Geri Dön
Birbirinden ilginç fobi türleri

Birbirinden ilginç fobi türleri

İnsanların korkularının bilimsel dildeki karşılığı fobi, birçoğumuz biliyor bunu. Ancak bazı fobiler var ki duyunca "Yok artık" diyebiliyorsunuz. Bizler de ilginç fobilere Molatik olduk. İşte karşınızda birbirinden ilginç fobi türleri

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

İnsanların korkularının bilimsel dildeki karşılığı fobi, birçoğumuz biliyor bunu. Ancak bazı fobiler var ki duyunca "Yok artık" diyebiliyorsunuz. Bizler de ilginç fobilere Molatik olduk. İşte karşınızda birbirinden ilginç fobi türleri

Haberin Devamı

Araknofobi

Ata Demirer şarkısını bile yapmıştı zamanında. Örümcekten korkanların sahip olduğu fobi türüdür. İstatistiklere göre insanlarda en fazla görülen fobi. Genelde örümceklerden çok korkar ve onları görünce panik atak geçirirler. Örümcek korkusu herhangi bir spesifik fobinin tedavi yöntemiyle tedavi edilebilir. Bu genelde korku duyduğu şeyle hastanın temas kurmasıyla sağlanır.

Siberfobi

Teknolojiden korkuyor musunuz? Siz de Siberfobi mevcut. Genelde teknolojiyi kaçıran, tablet, akıllı telefon kullanmaktan imtina eden kişilerde görülür.

Hipofobi

Atlardan korkanlara verilen isim Hipofobidir. Kişinin hipofobik sayılabilmesi için atlara karşı abartılı bir korku durumunun yanı sıra bu semptomları en az altı aydır yaşaması gerekiyor. Bu semptomlar genellikle bu hayvanları gördüklerinde veya yanlarında olduklarında ortaya çıkıyor. Bununla birlikte, bu tarz semptomlar, bir kişi sadece atları düşündüğünde bile ortaya çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Telefobi

Günümüz dünyasında çokça görülen fobilerden birisi de Telefobi. Kısacası telefonla konuşmaktan korkanların içinde bulunduğu duruma deniyor. Çalan telefona cevap vermek, telefonda konuşurken gerilmek gibi tepkiler verilmesine sebep olan telefobi sosyal hayatı olumsuz etkileyen bir durum. Telefonla konuşmaktan korkma durumu olan telefobi, büyük oranda sosyofobi ile ilişkili.

Pedofobi

Çocuktan, bebekten korkmaya Pedofobi. Oldukça ilginç bi fobi. Çocuk gördüğü anda kişi anormal derecede korku yaşamaktadır. Bu korkular zamanla anksiyeteye bile neden olmaktadır.

Gamofobi

Evlilikten, daha doğrusu mantıksız bir evlilik yapmaktan korkan kişilere verilen isim. Aşkından ölse bile kişi mantıklı bir çerçeveye oturtamadığında, partneriyle evlenmekten korkabilir.

Podofobi

Kendisi ya da başkasının ayaklarından korkan insanların sahip olduğu fobi Podofobidir. Büyük ihtimal kendi ayakları için yapılan olumsuz yorumlardan ya da hayatının bir döneminde gördüğü ve rahatsız olduğu ayaklardan sonra bu fobi ortaya çıkmıştır.

Ablutofobi

Bu fobi yıkanma, banyo yapma, temizlenmekten korkanları kapsar. Çocuklukta yaşanan travmatik banyo anılar sonrası insanlar yıkanmaktan korkmaya başlıyorlar.

Haberin Devamı

Alektorofobi

Geçmişinde bir tavuk tarafından saldırıya uğrayanların taşıdığı korkuya Alektorofobi deniyor. Kısacası tavuktan korkmaya verilen isimdir.

Nomofobi

Son yılların en büyük fobilerinden birisi de Nomofobidir. Telefonsuz kalmaktan korkmaya verilen isim olan Nomofobi günümüzde fark etmesek de birçoğumuzda mevcut. Şöyle düşünün, telefonunuz yanınızda olmadığında ne kadar dayanabiliyorsunuz?

Omfalofobi

Göbek deliğinden korkmaya Omfalofobi deniyor. Evet, yanlış duymadınız göbek deliğinden korkma. Ne kendisinin ne de başkasının göbek deliğine dokunabilir, bakabilirler. İç organlarının oradan çıkacağını düşünen bile var.

Pediofobi

Birçok kişide Chucky filminden sonra oluştuğuna eminim ama kanıtlayamam. Pediofobi canlı gibi görünen oyuncak bebeklerden korkmaya verilen isimdir. Pislik Chucky be…

Benzer İçerikler