Geri Dön
Venedik: Yeni rotalarda son durak

Venedik: Yeni rotalarda son durak

İstanbul’a ilk defa adım atan Haydarpaşa Garı'ndaki bir genç misali baktım şehre. Dillere destan eğlenceleri, tarihi mekanları, müzeleri ve yüzlerce köprüsüyle, su altındaki Venedik... İşte burdaydım. Heyecanım ve kalbimin atışı, suya vuran gondol gölgeleri ve vapur istasyonlarını gördükçe çoğalıyor.

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

Yurt dışı gezilerine karar verirken popüler yerleri seçtiğim doğru. Ama temeli iyi atarsak, yeni ve ilginç rotalara kısa zamanda ve sağlam bir şekilde yönelebileceğini düşünenlerdenim. Venedik de bunlardan biriydi.

Haberin Devamı

Venedik gezimi mayıs ayında gerçekleştirdim. Şehir serin ve hafif yağmurluydu. Belki haziran ya da temmuz Venedik için daha iyi bir alternatif olabilir. Gitmeden önce nasıl bir hizmetle karşılacağımızı bilmeden Hotel Alle Guglie’ye rezervasyon yaptırmıştık. Ama muhteşem restore edilmiş, minik balkonlu, enfes bir oda ile karşılaştık. Yanınızda sevdiğiniz bir dostunuz varsa zaten her aktivite kolaylaşıyor.

Uygun fiyatlı olduğu için önce İtalya’da Roma’ya indik. Evet, Roma’ya ikinci gidişim. Bence her yol Roma’ya çıkar. Neden mi? Çünkü bastığınız her nokta bir tarih! Roma asla bitmez. Mutlaka gidin!


Pisa

İtalya’da en eğlenceli yerlerden biriyse, ikinci durağımız Pisa idi. Çimenlerdeki piknik, muhteşem lezzetli kahve ve çörekler, herkesin tuhaf şekillere girip poz vermesi derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadık.

Haberin Devamı

Sonra, Pisa istasyonundaki makinelerden aldığımız Venedik Santa Lucia biletiyle (biletleri Tren Italia’dan alın) yola koyulduk. Venedik için üç gece ayırmıştık. Gayet makuldü.

Venedik’te yürüyün!

İlk günün verdiği heyecanla maalesef bir restorana girme gafletini gösterdik. Hem masa ücreti hem kuver aldılar; toplamda 8 euro, yani 48 TL vergi verdik. Euro tavan yapmışken bu hataya bir daha düşmedik.

Venedik’te McDonalds, Rizzo Pastanesi ve lezzetli cicchetti'ler (İtalya'da geleneksel olarak servis edilen küçük aperatifler veya garnitürler) ile sokak keyfi tavsiye edeceğim. Rialto Köprüsü'nün altında, karamel ve tuzlu dondurmasıyla dünyada tek olan SUSO dondurması var. Damağınıza resmen bir hediye olacak. Bir topu 2,20 euro.

Yine Rialto Köprüsü'nün altındaki Al Merco’da buffola etiyle yapılmış lezzetli cicchetti'lerinin yanında buz gibi bir aperol spritz'i (şarap temelli bir kokteyl) uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Yalnız et ve balık çeşitlerinin yoğunlukta olması sizi hamur işlerine yönlendirebilir. Mesela ben et ve balık yiyemediğim için Aranchi ve burrata pizza (mozzarella ve kremayla yapılan pizza) tam bir çıkış yoluydu. Hard Rock Venice’e de uğramayı unutmayın. 25-35 euro arasında bir tişörtü hak ediyorsunuz.

Haberin Devamı

Coop’s marketten 1,20 euro’ya latte alın. Yoksa başka yerde 8 euro ödersiniz. Dar sokakların köşesinde Dal Moro's Fresh Pasta to Go’yu deneyin. Özellikle tavuklu pestolu sıcacık makarnası bir harika! O kağıt tabaklarla herhangi bir köprünün başında oturarak gondolları seyre dalabilirsiniz. Rüya o an başlayacak.

Venedik’in gizli adaları

Ünlü Murano ve Burano adaları için bilet baktık. Vapurettolara sınırsız binebilmek için bir günlük bilet satın aldık. O da yetiyor. Adalardan en iyisi Burano idi. Gezmesi keyifli olan Burona’da Bepi’s House isimli rengarenk evin önünde fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Murano’daki cam sanatları da görülmeye değerdi. Diğer günler tabana kuvvet! Mestre ile şehri ayıran o büyük köprünün diğer tarafı artık bizden sorulurdu!


Murano

Gondola bindim mi? İnanmayacaksınız ama hayır. Gondol fiyatları, ister 2 ister 6 kişi binin, 80 euro ve sadece 25 dakika gezdiriyor. Onun yerine vapurettoyu tercih ettik.

Her akşam ve sabah manzarasına ve mimarisine hayran kaldığımız San Marco Meydanı ise, akşamları Venedik’in tek eğlenceli yeri. Cafe Florian’da 6 euro müzik bedeli ve pahalı kahvelerle güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Gün boyu o canlı müzik sizi dinç tutuyor.

Haberin Devamı


Burano evleri

Ücretsiz gezebileceğiniz envai çeşit müzik aletlerinin olduğu müzeler de cabası. Kimi müze sever, kimi açık hava. Ben açık havada seyre dalmayı seviyorum. Alışveriş için ise paranızın, yani bayağı bir paranızın olması gerekiyor. En lüks markaların bulunduğu Venedik’te mağazada banka gibi numara alındığını görünce şoka girdim. İlk defa karşılaştım böyle bir şeyle.

Venedik’ten gitmek bile çok güzel

Alilaguna deniz otobüsleriyle kişi başı 15 euro’ya hiç yorulmadan şık bir tekneyle direkt havalimanına ulaşabilirsiniz. Venedik’ten dönüş bile güzel, karaya ayak basmadan keyifli bir gezi yaşatıyorlar...

Benzer İçerikler