Geri Dön
Van Gölü Canavarı Arnavutluk'ta ortaya çıktı

Van Gölü Canavarı Arnavutluk'ta ortaya çıktı

Bir dönem Türkiye gündeminin zirvesinden hiç inmeyen Van Gölü Canavarı'nın Arnavutluk'ta ortaya çıktığına dair bazı görüntüler paylaşıldı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Van Gölü Canavarı efsanesinin zirve yaptığı dönemleri hatırlayanlar bilirler. O zamanlarda tüm televizyon kanalları sürekli olarak Van Gölü'ne gider ve bölgede yaşayan vatandaşlarla 'Canavarı gördünüz mü?' temalı röportajlar yapardı.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa ayın fenomen İskoçya'daki Loch Ness Gölü'nde de var. Gölde, Loch Ness Canavarı'nın yaşadığı iddiaları yıllardır tartışılır durur.

Van Gölü ve Loch Ness Gölü'nde bir canavarın olup olmadığı kanıtlanamasa da Arnavutluk, Mekadonya ve Yunanistan'a kıyısı bulunan Prespa Gölü'nde görüntülenen canlının Van Gölü Canavarı olduğu ileri sürüldü.

Emekli coğrafya profesörü Sima Jonoski tarafından kayda alınan görüntülerde suyun yüzeyine çıkan uzun boyunlu bir canlı göze çarpıyor.

Bir diğer iddiaya göre de canavar yine aynı gölün Yunanistan kıyısında 5 yıl önce de görüntülenmişti.

Canavar iddialarının aksine bölgede yaşayanlar bunun aslında dev bir yayın balığı olduğunu söylüyor.

İster yayın balığı olsun ister Van Gölü Canavarı, görüntü oldukça ürpertici. Size göre bu yalnızca sıradan bir yayın balığı mı yoksa Van Gölü Canavarı mı?

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler