Geri Dön
Azra Kohen 'Fi' dizisinden rahatsızlık duymamalı

Azra Kohen 'Fi' dizisinden rahatsızlık duymamalı

'Fi-Çi-Pi' serisinin yazarı Azra Kohen'in 'Fi' dizisinden duyduğu rahatsızlık bir kez daha gündeme geldi. Dizinin ikinci sezonu için "İzlerken kahroldum" diyen Kohen'in duyduğu istikrarlı rahatsızlık size de biraz antipatik gelmiyor mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Seriye kayıtsız kalmak zordu

Azra Kohen'in 'Fi-Çi-Pi' serisi fırtınalar kopartmıştı. Kimileri tarafından küçümsenen, kimileri tarafından da baştacı yapılan bu kitaplara kayıtsız kalmak oldukça güçtü. Seri, kısa zamanda fenomen haline gelince haliyle 'dizi' fikri doğdu. Ve güçlü oyuncu kadrosuyla 'Fi' bir diziye dönüştü. Hatta ilk sezon Azra Kohen de diziden memnun olduğuna dair görüşlerini dile getiriyordu.

"Dizideki hikâye yüzeyselleşti"

Ancak ne olduysa oldu, ikinci sezondan itibaren Azra Kohen diziden rahatsızlık duyduğunu söylemeye başladı. İkinci sezonla birlikte kitaptan uzaklaşıldığını söyleyen Kohen'in istediği şey oldu ve dizi bitti. Ama Azra Kohen'in diziden pişman olduğu algısı zihnimize yerleşti... Kohen, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda diziden duyduğu rahatsızlığı yine dillendirmiş. "Ama artık yeter" dedirten sözleri aynı. "Yarattığım karakterlere sahip çıkıyorum. Dizideki hikâye yüzeyselleşti, benim açımdan utanç verici hale dönüştü..."

Diziyi artık olduğu gibi kabullenmeli

Halbuki Azra Kohen, 'Fi' dizisinden artık daha fazla rahatsızlık duymamalı. Sonuçta olan oldu, biten bitti. Zaten okuyucular, kitabın diziden daha farklı olduğunu gayet iyi biliyor. Bu noktada Kohen'in düzenli aralıklarla "Arkadaşlar, yanlış anlaşılma olmasın, diziyle kitap farklı" diye vurgu üstüne vurgu yapması pek de sempatik kaçmıyor. 'Fi-Çi-Pi' serisini yaratan, yazdıkları sadece bu kitaplarla sınırlı olmayan üretken bir ismin çok daha cool, sakin olması ve değiştiremeyeceği şeyleri kabullenmesi daha doğru gelmiyor mu size de?

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler