Geri Dön
'Ninja Kaplumbağalar vegan pizza yesin' kampanyası

'Ninja Kaplumbağalar vegan pizza yesin' kampanyası

Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler organizasyonu PETA, yeni bölümlerinin yayınlanacağı duyurulan genç mutant Ninja Kaplumbağalar'ın yediği pizzalarda süt unsurlarının bulunmaması ve vegan pizza yemeleri için bir kampanya başlattı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Vegan yemek akımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Fakat vegan yemek tercih etmeyen insanlara karşı yapılan tuhaf ayrımcılık zaman zaman anlamsız kampanyaları da beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

İşte o kampanyalardan birinin hedefi Ninja Kaplumbağalar ve pizza tutkuları.

Kar amacı gütmeyen Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler organizasyonu PETA, bu yıl tekrar televizyon maceralarına devam edeceği açıklanan Ninja Kaplumbağalar çizgi filminde, ekip üyelerinin yedikleri pizzalarda süt ve süt ürünlerinin çıkarılması için çağrıda bulundu.

Leonarda, Raphael, Donatello ve Michelangelo dörtlüsü bu çağrıya ne derece kulak verir bilinmez.

PETA'nın kıdemli başkan yardımcısı Lisa Lange, günümüz çocuklarının vegan yemek konseptini sahiplendiğini ve aynı durumun Ninja Kaplumbağalar için de geçerli olabileceğini söylüyor.

Lange, vegan pizzanın son derece popüler, sağlıklı ve hayvanlara saygı açısından modası geçmiş peynirli pizzalardan daha güzel olduğunu ve PETA'nın, kaplumbağaların da bu akıma destek olmasını istediğini belirtiyor.

Haberin Devamı

PETA, kampanyayı desteklemesi için Nickelodeon çocuk kanalı yöneticisi Cyma Zarghami'ye bir mektup yazdı ve mektupta kaplumbağaların diğer canlıların yaşamını kurtarmada yardımcı olabileceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Ninja Kaplumbağalar'ın 'Rise of the Teenage Mutant Ninja Turtles' adı ile New York kanalizasyonlarında tekrar boy göstereceği, yeni azılı düşmanlara karşı kenti koruyacağı ve hiç bilmedikleri büyülü bir dünyanın kapılarını aralayacakları duyurulmuştu.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu