Geri Dön
Bu yaz için sağlıklı tatil rotaları

Bu yaz için sağlıklı tatil rotaları

Bu yaz yaşadığımız Corona virüs ve pandemiden doğan tüm stresi sağlıklı bir tatil ile atmaya ne dersiniz?

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

Tüm çalışan ve üretenler mücbir sebepler ile home office çalışmak zorunda kaldı. Ölümler yaşadık. Ekonomik ve psikolojik olarak hayat bizden çok şey götürdü. Corona virüs çok hızlı koştu. Ama emin olun o da yoruldu. Kafalar karışık, psikolojik olarak ise yara aldık. En kısa zamanda toplarlanmak için dikkatli ve bilinçli olmamız gerekiyor. Eğer öngörülmeyen bir durum olmaz ise yurt içi uçuşları Ramazan Bayramı’ndan sonra, yurt dışı seferleri ise 12 Haziran’dan itibaren başlatılacak.

Haberin Devamı

O zaman hadi birkaç sağlıklı Corona virüssüz tatil rotası keşfedelim. İşte bu yaz herkesin merak ettiği "Nereye tatile gideceğiz?", “Tatil için neresi güvenli?” sorularının cevapları...

Türkiye içinde güvenli tatil yerleri

Corona virüs uğramayan tatil yerlerinde zirveyi Antalya Kaş ve Bozcaada paylaşıyor. Ardından vakaların uzun süredir görülmediği Karadeniz bölgesi takip ediyor.

Son dönemde popüleritesi artan salaş tatiler oldu. Çadır, bungalow, özel villa ve apart otellere dönüş olduğunu söyleyebiliriz. Büyük kalabalık oteller yerine daha izole ve sakin bir tatil geçirmeye talepler oldukça fazla. Marmaris Selimiye’de doğa ile baş başa ya da Akçay’da yer alan Kaz dağları eteklerindeki akciğer yenileme tatilleri planlayabilirsiniz. Fethiye Kabak Koyu manzarasında yüksekleri sevenlere özel, aşk tatilleri de tercih edilebilir. Hayvan dostları sizleri de unutmadım. Siz de Antalya Olimpos civarındaki bungalowlarda rahat edeceksiniz. Ada sevenler ise Datça Hayıtbükü taraflarına da göz atabilir.

Haberin Devamı

Bodrum ve Çeşme alışkanlıkları olanlara ise öncelikle ev kiralamayı tavsiye edebilirim. Yakın zamanda “Artık kendi ülkemizin keyfini mi çıkaracağız?” diyen AIRBNB kurucu ortağı Brian Chesky tüm noktalarda şirketiyle ev kiralama deneyimlerini yaşatmaya devam ediyor. Ama şirket işçi çıkarmaya maalesef devam ediyor.

Pansiyon gibi daha uygun yerleri tercih etmek isteyenler ise her gün arabanız varsa küçük köyleri keşfedebilirsiniz. İlk olarak Bodrum’a 40 dakika uzaklıkta Kapıkırı köyünden başlayabilirsiniz. Doğanın tarihle buluştuğu bu köyde Bafa gölü kenarında yer alan Kapkırı köyü içinde bulunan antik kenti de gezebilirsiniz. Hollywood yıldızlarından Michael Dougles'ın unutamadığı Etrim köyüde ikinci adres olabilir. Dünyaca ünlü halıları ile meşhur el dokuması kilimleriyle ünlü bu köyde bulunan pansiyonlar, konuklarına organik sofralarla mutlu ediyor.

Tekne turları isteyenlere özel fırsatlar

Yaz tatilinde mavinin her tonuna şahit olmak isteyenlere de farklı alternatifler sunuluyor. Fırsat sitelerinde yer alan tekne turları ile bir gruba dahil olabilirsiniz. Tam pansiyon 500 TL’den başlayan fiyatlarla 3 gece 4 gün gibi seçeneklerle denize açılabilirsiniz. Biraz kesenin ağzını açarsanız 4 kişilik ya da 2 aile olarak yat firmalarından konforlu tekneleri deneyimli kaptanlar ve yardımcıları ile kiralayarak muhteşem, tam izole olarak bir tatil geçirebilirsiniz. Genelde aileler ve aile grupları gulet tercih ediyor ama motoryatlara da bakabilirsiniz. Bin Euro’dan başlayan fiyatlarla 14 bin Euro hatta daha fazlasına ulaşarak ücretler değişkenlik gösteriyor. Türkiye bu anlamda tam bir cennet ama yurt dışına çıkmak isterseniz de belirli rotalar oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Türkiye içi Bodrum-Gökova-Göcek-Dalyan daha çok İstanbul sosyetesinin rağbet etmesinden dolayı en iyi bilinen mavi rotalardan. Bodrum sonrasında yurt dışına açılmak isteyenler rotalarını yunan adalarına çevirebilir. Yurt içi sizi kesmez mi? Yurt içi uçuşları Ramazan Bayramı’ndan sonra, yurt dışı seferleri 12 Haziran’dan itibaren başlatılacak.

Haberin Devamı

O zaman hadi yurt dışı tatil yapabileceğiniz ülkelere bir göz gezdirelim. Fas, Maldivler, Yunan adaları, Polonya, Macaristan, Meksika, Jamaika ve ünlü şarkıcı Rihanna’nın memleketi Barbados 2020 yaz tatili geçirilebilecek yerler arasında bulunuyor.

Otellerin aldığı tedbiler yeterli mi?

Dezenfektan ve hijyen kurallarında sıkı tedbirlerin alınacağının ifade edildiği turizm sektöründe, otellerde maksimum yüzde 60 doluluk izni verilecek. Otellere gelen turistlere maske temin edileceği de söyleniyor. Gelenlere ateş ölçümünün yapılması ve resepsiyonlara sosyal mesafe çizgileri eklenmesi de gündem konusu. Kısaca Koronavirüs salgınına karşı oteller, ekstra hijyen tedbirlerini alacak. Bakanlık 'buralara güvenle gidilir' sertifikası vermeyi planlıyor. Böylece turist, güvenilir tesisleri tüm açıklığı ile takip edecek. Sertifikasyon sistemi ile turistlerde hangi otelin sağlıklı ve güvenilir olduğunu önceden görebilme imkânına sahip olacak.

Biraz da vatandaş olarak salgın bilinci ile hareket edersek tüm bu kötü günleri geride bırakacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

İyi tatiller!

Benzer İçerikler