Kraliyet Düğünü göremeyecek. 19 Mayıs 2018'de Windsor Sarayı'nda milyarların gözü önünde evlilik yemini eden Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin düğünü davetlilerin şıklık yarışı, gelinlik detayı ve geleneksellikle ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Düğün sabahı Kraliçe 2. Elizabeth, Prens Harry'i, Sussex Dükü olarak ilan etti ve Harry'nin eşi Meghan Markle da doğal olarak Sussex Düşesi ünvanını aldı.

Düğün için yapılan Cumartesi günü tercihi de İngiliz Kraliyet Ailesi'nin hafta içi düğün geleneğini bozmuş oldu.

Düğün davetiyeleri, İngiliz yapımı kartların üzerine Amerikan mürekkeple yazılarak hazırlandı ve her bir davetiye altın ve siyah renklerle basıldı.

19 Mayıs 2018 Cumartesi günü Türkiye saati ile 14:00'da başlayan nikah töreni, Windsor Sarayı'nda 1863 yılından bu yana düzenlenen 16'ncı Kraliyet Düğünü oldu. St. George Şapeli'nde evlilik yemini eden Prens Harry ve Meghan Markle'ın bu anlarına şapelde bulunan yaklaşık 800 kişi şahitlik etti. Düğün töreninden bir hafta önce Kraliçe 2. Elizabeth, torununun evlenmesine izin veren resmi onay belgesini imzaladı.

Haberin Devamı

The Queen has signed the Instrument of Consent, the hand-written document which records Her Majesty's consent to the Marriage of Prince Harry and Ms. Meghan Markle. Follow our Instagram story to take a closer look.

Kensington Palace (@kensingtonroyal)'in paylaştığı bir gönderi ()

Violet By Claire Ptak tarafından yapılan düğün pastası, limon mürver çiçeği aroması ile tatlandırıldı. Pastanın üzerindeki çiçek detayları son derece dikkat çekiciydi. Düğün seramonisinde St. George Şapeli müzik direktörü James Vivian önderliğinde ilahiler ve bilinen şarkılar söylendi.

Harry. Ben E King'in ünlü şarkısı 'Stand By Me', Karen Gibson ve The Kingdom Choir tarafından seslendirildi.

Meghan Markle'ın yüzüğü, Kraliçe 2. Elzabeth tarafından hediye edildi. Yüzüğün üretiminde Gal Altını kullanıldı. Prens Harry'nin platinyum yüzüğü ise dokulu detaylarla dikkat çekti.

Nikahın ardından çift, Windsor kentinde ufak bir tur attı ve halkı selamladı.

Öğle yemeği resepsiyonunda Elton John, müzik performansı sergiledi. Kraliçe 2. Elizabeth tarafından organize edilen resepsiyonda Elton John'un sahne almasını Sussex Dükü Prens Harry rica etti.

Meghan Markle, düğüne annesi Doria Ragland ile beraber geldi. Markle'ın annesi Ragland, düğün töreni boyunca durmadan ağladı. Babası düğüne katılmayan Meghan Markle'a, St George Şapeli koridoru boyunca kayınpederi Prens Charles eşlik etti.

Prens Harry ve Meghan Markle Düğünü - Stil Raporu!

Kraliyet Düğünü'ne kimler katıldı?

Kraliyet Düğünü'ne yaklaşık 600 kişi katıldı. Şapel'in önünde de 1900 kişilik bir grup bekledi. Kraliçe 2. Elizabeth ve Prens Philip'in 1947'deki düğününe katılan 2000 kişiyi düşünürsek rakam son derece az. Prens Harry, tahtın altıncı veliahtı olduğu için diplomatları ve ünlü isimleri davet etme zorunluluğu bulunmuyordu.

Haberin Devamı

Amal Clooney ve George Clooney çifti, Oprah Winfrey, Victoria Beckham ve David Beckham çifti, Earl Spencer ve Countess Spencer, Idris Elba ve Sabrina Dhowre, Sofia Wellesley ve James Blunt, Serena Williams ve Alexis Ohanian, David Furnish ve Elton John gibi isimler, Kraliyet Düğünü'ne katılan dikkat çekici isimler oldu.

Meghan Markle'ın gelinliğini kim tasarladı?

Sussex Düşesi Meghan Markle'ın gelinliği, moda tasarımcısı Clare Waight Keller'in Givency için tasarladığı bir parçaydı. 2018 yılının ilk günlerinde Meghan Markle ile bir araya gelen Clare Waight Keller, Markle için zamansız ve şık estetik görünümlü bir tasarım yapmaya karar verdi.

Bazıları gelinliği son derece vasat bulurken bazıları da ikinci evliliğini yapan bir kadın için yerinde bir tercih olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler