Geri Dön
2023 BRIT Ödülleri'nde hak edenler kazandı! Harry Styles ve Wet Leg sükse yaptı

2023 BRIT Ödülleri'nde hak edenler kazandı! Harry Styles ve Wet Leg sükse yaptı

Ocak ayında 2023 BRIT Ödülleri adayları açıklandığında iki isim dikkat çekmişti. 'As It Was' ile birçok ülkede haftalarca 1 numaraya yerleşen Harry Styles ve kendi adını verdikleri albümle adım adım kitlelerini genişleten Wet Leg grubu. Her iki ismin de 2023 BRIT Ödülleri'ne damga vuracağını söylemiştik. Öyle de oldu. 2023 BRIT Ödülleri'ndeki en önemli ödülleri Harry Styles ve Wet Leg kazandı. Gelin Molatik olalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Türkiye'nin deprem gerçeğini hatırladığı 6 Şubat tarihinden tam 5 gün sonra İngiltere'nin başkenti Londra'da sahiplerini bulan 2023 BRIT Ödülleri için geri sayım yapmış ve bu yıl özellikle Harry Styles ile Wet Leg'in büyük favoriler olarak görüldüğüne dikkat çekmiştik. Ocak ayında Molatik olduğumuz BRIT adayları arasında yıla damga vuran pek çok isim adaylık kazansa da BBC Sound Of... 2022 birincisi PinkPantheress'in herhangi bir adaylık kazanmaması epeyli şaşırtmıştı. Nova Twins'ten Sam Ryder'a, Charli XCX'ten Cat Burns'e Birleşik Krallık'taki müzik sahnesine 2022 yılında damga vuran birçok ismin adaylık kazanması elbette bekleniyordu. Ancak içlerinden hiçbiri bir Harry Styles ya da Wet Leg etkisi yaratamamıştı geçen yıl. Nitekim 2023 BRIT Ödülleri'ndeki büyük kategorilerde kazananlar tam da 1 ay önce Molatik olduğumuz gibi Harry Styles ve Wet Leg oldu.

Haberin Devamı

Harry Styles ve Wet Leg bu yılın kazananları oldu

Harry Styles, 'As It Was'la müzik kariyerinin belki de en büyük hit'ini yakalamayı başardı. 'Harry's House'tan 'devam' single'ları da keza 'As It Was'a aşırı yaklaşamasa da yakalanan ivmeyi sürdürmeyi başardı. Wet Leg ise adım adım yükselişe geçen popülerlikleriyle 2022'nin en sürpriz golcülerinden biri oldu. BBC Sound Of... 2022'nin ikincisi olan Wet Leg grubu yalnızca indie ya da alternatif dinleyicide değil ana akım dinleyicide de karşılık bulmayı başardı. Kendi adlarını taşıyan ilk albümlerinin belki de en büyük hit'i olan 'Chaise Longue' haricinde birçok güçlü hit'le de promosyonuna devam eden grup BRIT öncesinde Grammy'de de ses getirmeyi başardı. 'En İyi Alternatif Müzik Albüm' ve 'En İyi Alternatif Müzik Performansı' gibi iki dalda Grammy ödülü kazanan Wet Leg, bütün bu başarılara BRIT Ödülleri'nde de devam etti.

Haberin Devamı

Sonunda Adele, Ed Sheeran ve Dua Lipa'nın arasına katıldı!

Harry Styles, 'En İyi Albüm', 'En İyi Britanyalı Şarkıcı', 'Yılın Şarkısı', 'En İyi Pop/R&B Şarkıcı' dallarında BRIT ödülü kazanarak geceye damga vuran isim oldu. Geçen yıl Adele, Ed Sheeran gibi çok güçlü bir rakibi devirerek prestijli 'En İyi Albüm' ödülünü bir kez daha kazanmıştı. Bu kategoride bugüne kadar şansı bir türlü yaver gitmeyen Styles, sonunda şeytanın bacağını 'Harry's House' ile kırmayı başardı. Harry Styles, daha önce Adele, Dua Lipa ve Ed Sheeran gibi Britanya çıkışlı en güçlü pop yıldızlarının kavuştuğu bu ödüle en sonunda kavuştu. Wet Leg haricinde güçlü bir rakibi olmayan Harry Styles hem boşluktan iyi yararlandı hem de gerçekten hak ettiği bir yıla damga vurdu ve başarısı tescillendi. Beyonce'nin 'Uluslararası Şarkı' ve 'Uluslararası Şarkıcı' gibi kategorilerde ödüle layık görüldüğü gecede BBC Radio 1'ın favorilerinden İrlandalı post-punk grubu Fontaines D.C. 'En İyi Uluslararası Grup' dalında, Becky Hill 'En İyi Dans Şarkıcısı' dalında, The 1975 grubu ise 'En İyi Rock/Alternatif Şarkıcı' dalında ödüle kavuştu. Gecenin en sükse yapan ikinci ismi olan Wet Leg grubu ise yalnızca 'En İyi Yeni Şarkıcı' değil aynı zamanda 'En İyi Britanyalı Grup' dalında da ödüle kavuştu. Harry Styles ve Wet Leg'in "Gümbür gümbür geliyorum" diyen başarıları ortadaydı. Geceden eli boş dönen ve yalnızca adaylıklarla yetinen isimler iyilerdi ama tüm yılı dikkate aldığımızda bir Harry Styles ya da Wet Leg değillerdi elbettte. 2024 yılının çok daha çekişmeli geçmesini diliyor ve özellikle de Adele, Ed Sheeran ve Dua Lipa gibi dev isimlerin arasına sonunda katılan Harry Styles'ı yürekten tebrik ediyoruz.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler