Geri Dön
Üniversiteli Zelal'i kim neden kaçırdı?

Üniversiteli Zelal'i kim neden kaçırdı?

Üniversite öğrencisi Zelal Topçul Mersin’de bindiği minibüsten akrabaları tarafından kaçırılmıştı. Neyse ki polis tarafından kurtarıldı. Şehir eşkiyaları şimdi gözaltında.

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Zelal'in hikayesi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile aynı ana denk geldi. Peki ne olmuştu? Önce hatırlayalım...

Haberin Devamı

Zelal Topçul Mersin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümünü kazandı. İddiaya göre Zelal’i, akrabası Derviş'e istediler. Hatta Zelal’in söylediğine göre Derviş beş yıldır onu seviyordu. Baba Yusuf, kızını isteyen amcasının çocuklarına, "Benim kızım okuyor, meslek sahibi olacak. Senin çocuk işsiz güçsüz. Tarlada çalışıyor. Bu konuyu kapatın. Bir daha da açmayın" dedi. Bunun üzerine Derviş, abisi ve arkadaşları toplanıp Zelal’i bindiği minibüsten kaçırdılar!

Zelal kurtarıldıktan sonra, "Böyle bir şeyi istemeden yapmıştır, pişman olmuştur, büyük bir hata yaptı, zarar vermediler, bana el sürmedi, geri geldim" gibi yorumlar yapmış. İlginç doğrusu. Bu eşkiyalar Mersin’e gidip Zelal’i takip ediyor, minibüsü basıp zorla indiyorlar. Ve Zelal tam 31 saat zanlıların elinde rehin kalıyor.

Haberin Devamı

Dağ başı değil, şehrin içinde bir insanı kaçırmak bu kadar kolay mı gerçekten?!

Neyse ki Zelal sağ salim babasının yanında.

Polis ekipleri olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına almış.

Umarım bu eşkiyalığın bir yaptırımı olur ve böyle bir olay bir daha yaşanmaz.

Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Bir kadın en az erkek kadar özgür doğar ve erkeklerle eşit haklara sahiptir. Bir kadın istediğini sever ve istediği ile evlenir. Yasalar suç teşkil eden bu eylemlere karşı kadınları korumalı ve güvence altına almalı.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

busraozbelli@gmail.com

Benzer İçerikler