Geri Dön
2018'in flört trendi: Tamponlama!

2018'in flört trendi: Tamponlama!

Sosyal medyanın hayatımızın her alanına sızdığı günümüz dünyasında flört kuralları da baştan aşağı değişti. Tinder ve Bumble gibi flört uygulamalarının yükselişi sayesinde artık insanlarla yüz yüze tanışma ihtiyacı duymuyor, ortak arkadaşlara 'Beni tanıştırsana' diye yalvarmıyor; potansiyel partnerlerimizi ekranı sağa-sola kaydırarak bulmayı tercih ediyoruz. 2017'de konuştuğunuz kişinin 'birdenbire yok olması' modayken, 2018'in modası 'tamponlama' (cushioning) olacak diyorlar. Peki nedir bu tamponlama?

Rüya Salik
Rüya Salik

Tinder, Bumble, Happn gibi flört uygulamalarının hem avantajları hem de dezavantajları var. Önce avantajlarına bakalım: Aplikasyonlar sayesinde kişileri yaşlarına, cinsiyetlerine, hatta hobilerine, ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine göre filtreleyebildiğimiz için 'tam bize göre' olanlarla tanışmak artık daha kolay. Ancak yüz yüze bir iletişim olmadığı için, 'incinmek/incitmek' de artık daha kolay bir hale geldi. Mesela hepiniz "Birdenbire yok oldu" cümlesini mutlaka duymuş ya da bizzat 'birdenbire yok olmuş'sunuzdur. Aramızdaki İngilizce seven arkadaşlar, 'ghost oldu' derler buna. Tatlı tatlı konuşurken karşınızdaki kişinin pat diye görüşmeyi, konuşmayı kesip ortalıktan toz olması anlamına gelir. Hiçbir açıklama yapmadığı için kendinizi suçlar, "Acaba yanlış bir şey mi söyledim?" diye kendi kendinizi yer durursunuz. Bunun gibi birçok taktik vardır: Bread-crumbing (yem atmak), breezing (sadece takılmak), haunting (bir görünüp bir kaybolmak) gibi... Şimdi bunların arasına bir yenisi ekleniyor: Cushioning! Peki ne demek bu 'cushioning'? Hemen özet geçelim, bakalım sizin de başınıza gelmiş mi? Gelme ihtimali var mı?

Haberin Devamı

Cushioning nedir?

Cushioning, yani 'tamponlama', yakında yükselişe geçecek yeni bir flört oyunu. Esasen, birinin sizi aldattığını söylemenin süslü bir yolu da diyebiliriz... Sevgilinizin bir başka sevgilisi var ama siz bunu bilmiyorsunuz. Aslında sizi değil, onu seviyor. Peki sizinle niye hala iletişimde? Çünkü öteki sevgilisinden ayrıldıktan sonra mahvolmaktan ödü kopuyor! Sırf ayrıldıktan sonra siz ona tampon olun, acılarını dindirin diye, sizinle de ilişki yürütüyor... Bayağı hastalıklı bir durum değil mi? Bu tipler sevgilileri tarafından terk edildiklerinde kullanmak için önden bir 'tampon' hazırlıyorlar. Kendileriyle ilgilenen, flört eden ve hatta kendilerine bağlanan insanları seçiyorlar.

Tamponlama taktiğinin, gerçek bir ilişki yaşamaya hazır olmayan insanlar tarafından yaratıldığı açık. Psikolog ve İlişki Uzmanı Dr. Jennifer Rhodes, "Bu, duygusal açıdan güvensiz insanların yaptığı bir şey ve aslında yeni değil" diyor: "İnsanların sevgilileriyle duygusal ilişki kuramamalarına, onlarla açıkça hislerini konuşamamalarına üzülüyorum. Yaralanmaya hazır olmadığınız sürece gerçekten aşık olamazsınız ki... Tamponlama taktiğini uygulayanlar gerçek aşka hazır değillerdir."

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber