Geri Dön
Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız?

Bağımlıyım, bağımlısın, bağımlıyız. Peki ama neden bağımlıyız?

Alkol, sigara, şeker, seks, teknoloji, anne, sevgili, kumar… hepsi birer bağımlılık. Tüm bağımlılıklar bizi içinden çıkılmayacak kadar derin bir kuyunun içinde tutan “uyaranlar”. Peki ama neden? Neden bu uyaranlara karşı koyamıyor ve “iradesiz” damgası yiyoruz? Neden bir şeye bağımlı olan insanlar dışlanıyor ve bir türlü “tedavi” olamıyor?

Papatya Somer
Papatya Somer

Dr. Tanju Sürmeli ile sistemimizin en önemli mekanizması olan, tüm hayatımızı kontrolü altında tutan BEYİN’in işleyiş sistemini ve bağımlılık konusundaki etkisini konuştuk.

Tanju Sürmeli’ye göre bağımlılığın irade ile değil; beynin düşünce, öğreniş, algılayış ve kayıt sistemleri ile ilgisi var.

Haberin Devamı

Yani bağımlılık İRADESİZLİK değil, bir HASTALIK.

Bunu okuduğumuzda rahatlayıp, derin bir “Ohhh" çekerek "Hastayım ben zaten, yapacak bir şey yok!” diyorsanız baya yanılıyorsunuz.

Yapacak bir şey var.

Bağımlılıkları ile defalarca yüz yüze gelmiş, çıkmaza girmiş, onlarca tedavi denemiş ve artık “ÖZGÜRÜM” diye bağıran insanlarla PembeNar.Com’da yayınladığım röportajı, Neurofeedback yaklaşımını ve yalnız olmadığınızı okumak için… TIKLAYIN ;)

Papatya Somer

instagram.com/papsmood
papatya.somer@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler