Geri Dön
Ayla Çelik ve Hakan Altun'un 'Seviyoruz Hâlâ' düeti tutar mı?

Ayla Çelik ve Hakan Altun'un 'Seviyoruz Hâlâ' düeti tutar mı?

Duygusal ve romantik şarkıların en 'olmazsa olmaz' isimlerinden Ayla Çelik ve Hakan Altun güçlerini 'Seviyoruz Hâlâ' isimli şarkıda birleştirmiş. Peki Ayla Çelik ve Hakan Altun'un 'Seviyoruz Hâlâ' düeti tutar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Damar' beklentisiyle dinlemeyin

Ayla Çelik ve Hakan Altun'un bir düette buluştuklarını düşünün. Ortaya nasıl bir tablo çıkar? Hemen akıllara Ayla Çelik ve Beyazıt Öztürk düeti 'Bağdat' ya da Hakan Altun ile Bengü'yü buluşturan 'Sanki' geliyor. İlla böyle damar olması, 'dinleyiciyi canevinden yakalaması gerekli' gibi bir algı oluşuyor akıllarda. Halbuki duygusal şarkılarda başarılı olan bu iki isim, orta tempo bir pop aranjesiyle de gayet radyoları fethedebilir, dijital müzik platfomlarında 'bir daha, bir daha' dinlenebilir. Ayla Çelik ve Hakan Altun, 'damar' beklentisini sıfırlayan, oldukça akılda kalıcı bir şarkıyla güçlerini birleştirmiş.

Radyolar bu şarkıyı sevebilir

Ayla Çelik ve Hakan Altun iş birliğinin adı 'Seviyoruz Hâlâ'. Şarkının sözleri Hakkı Yalçın'a ait. Beste Ayla Çelik ve Serdar Aslan'ın ortak çalışması. Oldukça pop ve akustik sound'daki düzenleme ise Serkan Ölçer'in elinden çıkmış. Peki Ayla Çelik ve Hakan Altun'un 'Seviyoruz Hâlâ' düeti tutar mı? Bence tutar. Şarkı, hem ilk dinlemede akılda kalıyor hem de dinleyicide birkaç kez daha dinleme isteği yaratıyor. Ayla Çelik ve Hakan Altun'un sesleri de birbiriyle oldukça uyumlu. İki vokal de birbirini tamamlıyor. Dijital platformlarda belki ilk etapta ilk 20'leri göremeyecek bir şarkı 'Seviyoruz Hâlâ'. Ama zaman içerisinde kendi kitlesini yakalayacak, radyolarda uzun vadede mutlaka rotasyona girecek bir şarkı.

Bir düetin başarılı olması için...

Benim 'Seviyoruz Hâlâ'da en çok sevdiğim kısım şu: Bu şarkı ne tek başına bir Ayla Çelik ne de bir Hakan Altun şarkısı. Evet, bestede Ayla Çelik'in katkısını görüyoruz. Dolayısıyla Ayla Çelik'in varlığı inkâr edilemez bir durumda. Ama yine de tek başına bir Ayla Çelik şarkısı da değil bu şarkı. Bir düetten beklediğimiz şey ortaya her iki vokalin de kendilerinden bir tat ekleyip farklı bir hava yaratması. 'Seviyoruz Hâlâ' tam olarak bunu başarıyor bence. Eşlik eden bir taraf yok. Her iki isim de kendilerinden bir malzeme ekliyor ve ortaya uzun vadeli, dinlendikçe daha da sevilecek bir iş çıkıyor. 'Bağdat' şarkısı büyük bir hit'ti ama başarılı bir düet değildi maalesef. Şarkının yüzde 99'u Ayla Çelik'indi, Beyazıt Öztürk kısmı havada kalmıştı. Ben eminim 'Bağdat'ın Beyazıt Öztürk'süz versiyonunun daha çok sevildiğine... Bir düetten beklentimiz 'iki isimden bağımsız bir şarkı' yaratılması. 'Seviyoruz Hâlâ' işte tam olarak bunu başarmış. Bakalım iki başarılı isimden bir ortak şarkı daha duyabilecek miyiz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler