Geri Dön
Sapyoseksüel nedir? Kime sapyoseksüel denir?

Sapyoseksüel nedir? Kime sapyoseksüel denir?

Sapyoseksüel kelimesini son dönemlerde daha çok duymaya başladık. Peki sapyokseksüel nedir? Kimlere sapyoseksüel denir? İşte sapyoseksüellik hakkında bilgiler..

Serkan Boğaç Yılmaz
Serkan Boğaç Yılmaz

Sapyoseksüel kelimesi, zeki kişilere ilgi duyanları tanımlar. Dış güzellikten ya da fiziksel görüntüden ziyade, entelektüellik ve akıl, zeka gibi kriterlerinden etkilenen insanları ifade eder. Özetlemek gerekirse 'beyin' aşkıdır.

Haberin Devamı

Zeka, espri yeteneği, mizah anlayışı gibi öğeler sapyoseksüeller için önemli kriterler. Bir sapyoseksüel, fotoğrafınızdan ziyade cümleleri nasıl kurduğunuza, kendinizi nasıl ifade ettiğinize daha çok dikkat eder. Dil bilgisi kurallarına uyup uymamanız sapyoseksüel birinin dikkatinden kaçmaz.

Sapyoseksüellik nasıl anlaşılır?

Sapyoseksüellerin standart ikili ilişki anlayışları yoktur ve toplumsal olaylara farklı açılardan bakarlar. Toplumsal kalıpların içinde olmayı, kategorize edilmeyi kabullenmezler. Sapyoseksüellerin en önem verdiği şeylerden biri de, özgüvendir. Bu kişiler, karşılarındakilerin bilgi ve birikimlerini surat ifadesinde, mimiklerinde ve özgüven dolu bakışlarında görmek isterler.

Haberin Devamı

Bu detaylar da sapyoseksüelleri otomatik olarak ayrıntıcı yapar. Ayrıntıcılık ve mükemmeliyetçilik sapyoseksüeller için en önemli kriterlerin başında gelir. Karşılarındaki kişiler tarafından zor beğenen, kolay tatmin olmayan ya da zor insanlar olarak tanımlanan sapyoseksüeller, söylediğiniz en ufak bir cümlenin altında bile anlam ararlar. Sorgulamayı severler. İnsanlar tarafından kolay anlaşılamadıkları için de kibirli ve egosu yüksek bulunurlar.

Sapyoseksüel kişinin özelliklerini kısaca şöyle tanımlayabiliriz. Sapyoseksüeller akıllı olarak tanımlayabileceğimiz yüksek zekalı kişilerdir. Zekaları sayesinde başarılı konumlara gelirler ve iş yaşamlarında lider olurlar. Zekaları ve espri kabiliyetleri neticesinde çekici bulunurlar. Kolay kolay beğenmedikleri için seçicidirler ve bu da onları zevk sahibi yapar. Ne yapması gerektiğini, nasıl davranması gerektiğini bildikleri için ölçülüdürler.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber