Geri Dön
Hande Ataizi 'tuvalet penceresi' sahnesine tepki gösterir mi?

Hande Ataizi 'tuvalet penceresi' sahnesine tepki gösterir mi?

90'lı yılların en bomba magazinsel olaylarından biri elbette Hande Ataizi'ye aitti... Muhabirlerden kaçmak isteyen Ataizi'nin tuvalet penceresine sıkıştığı anları unutmak ne mümkün! İşte bu olay İrem Derici tarafından yıllar sonra cover'lanmış bir dizide. Peki Hande Ataizi 'tuvalet penceresi' sahnesine tepki gösterir mi, göstermeli mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Magazin tarihine geçmişti

Hande Ataizi'yi 90'lı yıllarda tanıdık. 'Mum Kokulu Kadınlar' filmiyle Yasemin Alkaya ile birlikte 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Altın Portakal kazanan Hande Ataizi, bu başarısından daha çok enteresan bir olayla gündeme gelmişti. Magazin basınından kaçmak isteyen Ataizi, bir barın tuvalet penceresine sıkışmış ve bütün basın bu fotoğrafları çekip servis etmişti. Artık Hande Ataizi'ni tanımayan yoktu!

Peki tepki gösterir mi?

İşte bu unutulmaz olay İrem Derici tarafından yıllar sonra bir dizide cover'lanmış! Bölümün tanıtım videolarında İrem Derici'nin "Yüce rabbim, resmen tarih tekerrürden ibaret" sözleri duyuluyor ve esprili bir şekilde İrem Derici tuvalet penceresinden kaçmaya çalışıyor. Haliyle akıllara direkt Hande Ataizi geliyor. Asıl sorumuz şu: Hande Ataizi, geçmişiyle barışık bir insan mı? Yıllar sonra tekrar gündeme gelen 'tuvalet penceresi' sahnesine tepki gösterir mi?

"Gençlik fevriliğiydi" demişti

Bu sorunun cevabını bulmak için yakın geçmişe gitmek dahi yeterli. Çünkü Hande Ataizi, katıldığı bir TV programında bu mesele hakkında şunları söylemişti: "Burnumdan bir operasyon geçirmiştim ve kimsenin olmadığı bir yer diye götürüldüm. Sonra basın gelmeye başladı. Meğer reklam amaçlı götürülmüşüm oraya. Yaşın da verdiği delilikle 'Çektirmeyeceğim kendimi' diye hırs yaptım. Şimdi gülüyorum tabii. Gençlik fevriliğiydi. Şu anda birinin evinde 'Hande Ataizi tuvalet penceresi' haberi diye bir magazin ödülü var..." Bu sözlerden sonra Hande Ataizi'nin meseleye sert bir tepki göstermeyeceği ortada bence. Belli ki öz eleştirisini yapmış, geçmişiyle barışmış Ataizi. Keşke herkes kendisiyle barışabilse, popüler kültüre iz bırakan olaylar hakkında aşırı hassasiyet göstermeyip sokaktaki insanla da empati kurabilse. Umarım Ataizi, İrem Derici'li sahneleri sosyal medya hesabından paylaşarak geçmişte yaşadığı olayla ne kadar barışık olduğunu gösterir...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr