Geri Dön
Gülse Birsel'in Vasiye Teyze'li hayat dersine kaç puan?

Gülse Birsel'in Vasiye Teyze'li hayat dersine kaç puan?

Ekranlarımıza 'Avrupa Yakası', 'Yalan Dünya' ve 'Jet Sosyete' gibi üç bombastik sitcom kazandıran Gülse Birsel, sosyal medya hesabından enteresan bir paylaşımda bulunmuş. Gülse Birsel'in Vasfiye Teyze'li hayat dersine kaç puan peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Yeter ki doğru yerden bakmasını bil!"

Gülse Birsel, sosyal medya hesabından günbatımı selfie'si paylaşmış. Ama altına yazdığı not bir hayli enteresan tabii. Birsel, şunları söylemiş: "Mutsuzluğa sebep çok şey var. Dünya çiçek bahçesi olmaktan hiç bu kadar uzaklaşmamıştı. En tuzu kuru için bile Vasfiye Teyze'nin dediği gibi: “Herkesin hayatı berbattır, yeter ki doğru yerden bakmasını bil. Öte yandan “Öyle böyle döndürecen değirmenini, n'apacan?” Yani bi' günbatımıydı, bi' şakaydı, bi' gelecek hayaliydi, gülümseme fırsatı bulduğunuzda atlayın üzerine!"

"Neden bu kadar farklı?" diyorduk ya hani...

Gülse Birsel sözünü sakınmayan, aslında gayet ciddi düşüncelerini mizah sosu ekleyip bizlere farklı bir bakış açısı sunan, Türkiye'nin en önemli komedi insanlarından biri. Dizilerindeki karakter yaratma başarısı, yazdığı yazılar, kitaplar, senaryolarındaki zeka pırıltıları takdiri hak ediyor. Ama Birsel'in, mizah sosu eklediği, Vasfiye Teyze'li son paylaşımı hayattaki duruşunu çok net ortaya koyuyor. Yani biz "Bu kadın neden bu kadar farklı?" derken o aslında bu sorunun cevabını bizlerle paylaşmış. İyisinden bakıyor, temizinden görüyor Gülse Birsel.

Payımıza düşen hakkını vererek yaşamak

Hayat, hayatımız aslında berbat. Doğru. Ne yapıyoruz, ne için geldik ve yaşıyoruz bilmemizin mümkünatı yok. Payımıza düşen şey yaşamak. Peki bu yaşamayı neden bu kadar zorlaştırıyoruz? Her şey bizim elimizde aslında. Birsel, "Yeter ki doğru yerden bakmasını bil" diyor. Bardağın boş değil dolu tarafından bakmak, düşüncemizi beslemek, kendimizi iyiye yöneltmek aslında bizim elimizde. Ne demişti Gülse Birsel yıllar önce? "Bir tek kahkahalarımız yanımıza kâr kalacak" demişti. Yarın yaşayacağımızın bile garantisi yokken payımıza düşen yaşamak. Ama öyle bir yaşamak ki hakkını vere vere, güzellikleri göre göre...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr