Geri Dön
Sabah kahvesini saat kaçta içmek daha doğru?

Sabah kahvesini saat kaçta içmek daha doğru?

Sabah kahvesi birçokları için vazgeçilmez bir alışkanlık, bir tutku. Biraz iddialı olacak ama belki de hayata tutunma sebebi, keyfin dibi. Ama elbette sabah gözünüzü açar açmaz daha su bile içmeden kahve içmek tahmin edebileceğiniz üzere o kadar da faydalı bir alışkanlık değil. Biliyorum ikna olmadınız, o zaman biraz daha açık konuşalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Daily Mail'e konuşan personal trainer, ya da daha Türkçe bir ifadeyle 'kişisel antrenör' Max Lowery, gözümüzü açar açmaz kafein tüketmenin bizi ayıltmak yerine kendimizi daha da yorgun hissetmemize neden olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Lowery, "Kahveyi performans güçlendirici olarak tüketmek gerekiyor, kendimize gelmemiz, fonksiyonlarımızı normal seviyeye ulaştırmak için değil" diyor.

Ve saat veriyor.

İlla sabah kahve içeceksek saat 9 buçuk ile 11 buçuk arasında içmemiz gerektiğini öğütlüyor.

Vücudumuzdaki kortizol seviyesinin sabah 8 ile 9 arasında oldukça yüksek olduğunu belirten Lowery, özellikle bu zaman diliminde özellikle kahve tüketmekten imtina etmemiz gerektiğini belirtiyor.

Kortizol hormonunun bu anlarda özellikle çok fazla devrede olduğu için kafein yüklemesiyle beraber vücudun daha da stres topu haline gelmesinden kaçınmamız gerekiyor yani.

Lowery'nin 'sabah içeceği' önerisi ise sizi hiç şaşırtmayacak elbette: Çay!

Çay için diyor tıpkı annelerimizin bize öğütlediği gibi.

Haberin Devamı

Özellikle de yeşil çay önerisi.

Sizi rahatlatır, gevşetir diyor.

Kahveye fazlasıyla bağımlı hale gelmiş insanlar olarak bu öneriyi elbette kulağımıza küpe yapacağız.

Ama bizden kahve yerine çay tüketmemizi -özellikle de kahve makinelerinden cafe'lere kadar pek çok şey hayatımıza dahil olmuşken- beklemek biraz fazla hayalcilik değil de nedir?

twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler