Geri Dön
Hülya Avşar'ı ciddiye almalı mıyız?

Hülya Avşar'ı ciddiye almalı mıyız?

Mehmet Aslantuğ gerçek duygu ve fikirlerini paylaştıysa da, Hülya Avşar için aynı şeyi söylemek mümkün değil ne yazık ki

İrem Funda Çakmak
İrem Funda Çakmak

Bir Hülya Avşar Sohbeti' isimli programın bu haftaki konuğu Mehmet Aslantuğ oldu. Direniş Karatay isimli sinema filminin vizyona girecek olması sebebiyle konuk olmuştu. En azından izleyici böyle düşündü. Lakin daha çok kadın-erkek ilişkileri konuşuldu. Sohbetin sonuna doğru filme yer verildi.

Haberin Devamı

Kadın- erkek ilişkilerinin bu kadar çok konuşulmasının sebebi şüphesiz ki Mehmet Aslantuğ-Arzum Onan çiftinin örnek sayılabilecek evlilikleri. Sanat camiası için az bulunabilecek bir birliktelik. Mutlulukları daim olsun diyelim.

Programda gündem yaratan konuşma gene Hülya Avşar'a aitti. "Bence erkek çalışssın, kadın evde çocuklarını büyütsün, kocasını karşılasın" şeklindeki ifadeleri Mehmet Aslantuğ yumuşatmaya çalışsa da, izleyiciye çok sert geldi gerçekten. İlerleyen dakikalarda ise erkek egemenliğini savunan Hülya Avşar’ın "Kadın üretime katılsın, çalışsın, kızıma da söylüyorum kendi işin olsun" şeklindeki ifadeleriyse iyice kafaları karıştırdı.

Hani dizimizi kırıp evde oturuyorduk?

Ne oldu erkeğin kadını saran kanatlarına?

Haberin Devamı

Bu sözlerin üzerine bir de, "Hiçbir erkek için işimi bırakmam" tarzındaki ifadeler gelince, izlediğimiz sohbetin gerçekliği tamamen yok oldu.

Mehmet Aslantuğ gerçek duygu ve fikirlerini paylaştıysa da, Hülya Avşar için aynı şeyi söylemek mümkün değil ne yazık ki. Bu konuşmaların gündem ve reyting kaygısıyla yapıldığını düşünüyorum. Yoksa bu kadar zıt fikirler ve çelişkili ifadeler tek bir kişiye ait olamaz. Ruh halinden şüphe edilir. Karşımızda Hülya Avşar gibi gündem olmakta usta bir ismin var olduğu düşünüldüğünde, sözlerinin çok da ciddiye alınmaması gerektiği kanaati oluşuyor. Hatırlarsanız geçmiş yıllarda "Türkiye’nin en güzel kadını benim" derdi, ortalık karışırdı.

Kadına şiddetin çok yoğun yaşandığı ve kadını ezmeye çalışan kitlenin olduğu bir toplumda popülaritesi yüksek bir sanatçının; bir program bu tarz ifadeler kullanması, hele de bu kişinin bir kadın olması, gerçekten şaşırtıcı ve üzücü. Konuşmaların kendi içerisinde çelişmesi ise ayrı bir tartışma konusu.

Kadınlar Günü'nün yaklaştığı bugünlerde tekrar hatırlayalım: Kadın annedir, sevgidir, eştir, arkadaştır, yoldaştır. Üretir, emekçidir. Gelecektir, umuttur. Saygıyı hak edendir.

Reyting için kullanılacak bir konu olmamalıdır.

Benzer İçerikler