Geri Dön
Libido nasıl yükseltilir?

Libido nasıl yükseltilir?

Libidonun düşük olması genellikle stresle, yorgunlukla ve sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilir. Fakat pancar suyunun libidonuzu yükselteceğini biliyor musunuz?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Cinsel istek veya dürtü anlamına gelen libidonun azı karar çoğu zarar mıdır bilemiyoruz ama libidonuz düşükse artırmanın önemli bir yolunu biliyoruz.

Haberin Devamı

Kök sebze olan pancar yüksek oranda bor minerali içerir. Bor minerali de seks hormonlarının üretimini artırır.

Pancar suyu kadınlarda vücudu metabolize etmeye ve östrojen kullanımına yardımcı olurken erkeklerde testosteron seviyesini artırır.

Düzenli uyku alışkanlığı için son derece önem arz eden sağlıklı bir cinsel hayat ayrıca stresi azaltır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Pancar yalnızca libidoyu yükseltmekle kalmaz ve ayrıca sağlığın korunmasına da yardımcı olur.

Libidoyu yükselten diğer gıda ürünleri ise kuşkonmaz, kereviz ve avokadodur.

Kuşkonmaz yüksek oranda folik asit içerir. Folik asit de histamin üretimini artırır. Histamin eksikliği kadınlarda ve erkeklerde orgazma ulaşmayı engelleyen faktörlerden birisidir.

Haberin Devamı

Kereviz ise androsteron hormonu barındırır. Bu hormon erkeklerde terleme ile ortaya çıkar ve kadınları cezbeder.

E vitamini bakımından zengin olan avokado da testosteron, östrojen ve progesteron gibi hormonların üretimine yardımcı olur. Bu hormonlar kanda dolaşır ve cinsel dürtüleri harekete geçirir.

Libidonun düşük olmasının sebebi cinsel sorunlarla da ilgili olabilir. Bunlar boşalma sorunu, sertleşme bozukluğu, vajina kuruluğu, ağrılı seks ve orgazm olamama gibi nedenlerdir.

Stres, depresyon ve yorgunluk da libidonun düşük olmasına sebep olur.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler