Geri Dön
Slovakya'daki 'aşk bankası'nın faiziyle bir ömür aşk yaşanır mı?

Slovakya'daki 'aşk bankası'nın faiziyle bir ömür aşk yaşanır mı?

Slovakya'nın 10 binden biraz fazla nüfusu olan Banska Stiavnica adlı küçük kasabasında bir 'aşk bankası' bulunuyor. Özellikle Sevgililer Günü'nde yoğun ilgi gören 'aşk bankası'nda, çiftlerin özel eşyalarını barındırmak için 100 bin küçük kasa mevcut.

Turcel Orman
Turcel Orman

Dünyanın en uzun aşk şiiri olan "Marina" adlı şiir de bu bankada bulunuyor. Marina'nın Evi adlı müzede sergilenen Marina şiiri, Andrej Sladkovic tarafından kavuşamadığı aşkı Marina Obsah'a yazılmış.

Haberin Devamı

UNESCO tarafından koruma altına alınan ve Dünya Mirası ilan edilen Banska Stiavnica kasabası Slovakya'nın turistik yerlerinden. Marina şiiri ise ülkenin en büyük ulusal değerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Her yıl Sevgililer Günü'nde birçok ülkeden aşıkların akın etmesiyle şenlenen küçük kasaba, aşıklara özel küçük kasalarında çiftlerin özel eşyalarını saklamalarını sağlıyor.

Müzenin sözcüsü Katarina Javorska, "Aşk bankasında aşıklar aşklarını sonsuza kadar koruyabilir, fotoğraflar, yüzükler, ilk buluşmalarının sinema bileti gibi eşyalarını saklayabilir" diyor.

Müzenin bir diğer ilginç özelliği de sahip olduğu 'aşkmetre'. Javorska, aletin ölçüm tekniğinin çok gizli olduğunu söylüyor ve "Çiftler el ele tutuşurken veya öpüşürken özel bir tutamacı tutuyorlar, o da bedenlerindeki elektriği ölçüyor." diyor.

Haberin Devamı

'Aşk bankası'na gelen çiftlerse aşklarını tazeleyip özel eşyalarını kasalara saklayarak buradan ayrılıyor. Kısıtlı kasa sayısı yüzünden yer bulamayan aşıklar ise aşklarını kalplerine gömerek gidiyorlar.

Bankayı kullanan çiftlerden de geri bildirim bekleniyor. Bankanın getirdiği bir getiri var mı acaba? Bu küçük macera aşkınıza aşk kattı mı? Faiziyle bir ömür büyük bir aşk yaşanır mı?

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber