Geri Dön
Merve Boluğur ve Burak Dayı aşkı uzun ömürlü mü?

Merve Boluğur ve Burak Dayı aşkı uzun ömürlü mü?

Merve Boluğur ile Burak Dayı aşkı son günlerde çok sık konuşuluyor. Bir kez daha 'ünlü/hayran aşkı' dosyası açılmış vaziyette. Peki Merve Boluğur ve Burak Dayı aşkı gerçekten uzun ömürlü olur mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hayranla aşk yaşamak

Merve Boluğur ile hayranı Burak Dayı'nın aşk yaşamaya başlamaları birçoğumuzu şaşırttı. Daha önce Tarkan ve Pınar Dilek gibi bir örneğimiz varken, ünlü isimlerin hayranlarıyla aşk yaşamaları dosyası tekrar açılmış. Konuya dair davranış bilimleri uzmanı olarak tanınan Aşkım Kapışmak bir yazı kaleme almış. Aşkım Kapışmak, 'hayranıyla aşk yaşayanlar'ın psikolojisine eğilmiş.

İyiyken iyi, kötüyken kötü

Şunları yazmış Kapışmak: "Derin yalnızlık çeken ünlü, ünsüz insanlarda olur. Aldatılmış, değersizleşmiş, kaybetmiş ya da yaşlanmış ünlülerde aşırı sevilme ihtiyacı başlar. Kırılmış ego ve benlikleri tamirat ister. Ve hayranları her zaman cazip gelir. En iyi ego besleyen olurlar. Çünkü aldatmaz, ne derse yapar, incitmez ve hep sever. Bunun adı depresyon aşkıdır. Biri egosunu besler, diğeri hayran olduğu kişiye yaklaşır." Kapışmak'ın tespitlerini doğru buluyorum. Onun bu sözleri sadece Merve Boluğur ve Tarkan özelinde değerlendirilmemeli elbette. Ego ve hayranlık meselesi aslında gayet önemli bir konu. Biz sıradan gönüllülerin de hayatında 'hayranlık aşkı' var çünkü. Ünlü-hayran ilişkisi dışardan kusursuz gözükse de 'doğru adımlar atılmadığında' ciddi problemlere de yol açabilecek sorunlar doğurabilir potansiyelde.

Bir kumar aslında bu...

Şöhretli tarafın egosunu tatmin ettiği, hayran pozisyonunda olanın da her daim edilgen pozisyonunda olduğu bir iletişim biçimi aslında. Tarkan ve Pınar Dilek başarılı bir örnek. Ama işler yolunda gitmediğinde, hayran olan hayranlığını kaybettiğinde ve şöhretli olanın da egosunun tatmin olmadığı durumda yıkıcı bir ilişki türü oluşuyor aslında. Bıçak sırtı bir mesele yani. Merve Boluğur ve Burak Dayı aşkının, aralarındaki kimya bozulmadığı takdirde uzun soluklu ve yapıcı, ancak olası bir tepetaklak durumunda da aşırı yıkıcı bir ilişkiye dönüşeceğini düşünenlerdenim. Bir kumar gibi aslında bu ilişki türü. Doğru adımlar atıldığında mükemmel, aksi takdirde korkunç yıkıcı bir iletişim biçimi...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber