Geri Dön
Fi dizisi neden erken bitiriliyor?

Fi dizisi neden erken bitiriliyor?

Fi dizisininin her bölümünü heyecanla beklerken, yazarı Azra Kohen’den üzücü bir haber geldi. Kohen 4 sezon sürmesi beklenen Fi Çi Pi serisinin 2'nci sezonda bitirilmesi gerektiği kararını aldı.

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Hemen hemen her Türk dizinde karşımıza çıkan belirli senaryo unsurları var. Sanırım bunları sıralamak için film ya da dizi eleştirmeni olmaya gerek yok: Gayri meşru çocuklar, yasak ilişkiler, holding sahibi aileler, fakir kız-zengin çocuk aşkı, fakirlikten zenginliğe geçenler...

Haberin Devamı

Derken dijital televizyon platformu PuhuTv’de Azra Kohen’in Fi Çi Pi kitap üçlemesinden uyarlanan bir dizi kaşımıza çıktı. Hem oyuncu kadrosu, hem senaryosunun farklı oluşu, hem de sahne çekimlerinin etkileyiciliği ile dikkatimizi çekti. Fakat Azra Kohen’den gelen açıklamaya göre dizinin tadı damağımızda kalacak.

Kohen’in açıklaması şöyle, "Birinci sezonda ilk bölüm evet kitaba bağlı ama ikinci bölümden sonra her şey değişiyor. Üçüncü bölümden itibaren kitaptaki referans noktaları sabit kalarak, sadece birinci sezon için söylüyorum, bambaşka bir hikaye anlatıyorlar. İkinci sezonda sadece karakterler var ve o yüzden ikinci sezonda bitirilmesinin kararını aldım. Buradan Ay Yapım toplantısına gideceğiz. Doğru olanı yapmak lazım, şu an kendi merkezinden çıktığı, amacına hizmet etmediği için devam etmesinin anlamı yok. Oturduğum yerden çok güzel para kazandığımızı düşünebilir insanlar ama beni yakından tanıyanlar ve anlayanlar bilsinler ki, amacım hiçbir zaman bir şey kazanmak olmadı. Bir şey yanlış gittiğinde durdurmak için elimden geleni yapıyorum"

Haberin Devamı

Konuşmasının devamından çıkardığım sonuca göre sorun şu: Senaryo için malzeme çok yoğun. Kohen bu yoğunluktaki bir senaryodan hikaye çıkarıp 60 dakikaya sığdırmanın epey zor olduğundan bahsediyor. Yani belli yerlere dokunulmadan çıkartılan sahnelerin hikayenin özüne uygun olmadığını söylüyor.

Belki çoğu Türk dizisinde olduğu gibi sona doğru gelindiğinde sıradanlaşmasından korkuyor ve zirvedeyken bırakmak istiyor.

Fakat hikaye orjinalinden saptıysa yazar haklı. Tadında bırakılırsa yılan hikayesine dönen dizilerden bir farkı olabilir.

Azra Kohen yapımcılarla, ‘senaryo kitabın tıpkısının aynısı olarak devam edecek’ diye bir sözleşme yaptı mı bilmiyoruz.

Milyonluk izleyici kitlesine, yayıncı ve oyuncuların emeğine rağmen Azra Kohen'in tek cümlesiyle dizi bitirilecek mi? Bunu da göreceğiz…

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler