Geri Dön
Aslı Gökyokuş'un 'O Benim Dünyam' cover'ı 14 yıl sonra doğdu!

Aslı Gökyokuş'un 'O Benim Dünyam' cover'ı 14 yıl sonra doğdu!

Türkçe rock müziğin en kendine özgü vokallerinden Aslı Gökyokuş, 'O Benim Dünyam' cover'ıyla aramıza döndü. Ya da daha doğrusu 'O Benim Dünyam' cover'ı tam 14 yıl sonra sonunda gün yüzüne çıktı! Darısı 2007 tarihli 'Söylediğim Şarkılarda Saklı'nın başına...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Dans Etmeye İhtiyacım Var', 'Yardımcı Olmuyor', 'Gitmiş Gibisin', 'Uykumda Gel', 'Aşkların En Büyüğü', 'Bir Ah Çeker Misin', 'Dergiden Resmini Kopardım'... Bu şarkıların hepsi Aslı Gökyokuş'un 'Söylediğim Şarkılarda Saklı' albümünün incilerinden. Her ne kadar daha çok enerjisi tavan 'Dans Etmeye İhtiyacım Var' ve melankolisi bol 'Yardımcı Olmuyor' albümün hit'leri arasında sayılsa da 'Söylediğim Şarkılarda Saklı', bana göre Türkçe rock'ın en birbirini tamamlayan, en sağlam işlerinden biriydi. 2007'de yayınlanan bu albüm Türkçe rock'ın en kendine özgü vokallerinden Aslı Gökyokuş'un da en iyi albümü olarak rahatlıkla kabul edilebilir elbette. Fakat ne yazık ki yaşanan plak şirketi meselelerinden ötürü bu albüme -yıl oldu 2021- ne yazık ki hâlâ dijital müzik platformlarında erişemiyoruz. Aslı Gökyokuş'un en iyi albümü diyebileceğimiz bu albüm gerçekten de yıllardır ismi gibi 'saklı' bir halde.

Haberin Devamı

14 yıl sonra ilk defa güneşi gördü!

Geçtiğimiz yıllarda Aslı Gökyokuş bu albümün haklarını alacağını duyurmuştu. 2000'ler Türkçe rock'ını unutmamaya ant içmiş her Y kuşağının son temsilcisi gibi biz de merakla bu albümü beklemeye koyulduk. 2021'i bitirmeye yaklaştığımız bugünlerde Gökyokuş'tan enteresan bir sürpriz geldi. Hayır, 'Söylediğim Şarkılarda Saklı'ya henüz kavuşmuş değiliz. Haber çok daha enteresan. Aslı Gökyokuş, 'Söylediğim Şarkılarda Saklı' albümünü kaydederken hazırladığı Ajda Pekkan klasiği 'O Benim Dünyam' cover'ını 14 yıl sonra, o dönemde kaydedilmiş haliyle ve hatta o dönemki imajından bir görsel kapağıyla bizlerle buluşturdu. Daha kısa ve net ifade edersek Aslı Gökyokuş'un 'O Benim Dünyam' cover'ı, kaydedildikten tam 14 yıl sonra ilk defa gün yüzüne çıktı, güneşi gördü!

Haberin Devamı

Şu anda uyarlansaydı biraz daha sert olmalıydı

'O Benim Dünyam', 'Söylediğim Şarkılarda Saklı' albümünün geneline hakim olan coşkulu hali 14 yıl sonra yansıtması ve hatırlatması bakımından güzel bir sürpriz olmayı başarıyor. Birçok Aslı Gökyokuş şarkısındaki gibi yine özellikle vokalleriyle dikkat çekmeyi başarıyor cover. Düzenlemesi Serkan Çeliköz'ün imzasını taşıyan şarkı, Aslı Gökyokuş'un 2000'ler sonundaki daha enerjik halini gayet doğru özetliyor. Belki günümüzde tekrar aranje edilseydi biraz daha sert olmasını dilerdim şarkının. Ya da bir tık elektronik dokunuşlar eklenebilirdi belki. Ama bu haliyle de elbette sınıfı geçiyor 'O Benim Dünyam'. Sınıfı geçmesinden de ziyade, 'Söylediğim Şarkılarda Saklı' döneminin Aslı Gökyokuş'un müzik kariyerindeki en zirve noktalarından biri olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler