Geri Dön
'Arka Sokaklar'ı neden hiçbir dizi geçemiyor?

'Arka Sokaklar'ı neden hiçbir dizi geçemiyor?

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden birisi 'Arka Sokaklar'. 2006’da başladığında ‘birkaç sene sürer’ denmiş ancak dizi 15 senedir aralıksız karşımıza geliyor. Büyük bir seven kitlesi var dizinin. Peki, 'Arka Sokaklar'ı neden hiçbir dizi geçemiyor? Molatik olduğumuz konu 'Arka Sokaklar' efsanesi oldu.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

O zamanlar üniversiteye yeni başlamıştım, 2006’da Kanal D, ‘Arka Sokaklar’ fragmanı yayınlamaya başladı. Polisiye bir dizi olacaktı ve birçok ünlü isim de kadrosundaydı. En önemli isim ise daha birkaç yıl öncesine kadar ‘Kurtlar Vadisi’nin ‘Baron’u olarak ekranlarımıza gelen Zafer Ergin bu sefer legal tarafa geçmiş, 45 40’ın başına geçti. Sadece onunla da kalmadı kadro, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, genç yetenekler Uğur Pektaş, Gamze Özçelik gibi isimler de dizinini dikkat çekmesini sağladı.

Haberin Devamı

Nasıl oldu da bu kadar tuttu?

Oyuncuların yanı sıra konuları da ilgi çekiciydi. Ülkemizde polisiye diziler seviliyor, hele ki iyilerin her daim kazandığı yapımlar daha çok seviliyor. Ekibimiz de her defasında işlerin altından kalkmayı başarıyorlardı. Zaman zaman uzun soluklu düşmanları da diziye tat katıyordu.

Bunlarla kalmıyor, komedi unsurları da yerleştiriyorlardı senaristler diziye. Hüsnü Çoban’ın maceraları, Mesut - Tokmak Kafa sürtüşmeleri komedi vasfını en çok gördüğümüz yerlerdi. Sürekli ‘ekşın’ yerine zaman zaman durgun, komik anlar böylece diziye serpiştirilmiş oldu.

Güncel konulara duyarsız kalmadılar

Bir diğer etki ise dizinin güncel olaylara sessiz kalmaması oldu. Polisiye meseleleri güzel bir dille dizinin içerisinde görebildik. İlgi çekmesini sağladı bu konular dizinin. İlerleyen dönemlerde de bundan ödün vermediler.

Haberin Devamı

Bu kadar uzun süreceğini oyuncular da dahil kimse tahmin edemezdi ancak kıs sürede sevildi, büyük hayran kitlesi edindi. Karşısına gelen diziler de klişelerle dolu ya da çok bize hitap etmeyen diziler olunca tutunamadılar haliyle. Bu gidişle de ‘Arka Sokaklar’ı geçebilecek bir dizi ortaya çıkamayacak sanırım. Anca kendisi final yaparsa o zaman diğerlerine fırsat doğar.

Adam pisliğin teki çıktı Rıza Baba!

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler