Geri Dön
Facebook kuş ve tavşan fotoğraflarını müstehcen buldu

Facebook kuş ve tavşan fotoğraflarını müstehcen buldu

Bir sanatçı tarafından çizilen ve Facebook'ta paylaşılan hayvan figürlü Noel kartlarını, Facebook aşırı seksi ve müstehcen bulduğu gerekçesiyle siteden kaldırdı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Yaklaşmakta olan Noel için kendi el becerisi ile hayvan kuş ve tavşan figürlü kartlar tasarlayan sanatçı Jackie Charley, daha çok kişiye ulaşabilmek ve satışlarını artırabilmek için bu çizimleri Facebook hesabında da paylaşmak istedi.

Haberin Devamı

Fakat Jackie, resimleri Facebook hesabına yüklerken ilginç bir uyarı mesajı ile karşılaştı.

Mesajda 'Ürünlerinizi onaylamadık çünkü yetişkin ürün ve hizmetlerin satışına izin vermiyoruz' yazıyordu.

2 çocuk annesi Jackie, Facebook hesabına 'Facebook müstehcen ve seksi olduğu gerekçesiyle Noel kartlarımı dükkanımda bir ürün olarak sunmama onay vermedi' yazdı.

İskoçyalı sanatçı, Facebook'un bu fotoğrafları neden seksi olduğunu düşündüğüne bir anlam veremedi.

Bir süre sonra tekrar kartpostalları yüklemeyi deneyen Jackie bu denemesinde başarıya ulaştı.

Gösterdiği tepkinin bir sinir karmaşası olduğunu çünkü ürünlerini dükkanında sergileyemediğini söyleyen Jackie bir an için ürünlerini ağındaki kişilerle paylaşamayacağını düşündü.

Haberin Devamı

Jackie ayrıca Facebook'a cinsellik tanımını gözden geçirme tavsiyesinde bulundu.

Olayın ardından Facebook'ta çalışan bir yetkili, ekiplerinin her hafta milyonlarca fotoğrafla işlem yaptığını ve zaman zaman bu vakada da görüldüğü gibi yanlışların olabildiğini belirtti.

Yapılan açıklamada ayrıca Jackie'nin fotoğraflarının yanlış sınıflandırılmasını fark eder etmez düzelttiklerini belirten sözcü, yaşanan üzücü olay için Jackie'den de özür diledi.

Aslına bakılırsa bu olay Facebook'un ilginç fotoğraf sınıflandırmasının ilk örneği değil.

Geçtiğimiz yıl Facebook, Vietnam Savaşı'nda çekilmiş Pulitzer Ödüllü 'Napalm Kız' fotoğrafına da sansür uygulamış ve bu durum Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in gücünü kötüye kullanması konulu bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler