Geri Dön
Hayatımızın rolünü, Pollyanna'yı oynayalım

Hayatımızın rolünü, Pollyanna'yı oynayalım

Hemen şimdi hayata başka bir pencereden bakalım. Hepimiz birer Pollyanna olalım. İnanın hayat gerçekten o zaman yaşanır olacak.

Onur Yıldız
Onur Yıldız

Yaşadığımız süre boyunca sürekli bir şeylerle boğuşur, zaferler kazanmaya çalışırız. Bazen bu yoldayken tek başımıza, bazen ise hiç ummadığımız yerlerden büyük destekler alırız. İçimizdeki potansiyeli bir tülü ortaya çıkaramadığımızı düşünür, bu durumdan dolayı içe kapanır ve büyük hayıflanmalar yaşarız. Başarısızlıkları peşi sıra yaşadığımız da bunun süreklilik arz ettiğine inanır kendimizi iyice umutsuzluğa sürükleriz.

Haberin Devamı

Bazen bir kaç resimdir yaşadıklarınızdan size kalan. Bazen bir şarkının sözleridir hayatınızın özeti. Ya da bir filmin en dramatik sahnesidir hayatınızın kesiti. Bir kaç satır mektuptur sonra sizden geriye kalan. Dramlar, trajediler hayatınızın vazgeçilmezidir. Olumsuzluklar kumpanyasının başrolüsünüzdür belki o an. Masum sayarsınız kendinizi. Hayatın hem de en masumu. Kaderiniz ve bahtınız kapalıdır belki. Ne bir ses ne bir seda duyarsınız kendi sesinizden başka.

Oysa kaç yıl geçmiştir aradan, anlamsızlıkları anladığınız o an... Ölümün çözüm olduğunu bile isteye düşünmeye başlarsınız sonra. Sonra yeniden bir kaç resim kalan hatıralarınız ilişir önünüze. Geçen ömrünüzden, size kalan en güzel anlar üstelik. İnsanız daima kötüyü görürüz. İyi şeyler hiç akla gelmez.

Haberin Devamı

Bir türkü yapışır dilinize belki birden. "Öldüm, öldüm, yar yüzünü yeni gördüm" Hayatın gerçek yüzünü aslında hep biliriz, fakat gördüğümüz kadarıyla yorumladığımız için bazen farkına varır, bazen ise görmezden geliriz.

Hayatın güzel yönleri çok fazla

Hayatın güzel yönleri oysa o kadar fazla ki... Sadece yaşadıklarımız ve algılarımızın yönlendirmesi ile bunları es geçer daima kötülüklerine odaklanırız. Bazen küçük şeyler yerine büyük şeylere odaklandığımız için belki de asıl mutluluğu verecek olanları kaçırırız. Dünya telaşı halindeyiz belki. Haklıyız da bir noktaya dek. Fakat hayat hiç bir dönem tek düze ve sabit gitmemiştir. Tarih daima tekerrür etmiştir. Doğada hiç bir şey aynı devam etmez. Bir taşı havaya attığınız da sonsuza dek yukarı süzülmez. Belli bir noktadan sonra muhakkak aşağı inecektir. Hem de nasıl biliyor musunuz? Çıktığı hızın en az iki katı hızla...

Bu hayat çok kısa karamsarlığa, umutsuzluğa ve dahi çaresiz olduğunuzu düşünmeye lüksümüz yok! Hemen şimdi silkelenelim. Kendimizin farkına varalım. Ağaran saçlarımıza, akan göz yaşlarımıza, çaresizliklerimiz ve dahi bir çok olumsuzluklarımıza inat! Hemen şimdi hayata başka bir pencereden bakalım. Hepimiz birer Pollyanna olalım. İnanın hayat gerçekten o zaman yaşanır olacak.

Haberin Devamı

Bu vesile ile herkesin yeni yılını kutlar, mutlu, huzurlu ve sağlıklı aynı zaman da olaylara bolca pollyanna gibi yaklaşacağımız kendimizi gereksiz olumsuzlukların dibine sokmayacağımız bir yıl diliyorum.

Benzer İçerikler