Geri Dön
Evlere daha iyi bakmanın zamanı geldi!

Evlere daha iyi bakmanın zamanı geldi!

Son bir aydır kadın evde, adam evde, çocuklar evde; kahkaha evde, muhabbet evde, öfke evde, kin evde, korku evde. Evler her zamankinden daha çok işgal altında. Ve, evler sessiz sedasız dayanıyor bu çileye. Evlere daha iyi bakmanın zamanı geldi!

Fulya Eyilik
Fulya Eyilik

"Evler ev olalı böyle zulüm görmedi" dedi, değerli şair Haydar Ergülen. Haklıydı da. Düşünsenize son bir aydır kadın evde, adam evde, çocuklar evde; kahkaha evde, muhabbet evde, öfke evde, kin evde, korku evde. Evler her zamankinden daha çok işgal altında. Ve, evler sessiz sedasız dayanıyor bu çileye.

Haberin Devamı

Sevgili dostum astrolog Gahl Sasson’un online bir konuşmasına katıldım. Astrolojik olarak bu dönemde kuzey düğümünün Yengeç burcunda olduğundan; evle ilgili, aile ilgili dersler aldığımızdan; yengeç burcunun kalitelerini geliştirme ödevimiz olduğundan bahsetti. ‘’Evlerde, aynı bir rahimde gibi yeni bir şeylerin doğmasını bekliyoruz’’ dedi. Bu dönemde aynı rahimde bekleyen bir bebek gibi sabırlı olmamızın ve aile ile ilgili tüm konulara titizlikle eğilmemizin öneminin altını çizerek sunumuna başladı. "Ailenizi, dostlarınızı sadece endişeli hissederken değil, iyi hissederken, optimist olduğunuzda da arayın. Aile bireylerinize sadece virüsü değil kaygı ve endişeyi de bulaştırmayın" diye bir öneride bulundu.

Haberin Devamı

Evlere daha iyi bakmanın zamanı geldi

Evdeki virüslere dikkat!

Bir diğer önerisi de evlerimize iyi bakmak, evimizdeki virüsleri temizlemekti. Kadim bir sanat olan Feng Shui’de bu şu anlama geliyor. Baharın gelmesinden de faydalanın ve güzel bir bahar temizliği yapın...

  • Tüm çekmecelerinizi, dolaplarınızı tek tek boşaltın, temizleyin. İhtiyacınız olmayan, uzun zamandır kullanmadığınız hiç bir şeyi evinizde tutmayın. Bu temizlik çekmecelerinizde, raflarınızda, dolaplarınızda arada köşede kalmış her türlü virüsten ve her türlü ağırlıktan sizi arındıracaktır. Bu konuda Marie Kondo’nun 'Hayatı Sadeleştirmek için Derle Topla Rahatla' kitabından, 'Minimalism' belgeselinden ve Joshua Fields Milburn ve Ryan Nicodemous’un 'Minimalism' adlı kitaplarından destek alabilirsiniz.
  • Hiçbir odada oraya ait olmayan bir şey bırakmayın. Yatak odasının eşyaları yatak odasında kalsın, salonun eşyaları salonda. Mutfağınızda gereksiz malzeme tutmayın. Mutfağınızdaki tüm yüzeyler temiz ve derli toplu olsun. Buzdolabınızı, fırınınızı, tencerelerinizi elden geçirin. Yatağınızın altındaki her şeyden kurtulun. Düzenli olarak kullandığınız tüm eşyaların yerini değiştirin; geri kalanı ise atın ya da bağışlayın.
  • Evde ve evin her bir odasında sezgisel olarak sizi huzursuz eden, sivri uçlu, dokusu rahatsızlık veren objeleri, içinizi sıkan resimleri belirleyin. Bunları yavaş yavaş evinizden uzaklaştırın. Bir virüs gibi saran sağlıksız, durağan ve atıl enerjiden evi arındırmak meşakkatli bir iştir, ancak ev sağlığı fiziksel sağlığın temelidir.
  • Kendinize ve aile bireylerine tek başınıza kaliteli vakit geçirebileceğiniz ve tüm aile bireyleri tarafından o sınıra saygı gösterilebileceğiniz bir alan belirleyin. Bu alan aynı odanın içinde olsa bile belirleyici olsun. Fiziksel sınırlara saygı, duygusal ve ruhsal sınırlar adına da belirleyici olacaktır.
  • Evimize temiz enerji kapı girişlerinden ve camlardan geliyor. Evinizin kapı girişinde gereksiz hiçbir şey bırakmayın. Evinizi düzenli olarak, sıklıkla camlarınızı açarak havalandırın.
  • Zaman zaman sevdiğiniz bir müzikle, ya da hoşunuza giden seslerle evinize müzik banyosu yaptırın.
  • Adaçayının ucunu yakarak evinizde dolaştırın. Aralıklı olarak doğal gül suyu, lavanta yağı veya hoşunuza giden doğal kokularla evinize koku banyosu yaptırın.

Yani kısacası evler ev olalı bu dönemki kadar zulüm görmedi, o sebeple özellikle bu dönemde evlerinize daha da iyi bakın...

Benzer İçerikler