Geri Dön
Ayça Ayşin Turan kimdir? Ayça Ayşin Turan dizileri

Ayça Ayşin Turan kimdir? Ayça Ayşin Turan dizileri

Çağatay Ulusoy'la beraber oynadığı Netflix dizisi Hakan: Muhafız dolayısıyla merak edilen Ayça Ayşin Turan kimdir? Ayça Ayşin Turan nereli? Ayça Ayşin Turan dizileri ve filmleri...

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Netflix'in ilk orijinal Türk dizisi olarak çekilen Hakan: Muhafız (The Protector) dizisinde Leyla karakterini canlandıran 26 yaşındaki Ayça Ayşin Turan dizileri ile tanınıyor. Oyunculuk kariyerinde yeni bir sayfa açarak Çağatay Ulusoy, Okan Yalabık, Hazar Ergüçlü gibi isimlerle kamera karşısına geçen Ayça Ayşin Turan, Meryem dizisiyle dikkatleri bir kez daha çekmişti.

Haberin Devamı

Ayça Ayşin Turan kimdir?

25 Ekim 1992 tarihinde İstanbul'da doğan oyuncunun babası Kastamonulu, annesi ise Sinoplu. Sinop'ta doğup büyüdü ve İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyonculuk bölümünü okudu. Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü tiyatrosunda ve Sinop Belediye Konservatuarı'nda oyunculuk eğitimi almıştır.

Ayça Ayşin Turan dizileri

İlk olarak 2007 yılında Affedilmeyen adlı dizide 3 bölüm oynadı. Ayça Ayşin Turan yer aldığı dizi ve filmlerin listesi şöyle:

Affedilmeyen - 2007
Hayal ve Gerçek - 2007
Dinle Sevgili - 2011-2012
Karagül - 2013-2014
Sevimli Tehlikeli (film) - 2015
Meryem - 2017
Hakan: Muhafız - 2018

Ayça Ayşin Turan'ın dikkat çektiği ilk yapım 2014 yılında dahil olduğu Karagül dizisidir. Karagül adlı dizide Ece Uslu, Şerif Sezer, Yavuz Bingöl gibi isimlerle beraber rol alan Turan, dizide 'Ada' karakterini canlandırmış ve beğeni toplamıştır.

Haberin Devamı

Oynadığı ilk sinema filmi ise Özcan Deniz'le başrolü paylaştığı Sevimli Tehlikeli'dir. Film 2015 yılında vizyona girmiş ve toplamda 911 bin 833 kişi tarafından izlenmiştir.

2017 yılındaki Altın Kelebek Ödül Töreni'ni Cem Davran'la beraber sunmuştur.

Benzer İçerikler